Liha-sipulipiirakka

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Taikina

3 1/2 dlhaaleaa vettä
1/2 tlsuolaa
1 tlsokeria
1/2 kpl(25 g) hiivaa
8 dl(noin) vehnäjauhoja, joista osavoi olla grahamjauhoja
1/2 dlöljyä

Täyte

500 gsipulia silputtuna
25 gvoita
1 kpl(250 g) maitorahkaa
1 kpl(2 dl) ranskankermaa, kermaviilia tai kermaa
3 kplmunaa
ripaus suolaa ja pippuria
150 gpekonikuutioita

Voiteluun

munaa

Päälle

siemeniä, esim. auringonkukan siemeniä

Valmistus

  1. 1

    Valmista ensin täyte: kuori ja silppua sipulit kattilaan. Lisää voi ja hauduta sipulit miedosti ruskistaen kypsiksi voissa. Lisää kypsään seokseen maitorahka ja ranskankerma. Jäähdytä ja lisää munat. Mausta. Ruskista pekonikuutiot erikseen ja jäähdytä nekin. Sekoita mausteet ja murennettu hiiva veteen. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää vähitellen ensin sekoittaen, sitten alustaen jauhot ja öljy. Anna taikinan levähtää 5-10 minuuttia, mutta kumoa se sitten heti leivinpöydälle ja kaaviloi kahdeksi pyöreäksi levyksi. Nosta toinen levy leivinpaperille pellille ja kohota molemmat. Levitä täyte pohjan päälle - ensin sipuliseos ja sen pintaan pekoni - ja nosta toinen levy kanneksi. Ummista piirakka hyvin, voitele ja pistele. Jos taikinaa jää yli, tee siitä koristeita piirakan pintaan. Ripottele päälle siemeniä ja kypsennä piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka saa hiukan väriä myös pohjaan.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä