Lammaspaisti ja yrttikastike

Varaa lihaa 200–250 g/syöjä.

Ainekset (1 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(noin 2 kg) luuton lampaanpaisti
1 dlöljyä
1 rklrosmariinia
1 rkltimjamia
2 tlmustapippuria
1 kplvalkosipuli (noin 10 kynttä)
1 rklsuolaa

Paistamiseen:

iso paistopussi
lanttua
porkkanaa
sipulia
palsternakkaa

Kastike:

4 dlpaistolientä
3 rklvehnäjauhoja
kylmää vettä
1 dlkermaa
1 rklhunajaa
1/4 tlmustapippuria
1/4 tlrosmariinia
1/4 tltimjamia
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Poista sulatetusta lihasta kalvot. Sekoita öljyyn mausteet ja pilkotut valkosipulinkynnet ja hiero tahna lihaan. Anna marinoitua pussissa 2 vrk. Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Voit halutessasi lisätä paloiteltuja kasviksia paistopussiin. Kypsennä 130 asteessa n. 3 tuntia, kunnes lihalämpömittari näyttää n. 75 astetta. Siivilöi paistoliemi kattilaan. Kääri liha folioon ja anna levähtää n. puoli tuntia ennen leikkaamista. Kuumenna liemi, suurusta vehnäjauhoilla ja keitä pari minuuttia. Lisää kerma ja mausteet. Leikkaa paisti ja tarjoile kastikkeen ja perunoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 6.11.2025

Samankaltaisia reseptejä