Lihapullapatonki piknikille
Lihapullapatonki piknikille
Yhteistyössä

Lihapullapatonki piknikille

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Lämpimät lihapullapatongit voi kääräistä leivinpaperiin ja folioon ja napata mukaan piknikille. Voit tehdä lihapullat ja tomaattikastikkeen joko alusta asti itse tai käyttää Kulman Keittiön valmista tomaattikastiketta ja valmiita lihapullia.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa

Kastike

sipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 rkltomaattipyreetä
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlsuolaa
1 tlsokeria

Lihapullat

sipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
oliiviöljyä
400 gkotimaista sika-nautajauhelihaa
2 dlkorppujauhoja
1 dlvettä
kananmuna
1 tlsuolaa
mustapippuria
iso patonki
3 dljuustoraastetta (esim. mozzarella)

Valmistus

  1. 1

    Valmista tomaattikastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli oliiviöljyssä, lisää valkosipuli sekä tomaattipyree ja paista vielä hetki.

    MääräAinesosa
    sipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    oliiviöljyä
    1 rkltomaattipyreetä
  2. 2

    Lisää loput aineet ja anna hautua noin 20 minuuttia. Poraa valmis kastike sileäksi sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    1 tlsokeria
    1 tlsuolaa
    1 tlk tomaattimurskaa
  3. 3

    Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä.

    MääräAinesosa
    sipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    oliiviöljyä
  4. 4

    Sekoita jauheliha, korppujauhot, vesi, kananmuna ja sipulit tasaiseksi massaksi ja mausta. Muotoile lihapulliksi, ruskista pannulla ja kypsennä loppuun 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Nostele kypsät lihapullat tomaattikastikkeeseen.

    MääräAinesosa
    400 gkotimaista sika-nautajauhelihaa
    2 dlkorppujauhoja
    1 dlvettä
    kananmuna
    sipuli
    1 tlsuolaa
    mustapippuria
  5. 5

    Leikkaa patonki kahteen tai kolmeen osaan, ja sen jälkeen melkein halki pitkittäin. Jos lihapullat ovat isoja, voit leikata leivän sisältä osan pois tai puolittaa lihapullat. Täytä lihapullilla ja tomaattikastikkeella, ripottele päälle juustoraastetta ja laita 200 asteiseen uuniin kunnes juusto on sulanut.

    MääräAinesosa
    iso patonki
    3 dljuustoraastetta (esim. mozzarella)

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sipuli, oliiviöljyä, 1 rkl tomaattipyreetä, 1 tlk tomaattimurskaa, Sipuli, oliiviöljyä, Kananmuna, mustapippuria, Iso patonki, 3 dl juustoraastetta (esim. mozzarella).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
12.11.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä