Lihapullapatonki piknikille | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Lihapullapatonki piknikille

Lihapullapatonki piknikille

Fork and knife
2 Annosta
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Fork and knife
2 Annosta
more-info
Lämpimät lihapullapatongit voi kääräistä leivinpaperiin ja folioon ja napata mukaan piknikille. Voit tehdä lihapullat ja tomaattikastikkeen joko alusta asti itse tai käyttää Kulman Keittiön valmista tomaattikastiketta ja valmiita lihapullia.

Ainekset

kastike

Sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 rkl
tomaattipyreetä
1 tlk tomaattimurskaa
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria

lihapullat

Sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
400 g
kotimaista sika-nautajauhelihaa
2 dl
korppujauhoja
1 dl
vettä
Kananmuna
1 tl
suolaa
mustapippuria
Iso patonki
3 dl
juustoraastetta (esim. mozzarella)

Näin teet

1

Valmista tomaattikastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli oliiviöljyssä, lisää valkosipuli sekä tomaattipyree ja paista vielä hetki.

Sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 rkl
tomaattipyreetä
2

Lisää loput aineet ja anna hautua noin 20 minuuttia. Poraa valmis kastike sileäksi sauvasekoittimella.

1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
1 tlk tomaattimurskaa
3

Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä.

Sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
4

Sekoita jauheliha, korppujauhot, vesi, kananmuna ja sipulit tasaiseksi massaksi ja mausta. Muotoile lihapulliksi, ruskista pannulla ja kypsennä loppuun 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Nostele kypsät lihapullat tomaattikastikkeeseen.

400 g
kotimaista sika-nautajauhelihaa
2 dl
korppujauhoja
1 dl
vettä
Kananmuna
Sipuli
1 tl
suolaa
mustapippuria
5

Leikkaa patonki kahteen tai kolmeen osaan, ja sen jälkeen melkein halki pitkittäin. Jos lihapullat ovat isoja, voit leikata leivän sisältä osan pois tai puolittaa lihapullat. Täytä lihapullilla ja tomaattikastikkeella, ripottele päälle juustoraastetta ja laita 200 asteiseen uuniin kunnes juusto on sulanut.

Iso patonki
3 dl
juustoraastetta (esim. mozzarella)

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 3.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3083

736

45,0 g

18,5 g

42,0 g

2,5 g

1,5 g

42,0 g

3,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sipuli,

oliiviöljyä,

1 rkl tomaattipyreetä,

1 tlk tomaattimurskaa,

Sipuli,

oliiviöljyä,

Kananmuna,

mustapippuria,

Iso patonki,

3 dl juustoraastetta (esim, mozzarella).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli