Limegraavattu lohi ja piparjuurismetana

arvosana5/5

(2)arviota
10 Annosta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Limegraavaus antaa lohelle ihanan raikkaan maun. Tarjoa graavilohta piparjuurismetanan kera kalapöydässä tai kevyenä ateriana salaatin ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
700 glohifileetä
2 rklkarkeaa merisuolaa
2 tlsokeria
2 kpllimen raastettu kuori
1/2 kpllimen mehu

Piparjuurismetana

1/4 dlkuohukermaa
120 g(1 prk) smetanaa
2 rklpiparjuuriraastetta
1/4 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Nypi lohifileestä ruodot pois. Ripottele fileen päälle suola, sokeri ja limen kuoriraaste. Valuta päälle limen mehu. Kääri kala voipaperiin ja kelmuun ja siirrä pakastepussiin. Anna fileen maustua jääkaapissa painon alla noin 8 tuntia tai yön yli.

    MääräAinesosa
    700 glohifileetä
    2 rklkarkeaa merisuolaa
    2 tlsokeria
    2 kpllimen raastettu kuori
    1/2 kpllimen mehu
  2. 2

    Pyyhi suola kalan pinnasta ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi.

  3. 3

    Valmista kastike. Vaahdota kerma. Sekoita kaikki piparjuurismetanan ainekset ja tarjoile graavikalan kanssa.

    MääräAinesosa
    1/4 dlkuohukermaa
    120 g(1 prk) smetanaa
    2 rklpiparjuuriraastetta
    1/4 tlsuolaa
    rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl Limen raastettu kuori, 2 rkl Piparjuuriraastetta, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä