Limegraavattu lohi ja piparjuurismetana
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Limegraavaus antaa lohelle ihanan raikkaan maun. Tarjoa graavilohta piparjuurismetanan kera kalapöydässä tai kevyenä ateriana salaatin ja keitettyjen perunoiden kanssa.
| 700 g | lohifileetä |
| 2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 2 tl | sokeria |
| 2 kpl | limen raastettu kuori |
| 1/2 kpl | limen mehu |
| Piparjuurismetana | |
|---|---|
| 1/4 dl | kuohukermaa |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 2 rkl | piparjuuriraastetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Nypi lohifileestä ruodot pois. Ripottele fileen päälle suola, sokeri ja limen kuoriraaste. Valuta päälle limen mehu. Kääri kala voipaperiin ja kelmuun ja siirrä pakastepussiin. Anna fileen maustua jääkaapissa painon alla noin 8 tuntia tai yön yli.
- 2.
Pyyhi suola kalan pinnasta ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi.
- 3.
Valmista kastike. Vaahdota kerma. Sekoita kaikki piparjuurismetanan ainekset ja tarjoile graavikalan kanssa.
Limegraavattu lohi ja piparjuurismetana
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)
Limegraavaus antaa lohelle ihanan raikkaan maun. Tarjoa graavilohta piparjuurismetanan kera kalapöydässä tai kevyenä ateriana salaatin ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | lohifileetä |
| 2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 2 tl | sokeria |
| 2 kpl | limen raastettu kuori |
| 1/2 kpl | limen mehu |
Piparjuurismetana | |
| 1/4 dl | kuohukermaa |
| 120 g | (1 prk) smetanaa |
| 2 rkl | piparjuuriraastetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Nypi lohifileestä ruodot pois. Ripottele fileen päälle suola, sokeri ja limen kuoriraaste. Valuta päälle limen mehu. Kääri kala voipaperiin ja kelmuun ja siirrä pakastepussiin. Anna fileen maustua jääkaapissa painon alla noin 8 tuntia tai yön yli.
Määrä Ainesosa 700 g lohifileetä 2 rkl karkeaa merisuolaa 2 tl sokeria 2 kpl limen raastettu kuori 1/2 kpl limen mehu - 2
Pyyhi suola kalan pinnasta ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi.
- 3
Valmista kastike. Vaahdota kerma. Sekoita kaikki piparjuurismetanan ainekset ja tarjoile graavikalan kanssa.
Määrä Ainesosa 1/4 dl kuohukermaa 120 g (1 prk) smetanaa 2 rkl piparjuuriraastetta 1/4 tl suolaa rouhittua mustapippuria
Ravintosisältö
196
Energiaa kcal
819
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
5,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,2 g
Hiilihydraatteja
1,2 g
Sokereita
—
Kuituja
13,4 g
Proteiinia
4,1 g
Suolaa
196
Energiaa kcal
819
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
5,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,2 g
Hiilihydraatteja
1,2 g
Sokereita
—
Kuituja
13,4 g
Proteiinia
4,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl Limen raastettu kuori, 2 rkl Piparjuuriraastetta, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























