Letitetty possunfilee

Arvostele resepti
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Grillijuhlien katseenkääntäjänä toimii sipulinvarsien kanssa letille kiepautettu porsaan ulkofilee.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgporsaan ulkofileetä
100 gkevätsipulia
2 rklrypsiöljyä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

3 kplpuista varrastikkua

Valmistus

  1. 1

    Liota varrastikkuja noin tunti vedessä. Ota filee huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsennystä. Kuumenna grilli.

    MääräAinesosa
    3 kplpuista varrastikkua
    1 kgporsaan ulkofileetä
  2. 2

    Leikkaa kevätsipuleista vihreät varret. Säästä vaaleat, paksummat päädyt esimerkiksi perunasalaattiin tai grillaa ne sellaisenaan.

    MääräAinesosa
    100 gkevätsipulia
  3. 3

    Kuivaa filee talouspaperilla. Poista fileen pinnalta tarvittaessa kalvoja. Halkaise filee vaakasuunnassa pitkittäin ja jätä toinen pääty ehjäksi. Taita filee auki yhdeksi pitkäksi fileepalaksi. Leikkaa filee vielä pitkittäin kolmeen säikeeseen. Jätä filee toisestä päästä ehjäksi 2 cm:n leveydeltä.

  4. 4

    Asettele sipulinvarsia fileesuikaleiden viereen. Aloita letittäminen siirtämällä reunimmainen suikale keskelle, vuorotellen vasemmalta ja oikealta. Lisää välillä sipulinvarsia ja piilota hännät letin alle. Kiinnitä letti puolitetuilla varrastikuilla.

  5. 5

    Sivele letti öljyllä ja grillaa molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Loppukypsennä grillin ylätasolla miedolla lämmöllä tai 150-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpö on 70-astetta. Poista tikut ja kääri letti folioon 10 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Tarjoa letitetty possunfilee lämpimän perunasalaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 kpl puista varrastikkua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Elvi Rista
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.11.2025

Samankaltaisia reseptejä