Lihamakaronilaatikko

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Perinteisen lihamakaronilaatikon lempeät maut pitävät sen kestosuosikkina ainakin lapsiperheissä. Makaronilaatikko tarjotaan tietysti ketsupin kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 ps) makaronia
1 kplsipuli
400 g(1 pkt) jauhelihaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria jauhettuna

Vuoan voiteluun

1 rklvoita

Munamaito

3 kplkananmunaa
7 dlmaitoa
1 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Keitä makaronit lähes kypsiksi. Valuta makaronit.

    MääräAinesosa
    400 g(1 ps) makaronia
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
  3. 3

    Kuumenna paistinpannu. Murenna jauheliha pannulle ja paista ruskeaksi omassa rasvassaan. Laske hieman lämpöä ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on pehmentynyt. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) jauhelihaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
  4. 4

    Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon maito ja suola.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    7 dlmaitoa
    1 tlsuolaa
  5. 5

    Voitele uunivuoka. Kaada vuokaan puolet makaroneista. Lisää jauhelihaseos ja loput makaronit. Kaada munamaito vuokaan.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita
  6. 6

    Kypsennä makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.10.2018
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä