Lammaspata

arvosana5/5

(2)arviota
8 Annosta

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgluutonta karitsanpaistia
3 kplporkkanaa
2 kplsipulia
1 kplvalkosipuli
2 rklöljyä
pala tuoretta inkivääriä
2 tljuustokuminaa
1 kpltomaattimurskaa (400 g)
1 dltomaattisosetta
2 dllihalientä
4 dlpunaviiniä
2 rklfariinisokeria
2 tlsuolaa
1 tlrouhittua mustapippuria
1 tlrosmariinia
2 kpllaakerinlehteä

Valmistus

  1. 1

    Poista kalvot lihasta. Kuutioi liha. Kuori porkkanat ja sipulit ja lohko ne. Kuori ja paloittele valkosipuli. Ruskista lihat öljyssä pannulla pienissä erissä ja siirrä ne pataan. Lisää viimeisten lihapalojen joukkoon raastettu inkivääri, juustokumina ja porkkana- ja sipulit. Sekoita pataan tomaattimurska ja -sose, lihaliemi, punaviini ja mausteet. Lisää laakerinlehdet ja peitä pata kannella. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin kolme tuntia välillä sekoittaen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipuli, Pala tuoretta inkivääriä, 2 tl Juustokuminaa, 2 tl Suolaa, 1 tl Rouhittua mustapippuria, 1 tl Rosmariinia, Laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä