Letitetty possunfilee
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Grillijuhlien katseenkääntäjänä toimii sipulinvarsien kanssa letille kiepautettu porsaan ulkofilee.
| 1 kg | porsaan ulkofileetä |
| 100 g | kevätsipulia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 3 kpl | puista varrastikkua |
- 1.
Liota varrastikkuja noin tunti vedessä. Ota filee huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsennystä. Kuumenna grilli.
- 2.
Leikkaa kevätsipuleista vihreät varret. Säästä vaaleat, paksummat päädyt esimerkiksi perunasalaattiin tai grillaa ne sellaisenaan.
- 3.
Kuivaa filee talouspaperilla. Poista fileen pinnalta tarvittaessa kalvoja. Halkaise filee vaakasuunnassa pitkittäin ja jätä toinen pääty ehjäksi. Taita filee auki yhdeksi pitkäksi fileepalaksi. Leikkaa filee vielä pitkittäin kolmeen säikeeseen. Jätä filee toisestä päästä ehjäksi 2 cm:n leveydeltä.
- 4.
Asettele sipulinvarsia fileesuikaleiden viereen. Aloita letittäminen siirtämällä reunimmainen suikale keskelle, vuorotellen vasemmalta ja oikealta. Lisää välillä sipulinvarsia ja piilota hännät letin alle. Kiinnitä letti puolitetuilla varrastikuilla.
- 5.
Sivele letti öljyllä ja grillaa molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Loppukypsennä grillin ylätasolla miedolla lämmöllä tai 150-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpö on 70-astetta. Poista tikut ja kääri letti folioon 10 minuutiksi.
Letitetty possunfilee
Grillijuhlien katseenkääntäjänä toimii sipulinvarsien kanssa letille kiepautettu porsaan ulkofilee.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | porsaan ulkofileetä |
| 100 g | kevätsipulia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 3 kpl | puista varrastikkua |
Valmistus
- 1
Liota varrastikkuja noin tunti vedessä. Ota filee huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsennystä. Kuumenna grilli.
Määrä Ainesosa 3 kpl puista varrastikkua 1 kg porsaan ulkofileetä - 2
Leikkaa kevätsipuleista vihreät varret. Säästä vaaleat, paksummat päädyt esimerkiksi perunasalaattiin tai grillaa ne sellaisenaan.
Määrä Ainesosa 100 g kevätsipulia - 3
Kuivaa filee talouspaperilla. Poista fileen pinnalta tarvittaessa kalvoja. Halkaise filee vaakasuunnassa pitkittäin ja jätä toinen pääty ehjäksi. Taita filee auki yhdeksi pitkäksi fileepalaksi. Leikkaa filee vielä pitkittäin kolmeen säikeeseen. Jätä filee toisestä päästä ehjäksi 2 cm:n leveydeltä.
- 4
Asettele sipulinvarsia fileesuikaleiden viereen. Aloita letittäminen siirtämällä reunimmainen suikale keskelle, vuorotellen vasemmalta ja oikealta. Lisää välillä sipulinvarsia ja piilota hännät letin alle. Kiinnitä letti puolitetuilla varrastikuilla.
- 5
Sivele letti öljyllä ja grillaa molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Loppukypsennä grillin ylätasolla miedolla lämmöllä tai 150-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpö on 70-astetta. Poista tikut ja kääri letti folioon 10 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
Tarjoa letitetty possunfilee lämpimän perunasalaatin kanssa.
Ravintosisältö
369
Energiaa kcal
1546
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
8,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
31,7 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
369
Energiaa kcal
1546
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
8,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
31,7 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 kpl puista varrastikkua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























