Lettuleivokset - Yhteishyvä

Lettuleivokset

Annokset
8
Makeat lettuleivokset on helppo valmistaa. Lado kerroksittain lettuja, kermavaahtotäytettä ja marjoja. Nauti heti.
Jaa Somessa

Ainekset

LETTUTAIKINA

1 kpl
Kananmuna
5 dl
Kivennäisvettä
1 dl
Maitojauhetta
3 dl
Vehnäjauhoja
1/4 tl
Suolaa
50 g
Sulatettua margariinia tai voita

VÄLIIN

1/2 l
Marjoja, esim. mansikoita
2 dl
Kuohukermaa
1 kpl
(250 g) mascarpone- tai (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
4 rkl
Tomusokeria

Näin teet

1

Riko kulhossa munien rakenne. Sekoita joukkoon kivennäisvesi, maitojauhe ja jauhot. Mausta suolalla. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista taikinasta ohukaispannulla pieniä lettuja. Anna niiden jäähtyä täytteen teon ajan. Puhdista ja tarvittaessa pilko marjat. Vaahdota kerma. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja mausta appelsiininkuorella ja tomusokerilla. Sekoita joukkoon kermavaahto. Lado kerroksittain lettuja, täytettä ja marjoja. Tarjoa heti.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.5.2012
Muokattu: 19.7.2018
Jaa Somessa