Lämpimät lohivoileivät

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Kypsät kirjolohisuikaleet antavat ruokaisuutta lämpimille juustovoileiville. Vartissa valmistuvat helpot leivät maistuvat sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa lounaaksi tai iltapalaksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplviipaletta kotimaista-grahampaahtoleipää
4 rklkotimaista-kurkkumajoneesia
180 g(1 pkt) kotimaista-nyhtökirjolohta*
1/2 kplruukkua kotimaista-tilliä
1 kplkotimaista-kananmuna
150 g (1 ps) kotimaista-pizzajuustoraastetta

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Asettele leivät leivinpaperoidulle pellille ja voitele ne majoneesilla. Jaa kirjolohisuikaleet leiville. Silppua tilliä päälle.

    MääräAinesosa
    4 kplviipaletta kotimaista-grahampaahtoleipää
    4 rklkotimaista-kurkkumajoneesia
    180 g(1 pkt) kotimaista-nyhtökirjolohta*
    1/2 kplruukkua kotimaista-tilliä
  2. 2

    Erottele kananmunasta keltuainen ja valkuainen. Sekoita keltuainen juustoraasteeseen. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto juustoseoksen joukkoon. Lusikoi juustoraastevaahto leiville. Paista leipiä 250-asteisessa uunissa tai airfryerissa noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplkotimaista-kananmuna
    150 g (1 ps) kotimaista-pizzajuustoraastetta

*Kotimaista-nyhtökirjolohi on valmistettu kirjolohen hukkapaloista. Se on käyttövalmis tuote, joka sopii esimerkiksi kalakeittoon, pastaan, lasagneen, kiusauksiin tai sellaisenaan salaatin päälle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.9.2024
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä