Lammaspaisti ja yrttikastike - Yhteishyvä

Lammaspaisti ja yrttikastike

???
Annokset
1
Ruokavalio
Varaa lihaa 200–250 g/syöjä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(noin 2 kg) luuton lampaanpaisti
1 dl
Öljyä
1 rkl
Rosmariinia
1 rkl
Timjamia
2 tl
Mustapippuria
1 kpl
Valkosipuli (noin 10 kynttä)
1 rkl
Suolaa

PAISTAMISEEN:

Iso paistopussi
Lanttua
Porkkanaa
Sipulia
Palsternakkaa

KASTIKE:

4 dl
Paistolientä
3 rkl
Vehnäjauhoja
Kylmää vettä
1 dl
Kermaa
1 rkl
Hunajaa
1/4 tl
Mustapippuria
1/4 tl
Rosmariinia
1/4 tl
Timjamia
Suolaa

Näin teet

1

Poista sulatetusta lihasta kalvot. Sekoita öljyyn mausteet ja pilkotut valkosipulinkynnet ja hiero tahna lihaan. Anna marinoitua pussissa 2 vrk. Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Voit halutessasi lisätä paloiteltuja kasviksia paistopussiin. Kypsennä 130 asteessa n. 3 tuntia, kunnes lihalämpömittari näyttää n. 75 astetta. Siivilöi paistoliemi kattilaan. Kääri liha folioon ja anna levähtää n. puoli tuntia ennen leikkaamista. Kuumenna liemi, suurusta vehnäjauhoilla ja keitä pari minuuttia. Lisää kerma ja mausteet. Leikkaa paisti ja tarjoile kastikkeen ja perunoiden kanssa.

Resepti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 29.3.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa