Lohicaesarsalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplruukku jääsalaattia tai 0,5 kerää roomansalaattia
1 kplkirsikkatomaatteja (250 g)
400 glämminsavulohta
100 gvoimakasta juustoa lastuina (esim. parmesaani)

Krutongit

4 kplpaksua viipaletta vaaleaa leipää
2 rklöljyä

Kastike

1 dlmajoneesia
1 dlturkkilaista jogurttia
1 rklsitruunanmehua
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele salaatti ja jaa se laseihin tai lautasille. Pese ja halkaise tomaatit. Halutessasi voit poistaa siemenet. Poista savulohesta nahka ja ruodot. Jaa tomaatit ja lohi laseihin. Leikkaa leipäviipaleet tikuiksi. Paista ne öljyssä pannussa rapeiksi ja kauniin värisiksi. Nosta talouspaperin päälle imeytymään. Yhdistä kastikeainekset. Jaa jokaiseen lasiin kastiketta. Viimeistele leipätikuilla ja juustolastuilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä