Limegraavattu lohi ja piparjuurismetana
Ainekset
Valmistus
Nypi lohifileestä ruodot pois. Ripottele fileen päälle suola, sokeri ja limen kuoriraaste. Valuta päälle limen mehu. Kääri kala voipaperiin ja kelmuun ja siirrä pakastepussiin. Anna fileen maustua jääkaapissa painon alla noin 8 tuntia tai yön yli.
Pyyhi suola kalan pinnasta ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi.
Valmista kastike. Vaahdota kerma. Sekoita kaikki piparjuurismetanan ainekset ja tarjoile graavikalan kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
196
819
15,5 g
5,7 g
1,2 g
1,2 g
—
13,4 g
4,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl Limen raastettu kuori,
2 rkl Piparjuuriraastetta,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli