Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Letitetty possunfilee

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Grillijuhlien katseenkääntäjänä toimii sipulinvarsien kanssa letille kiepautettu porsaan fileelankku.

Ainekset

1 kpl
(850 g) porsaan fileelankku
1 kpl
Sipulinipun vihreät varsiosat (tai kevätsipulia)
2 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Suolaa
3 kpl
Puista varsitikkua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liota varrastikkuja noin tunti vedessä. Ota filee huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsennystä. Kuumenna grilli.

3 kpl
Puista varsitikkua
1 kpl
(850 g) porsaan fileelankku
2

Kuivaa filee talouspaperilla ja leikkaa pitkittäin kolmeen osaan niin, että filee jää toisesta päästä ehjäksi 2 cm:n leveydeltä. Leikkaa sipuleista vihreät varret. Halkaise paksuimmat, jotta ne taipuvat paremmin. Säästä sipulit perunasalaattiin, samoin myöhemmin ylijäävät varret.

1 kpl
Sipulinipun vihreät varsiosat (tai kevätsipulia)
3

Asettele sipulinvarsia fileesuikaleiden viereen. Aloita letittäminen siirtämällä reunimmainen suikale keskelle, vuorotellen vasemmalta ja oikealta. Lisää välillä sipulinvarsia ja piilota hännät letin alle. Kiinnitä puolitetuilla varrastikuilla.

4

Sivele letti öljyllä ja grillaa molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Mausta suolalla. Loppukypsennä grillin ylätasolla miedolla lämmöllä tai 150-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpö on 70-astetta. Poista tikut ja kääri letti folioon 10 minuutiksi.

2 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Suolaa

Tarjoa letitetty possunfilee lämpimän perunasalaatin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 26.5.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.