Lammaspata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lammaspata

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

1 1/2 kg
Luutonta karitsanpaistia
3 kpl
Porkkanaa
2 kpl
Sipulia
1 kpl
Valkosipuli
2 rkl
Öljyä
Pala tuoretta inkivääriä
2 tl
Juustokuminaa
1 kpl
Tomaattimurskaa (400 g)
1 dl
Tomaattisosetta
2 dl
Lihalientä
4 dl
Punaviiniä
2 rkl
Fariinisokeria
2 tl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Rosmariinia
2 kpl
Laakerinlehteä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista kalvot lihasta. Kuutioi liha. Kuori porkkanat ja sipulit ja lohko ne. Kuori ja paloittele valkosipuli. Ruskista lihat öljyssä pannulla pienissä erissä ja siirrä ne pataan. Lisää viimeisten lihapalojen joukkoon raastettu inkivääri, juustokumina ja porkkana- ja sipulit. Sekoita pataan tomaattimurska ja -sose, lihaliemi, punaviini ja mausteet. Lisää laakerinlehdet ja peitä pata kannella. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin kolme tuntia välillä sekoittaen.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.2.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2162

516

31,5 g

9,8 g

6,1 g

5,4 g

0,8 g

43,5 g

2,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipuli,

Pala tuoretta inkivääriä,

2 tl Juustokuminaa,

2 tl Suolaa,

1 tl Rouhittua mustapippuria,

1 tl Rosmariinia,

Laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli