Lettuleivokset

arvosana5/5

(1)arvio
8 Annosta

Makeat lettuleivokset on helppo valmistaa. Lado kerroksittain lettuja, kermavaahtotäytettä ja marjoja. Nauti heti.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Lettutaikina

1 kplkananmuna
5 dlkivennäisvettä
1 dlmaitojauhetta
3 dlvehnäjauhoja
1/4 tlsuolaa
50 gsulatettua margariinia tai voita

Väliin

1/2 lmarjoja, esim. mansikoita
2 dlkuohukermaa
1 kpl(250 g) mascarpone- tai (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 kplappelsiinin raastettu kuori
4 rkltomusokeria

Valmistus

  1. 1

    Riko kulhossa munien rakenne. Sekoita joukkoon kivennäisvesi, maitojauhe ja jauhot. Mausta suolalla. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    5 dlkivennäisvettä
    1 dlmaitojauhetta
    3 dlvehnäjauhoja
    50 gsulatettua margariinia tai voita
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Paista taikinasta ohukaispannulla pieniä lettuja. Anna niiden jäähtyä täytteen teon ajan.

  3. 3

    Puhdista ja tarvittaessa pilko marjat. Vaahdota kerma. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja mausta appelsiininkuorella ja tomusokerilla. Sekoita joukkoon kermavaahto. Lado kerroksittain lettuja, täytettä ja marjoja. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    1/2 lmarjoja, esim. mansikoita
    2 dlkuohukermaa
    1 kpl(250 g) mascarpone- tai (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
    1/2 kplappelsiinin raastettu kuori
    4 rkltomusokeria

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
SOK
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025