Liha-sipulipiirakka

Nappaa talteen!
| Taikina | |
|---|---|
| 3 1/2 dl | haaleaa vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 kpl | (25 g) hiivaa |
| 8 dl | (noin) vehnäjauhoja, joista osavoi olla grahamjauhoja |
| 1/2 dl | öljyä |
| Täyte | |
| 500 g | sipulia silputtuna |
| 25 g | voita |
| 1 kpl | (250 g) maitorahkaa |
| 1 kpl | (2 dl) ranskankermaa, kermaviilia tai kermaa |
| 3 kpl | munaa |
| ripaus suolaa ja pippuria | |
| 150 g | pekonikuutioita |
| Voiteluun | |
| munaa | |
| Päälle | |
| siemeniä, esim. auringonkukan siemeniä | |
- 1.
Valmista ensin täyte: kuori ja silppua sipulit kattilaan. Lisää voi ja hauduta sipulit miedosti ruskistaen kypsiksi voissa. Lisää kypsään seokseen maitorahka ja ranskankerma. Jäähdytä ja lisää munat. Mausta. Ruskista pekonikuutiot erikseen ja jäähdytä nekin. Sekoita mausteet ja murennettu hiiva veteen. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää vähitellen ensin sekoittaen, sitten alustaen jauhot ja öljy. Anna taikinan levähtää 5-10 minuuttia, mutta kumoa se sitten heti leivinpöydälle ja kaaviloi kahdeksi pyöreäksi levyksi. Nosta toinen levy leivinpaperille pellille ja kohota molemmat. Levitä täyte pohjan päälle - ensin sipuliseos ja sen pintaan pekoni - ja nosta toinen levy kanneksi. Ummista piirakka hyvin, voitele ja pistele. Jos taikinaa jää yli, tee siitä koristeita piirakan pintaan. Ripottele päälle siemeniä ja kypsennä piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka saa hiukan väriä myös pohjaan.
Liha-sipulipiirakka
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 3 1/2 dl | haaleaa vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 kpl | (25 g) hiivaa |
| 8 dl | (noin) vehnäjauhoja, joista osavoi olla grahamjauhoja |
| 1/2 dl | öljyä |
Täyte | |
| 500 g | sipulia silputtuna |
| 25 g | voita |
| 1 kpl | (250 g) maitorahkaa |
| 1 kpl | (2 dl) ranskankermaa, kermaviilia tai kermaa |
| 3 kpl | munaa |
| ripaus suolaa ja pippuria | |
| 150 g | pekonikuutioita |
Voiteluun | |
| munaa | |
Päälle | |
| siemeniä, esim. auringonkukan siemeniä | |
Valmistus
- 1
Valmista ensin täyte: kuori ja silppua sipulit kattilaan. Lisää voi ja hauduta sipulit miedosti ruskistaen kypsiksi voissa. Lisää kypsään seokseen maitorahka ja ranskankerma. Jäähdytä ja lisää munat. Mausta. Ruskista pekonikuutiot erikseen ja jäähdytä nekin. Sekoita mausteet ja murennettu hiiva veteen. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää vähitellen ensin sekoittaen, sitten alustaen jauhot ja öljy. Anna taikinan levähtää 5-10 minuuttia, mutta kumoa se sitten heti leivinpöydälle ja kaaviloi kahdeksi pyöreäksi levyksi. Nosta toinen levy leivinpaperille pellille ja kohota molemmat. Levitä täyte pohjan päälle - ensin sipuliseos ja sen pintaan pekoni - ja nosta toinen levy kanneksi. Ummista piirakka hyvin, voitele ja pistele. Jos taikinaa jää yli, tee siitä koristeita piirakan pintaan. Ripottele päälle siemeniä ja kypsennä piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka saa hiukan väriä myös pohjaan.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












