Linssimuhennos | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Linssimuhennos

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

100 g
Vihreitä tai punaisia linssejä
5 dl
Vettä
1/4 kpl
Maustepaprikaa
1/2 kpl
(à 400 g) tomaattimursketta
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Pala tuoretta inkiväärinjuurta
1/2 tl
Jeeraa (juustokuminaa)
1/2 tl
Kurkumaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhdo linssit kylmällä vedellä ja valuta. Kaada ne sitten kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna hitaasti ja lisää halkaistua ja paloiteltua maustepaprikaa, josta siemenet on poistettu, tomaattimursketta ja kuoritut, hienonnetut valkosipulinkynnet.Keitä sekoittaen 15 minuuttia.Lisää suola, raastettu inkivääri, jeera ja kurkuma. Alenna lämpöä ja keitä edelleen 15 minuuttia tai kunnes linssit ovat pehmeitä.Punaiset linssit kypsyvät vihreitä nopeammin.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Julkaistu: 17.1.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.