Lämmin hedelmäsalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Lämmin hedelmäsalaatti on vitamiinipitoinen jälkiruoka, joka sopii myös brunssille. Tarjoa lämmin hedelmäsalaatti heti sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpliso päärynä
1 kplmandariini
150 gtummia viinirypäleitä
pieni pala tuoretta inkivääriä
3/4 dlappelsiinin mehu
2 rklhunajaa
1 rklfariinisokeria
1 tlvaniljasokeria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele päärynä ja mandariini. Poista mandariinilohkoista vaaleat osat. Pese viinirypäleet ja puolita ne. Kiehauta pinnoitetulla pannulla vähän vettä. Kaada vesi pois ja lisää heti hedelmät ja inkivääripala. Kääntele puoli minuuttia. Lisää mehu, hunaja ja fariinisokeri. Anna kiehahtaa. Siirrä syrjään ja poista inkivääri. Mausta vaniljasokerilla. Tarjoile heti sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pieni pala tuoretta inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025