Poista kalvot lihasta. Kuutioi liha. Kuori porkkanat ja sipulit ja lohko ne. Kuori ja paloittele valkosipuli. Ruskista lihat öljyssä pannulla pienissä erissä ja siirrä ne pataan. Lisää viimeisten lihapalojen joukkoon raastettu inkivääri, juustokumina ja porkkana- ja sipulit. Sekoita pataan tomaattimurska ja -sose, lihaliemi, punaviini ja mausteet. Lisää laakerinlehdet ja peitä pata kannella. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin kolme tuntia välillä sekoittaen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
516
2162
31,5 g
9,8 g
6,1 g
5,4 g
0,8 g
43,5 g
2,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipuli,
Pala tuoretta inkivääriä,
2 tl Juustokuminaa,
2 tl Suolaa,
1 tl Rouhittua mustapippuria,
1 tl Rosmariinia,
Laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli