Linssimuhennos
15 min

Nappaa talteen!
| 100 g | vihreitä tai punaisia linssejä |
| 5 dl | vettä |
| 1/4 kpl | maustepaprikaa |
| 1/2 kpl | (à 400 g) tomaattimursketta |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | pala tuoretta inkiväärinjuurta |
| 1/2 tl | jeeraa (juustokuminaa) |
| 1/2 tl | kurkumaa |
- 1.
Huuhdo linssit kylmällä vedellä ja valuta. Kaada ne sitten kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna hitaasti ja lisää halkaistua ja paloiteltua maustepaprikaa, josta siemenet on poistettu, tomaattimursketta ja kuoritut, hienonnetut valkosipulinkynnet.Keitä sekoittaen 15 minuuttia.Lisää suola, raastettu inkivääri, jeera ja kurkuma. Alenna lämpöä ja keitä edelleen 15 minuuttia tai kunnes linssit ovat pehmeitä.Punaiset linssit kypsyvät vihreitä nopeammin.
Linssimuhennos
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | vihreitä tai punaisia linssejä |
| 5 dl | vettä |
| 1/4 kpl | maustepaprikaa |
| 1/2 kpl | (à 400 g) tomaattimursketta |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | pala tuoretta inkiväärinjuurta |
| 1/2 tl | jeeraa (juustokuminaa) |
| 1/2 tl | kurkumaa |
Valmistus
- 1
Huuhdo linssit kylmällä vedellä ja valuta. Kaada ne sitten kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna hitaasti ja lisää halkaistua ja paloiteltua maustepaprikaa, josta siemenet on poistettu, tomaattimursketta ja kuoritut, hienonnetut valkosipulinkynnet.Keitä sekoittaen 15 minuuttia.Lisää suola, raastettu inkivääri, jeera ja kurkuma. Alenna lämpöä ja keitä edelleen 15 minuuttia tai kunnes linssit ovat pehmeitä.Punaiset linssit kypsyvät vihreitä nopeammin.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























