Lasagnekeitto
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee lasagnekeitto kätevästi yhdessä padassa. Käytä tomaattikeiton ja lasagnen yhdistelmään ylijääneet lasagnelevyt, jotka eivät riitä täyteen lasagnevuokaan.
| 8 kpl | lasagnelevyä |
| 400 g | 1 (pkt) naudan jauhelihaa 10 % |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 500 g | (1 tlk) paseerattua tomaattia |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | liha-annosfondi |
| 1 tl | kuivattua basilikaa |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| ranskankermaa | |
| (juustoraastetta) | |
| (basilikaa) | |
- 1.
Paloittele lasagnelevyt noin 3 x 3 cm paloiksi. Ota jauheliha huoneenlämpöön.
- 2.
Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauheliha öljyssä kasarissa. Lisää sipulit, porkkana ja tomaattipyree, paista hetki.
- 3.
Lisää paseerattu tomaatti, vesi, fondi ja mausteet kasariin ja kiehauta. Lisää lasagnelevyt kastikkeeseen. Anna kypsyä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.
- 4.
Viimeistele annokset ranskankermalla ja halutessasi parmesaaniraasteella sekä basilikalla.
Tee lasagnekeitto kätevästi yhdessä padassa. Käytä tomaattikeiton ja lasagnen yhdistelmään ylijääneet lasagnelevyt, jotka eivät riitä täyteen lasagnevuokaan.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | lasagnelevyä |
| 400 g | 1 (pkt) naudan jauhelihaa 10 % |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 500 g | (1 tlk) paseerattua tomaattia |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | liha-annosfondi |
| 1 tl | kuivattua basilikaa |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| ranskankermaa | |
| (juustoraastetta) | |
| (basilikaa) | |
Valmistus
- 1
Paloittele lasagnelevyt noin 3 x 3 cm paloiksi. Ota jauheliha huoneenlämpöön.
Määrä Ainesosa 8 kpl lasagnelevyä 400 g 1 (pkt) naudan jauhelihaa 10 % - 2
Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauheliha öljyssä kasarissa. Lisää sipulit, porkkana ja tomaattipyree, paista hetki.
Määrä Ainesosa 1 kpl porkkana 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl rypsiöljyä 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Lisää paseerattu tomaatti, vesi, fondi ja mausteet kasariin ja kiehauta. Lisää lasagnelevyt kastikkeeseen. Anna kypsyä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.
Määrä Ainesosa 500 g (1 tlk) paseerattua tomaattia 8 dl vettä 1 kpl liha-annosfondi 1 tl kuivattua basilikaa 1 tl kuivattua timjamia 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa - 4
Viimeistele annokset ranskankermalla ja halutessasi parmesaaniraasteella sekä basilikalla.
Määrä Ainesosa ranskankermaa (juustoraastetta) (basilikaa)
Saat kasvisversion, kun korvaat jauhelihan soijarouheella (2 dl soijarouhetta + 2 dl vettä) ja lihaliemikuution kasvisliemikuutiolla.
Ravintosisältö
816
Energiaa kcal
3418
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
114,3 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
31,8 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
816
Energiaa kcal
3418
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
114,3 g
Hiilihydraatteja
11,3 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
31,8 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ½ tl rouhittua mustapippuria, ½ tl suolaa, ranskankermaa, (juustoraastetta), (basilikaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























