Lihamakaronilaatikko | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lihamakaronilaatikko

Lihamakaronilaatikko

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mausta perinteinen jauhelihasta valmistettu lihamakaronilaatikko paprikajauheella ja basilikalla. Mehevän makaronilaatikon salaisuus on munamaitoon sekoitettu juustoraaste.

Ainekset

400 g
(1 ps) makaronia
1 1/2 l
vettä
3 kpl
lihaliemikuutiota
1 kpl
sipuli
400 g
(1 pkt) paistijauhelihaa
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

munamaito

5 dl
maitoa
2 dl
juustoraastetta
2 kpl
kananmunaa
1 tl
kuivattua basilikaa
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä makaronit lihaliemikuutioilla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, noin 6 minuuttia. Valuta siivilässä.

400 g
(1 ps) makaronia
1 1/2 l
vettä
3 kpl
lihaliemikuutiota
2

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla ilman rasvaa. Lisää sipuli ja paista, kunnes sipuli pehmenee. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla.

400 g
(1 pkt) paistijauhelihaa
1 kpl
sipuli
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Yhdistä munamaidon ainekset.

1/2 tl
suolaa
5 dl
maitoa
2 dl
juustoraastetta
2 kpl
kananmunaa
1 tl
kuivattua basilikaa
4

Kaada makaronit ja jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan. Sekoita munamaito joukkoon. Ripota halutessasi juustoraastetta myös laatikon pinnalle.

5

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 8.2.2005
Muokattu: 17.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2880

688

26,5 g

10,5 g

73,5 g

7,3 g

3,8 g

35,5 g

3,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 l vettä,

2 dl juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli