Lettuleivokset - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lettuleivokset

Annokset
8
Makeat lettuleivokset on helppo valmistaa. Lado kerroksittain lettuja, kermavaahtotäytettä ja marjoja. Nauti heti.
Jaa Somessa

Ainekset

LETTUTAIKINA

1 kpl
Kananmuna
5 dl
Kivennäisvettä
1 dl
Maitojauhetta
3 dl
Vehnäjauhoja
1/4 tl
Suolaa
50 g
Sulatettua margariinia tai voita

VÄLIIN

1/2 l
Marjoja, esim. mansikoita
2 dl
Kuohukermaa
1 kpl
(250 g) mascarpone- tai (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
4 rkl
Tomusokeria

Näin teet

1

Riko kulhossa munien rakenne. Sekoita joukkoon kivennäisvesi, maitojauhe ja jauhot. Mausta suolalla. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

1 kpl
Kananmuna
5 dl
Kivennäisvettä
1 dl
Maitojauhetta
3 dl
Vehnäjauhoja
50 g
Sulatettua margariinia tai voita
1/4 tl
Suolaa
2

Paista taikinasta ohukaispannulla pieniä lettuja. Anna niiden jäähtyä täytteen teon ajan.

3

Puhdista ja tarvittaessa pilko marjat. Vaahdota kerma. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja mausta appelsiininkuorella ja tomusokerilla. Sekoita joukkoon kermavaahto. Lado kerroksittain lettuja, täytettä ja marjoja. Tarjoa heti.

1/2 l
Marjoja, esim. mansikoita
2 dl
Kuohukermaa
1 kpl
(250 g) mascarpone- tai (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
4 rkl
Tomusokeria
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
SOK
Julkaistu: 25.5.2012
Muokattu: 18.6.2019