Lammaspata - Yhteishyvä

Lammaspata

???
Annokset
8
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 kg
Luutonta karitsanpaistia
3 kpl
Porkkanaa
2 kpl
Sipulia
1 kpl
Valkosipuli
2 rkl
Öljyä
Pala tuoretta inkivääriä
2 tl
Juustokuminaa
1 kpl
Tomaattimurskaa (400 g)
1 dl
Tomaattisosetta
2 dl
Lihalientä
4 dl
Punaviiniä
2 rkl
Fariinisokeria
2 tl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Rosmariinia
2 kpl
Laakerinlehteä

Näin teet

1

Poista kalvot lihasta. Kuutioi liha. Kuori porkkanat ja sipulit ja lohko ne. Kuori ja paloittele valkosipuli. Ruskista lihat öljyssä pannulla pienissä erissä ja siirrä ne pataan. Lisää viimeisten lihapalojen joukkoon raastettu inkivääri, juustokumina ja porkkana- ja sipulit. Sekoita pataan tomaattimurska ja -sose, lihaliemi, punaviini ja mausteet. Lisää laakerinlehdet ja peitä pata kannella. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin kolme tuntia välillä sekoittaen.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.2.2013
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g49 g
Proteiinia44 g348 g
Rasvaa32 g252 g
Kuituja1 g6 g
Energiaa kj2162 17299
Energiaa kcal516 4131

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipuli

  • Pala tuoretta inkivääriä

  • 2 tl Juustokuminaa

  • 2 tl Suolaa

  • 1 tl Rouhittua mustapippuria

  • 1 tl Rosmariinia

  • Laakerinlehteä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g49 g
Proteiinia44 g348 g
Rasvaa32 g252 g
Kuituja1 g6 g
Energiaa kj2162 17299
Energiaa kcal516 4131

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipuli

  • Pala tuoretta inkivääriä

  • 2 tl Juustokuminaa

  • 2 tl Suolaa

  • 1 tl Rouhittua mustapippuria

  • 1 tl Rosmariinia

  • Laakerinlehteä

Resepti
Katri Schröder

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.