Yhteistyössä: Kulman Keittiö


Nappaa talteen!
Lämpimät lihapullapatongit voi kääräistä leivinpaperiin ja folioon ja napata mukaan piknikille. Voit tehdä lihapullat ja tomaattikastikkeen joko alusta asti itse tai käyttää Kulman Keittiön valmista tomaattikastiketta ja valmiita lihapullia.
| Kastike | |
|---|---|
| sipuli | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| oliiviöljyä | |
| 1 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 tlk tomaattimurskaa | |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| Lihapullat | |
| sipuli | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| oliiviöljyä | |
| 400 g | kotimaista sika-nautajauhelihaa |
| 2 dl | korppujauhoja |
| 1 dl | vettä |
| kananmuna | |
| 1 tl | suolaa |
| mustapippuria | |
| iso patonki | |
| 3 dl | juustoraastetta (esim. mozzarella) |
Valmista tomaattikastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli oliiviöljyssä, lisää valkosipuli sekä tomaattipyree ja paista vielä hetki.
Lisää loput aineet ja anna hautua noin 20 minuuttia. Poraa valmis kastike sileäksi sauvasekoittimella.
Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä.
Sekoita jauheliha, korppujauhot, vesi, kananmuna ja sipulit tasaiseksi massaksi ja mausta. Muotoile lihapulliksi, ruskista pannulla ja kypsennä loppuun 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Nostele kypsät lihapullat tomaattikastikkeeseen.
Leikkaa patonki kahteen tai kolmeen osaan, ja sen jälkeen melkein halki pitkittäin. Jos lihapullat ovat isoja, voit leikata leivän sisältä osan pois tai puolittaa lihapullat. Täytä lihapullilla ja tomaattikastikkeella, ripottele päälle juustoraastetta ja laita 200 asteiseen uuniin kunnes juusto on sulanut.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Lämpimät lihapullapatongit voi kääräistä leivinpaperiin ja folioon ja napata mukaan piknikille. Voit tehdä lihapullat ja tomaattikastikkeen joko alusta asti itse tai käyttää Kulman Keittiön valmista tomaattikastiketta ja valmiita lihapullia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kastike | |
| sipuli | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| oliiviöljyä | |
| 1 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 tlk tomaattimurskaa | |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
Lihapullat | |
| sipuli | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| oliiviöljyä | |
| 400 g | kotimaista sika-nautajauhelihaa |
| 2 dl | korppujauhoja |
| 1 dl | vettä |
| kananmuna | |
| 1 tl | suolaa |
| mustapippuria | |
| iso patonki | |
| 3 dl | juustoraastetta (esim. mozzarella) |
Valmista tomaattikastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli oliiviöljyssä, lisää valkosipuli sekä tomaattipyree ja paista vielä hetki.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| sipuli | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| oliiviöljyä | |
| 1 rkl | tomaattipyreetä |
Lisää loput aineet ja anna hautua noin 20 minuuttia. Poraa valmis kastike sileäksi sauvasekoittimella.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tlk tomaattimurskaa |
Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| sipuli | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| oliiviöljyä |
Sekoita jauheliha, korppujauhot, vesi, kananmuna ja sipulit tasaiseksi massaksi ja mausta. Muotoile lihapulliksi, ruskista pannulla ja kypsennä loppuun 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Nostele kypsät lihapullat tomaattikastikkeeseen.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | kotimaista sika-nautajauhelihaa |
| 2 dl | korppujauhoja |
| 1 dl | vettä |
| kananmuna | |
| sipuli | |
| 1 tl | suolaa |
| mustapippuria |
Leikkaa patonki kahteen tai kolmeen osaan, ja sen jälkeen melkein halki pitkittäin. Jos lihapullat ovat isoja, voit leikata leivän sisältä osan pois tai puolittaa lihapullat. Täytä lihapullilla ja tomaattikastikkeella, ripottele päälle juustoraastetta ja laita 200 asteiseen uuniin kunnes juusto on sulanut.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| iso patonki | |
| 3 dl | juustoraastetta (esim. mozzarella) |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
736
Energiaa kcal
3083
Energiaa kj
45,0 g
Rasvaa
18,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,0 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
42,0 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
736
Energiaa kcal
3083
Energiaa kj
45,0 g
Rasvaa
18,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,0 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
42,0 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sipuli, oliiviöljyä, 1 rkl tomaattipyreetä, 1 tlk tomaattimurskaa, Sipuli, oliiviöljyä, Kananmuna, mustapippuria, Iso patonki, 3 dl juustoraastetta (esim. mozzarella).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli