Valmista tomaattikastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli oliiviöljyssä, lisää valkosipuli sekä tomaattipyree ja paista vielä hetki.
Lisää loput aineet ja anna hautua noin 20 minuuttia. Poraa valmis kastike sileäksi sauvasekoittimella.
Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä.
Sekoita jauheliha, korppujauhot, vesi, kananmuna ja sipulit tasaiseksi massaksi ja mausta. Muotoile lihapulliksi, ruskista pannulla ja kypsennä loppuun 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Nostele kypsät lihapullat tomaattikastikkeeseen.
Leikkaa patonki kahteen tai kolmeen osaan, ja sen jälkeen melkein halki pitkittäin. Jos lihapullat ovat isoja, voit leikata leivän sisältä osan pois tai puolittaa lihapullat. Täytä lihapullilla ja tomaattikastikkeella, ripottele päälle juustoraastetta ja laita 200 asteiseen uuniin kunnes juusto on sulanut.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
736
3083
45,0 g
18,5 g
42,0 g
2,5 g
1,5 g
42,0 g
3,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sipuli,
oliiviöljyä,
1 rkl tomaattipyreetä,
1 tlk tomaattimurskaa,
Sipuli,
oliiviöljyä,
Kananmuna,
mustapippuria,
Iso patonki,
3 dl juustoraastetta (esim, mozzarella).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli