Lohicaesarsalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lohicaesarsalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Ruukku jääsalaattia tai 0,5 kerää roomansalaattia
1 kpl
Kirsikkatomaatteja (250 g)
400 g
Lämminsavulohta
100 g
Voimakasta juustoa lastuina (esim. parmesaani)

krutongit

4 kpl
Paksua viipaletta vaaleaa leipää
2 rkl
Öljyä

kastike

1 dl
Majoneesia
1 dl
Turkkilaista jogurttia
1 rkl
Sitruunanmehua
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele salaatti ja jaa se laseihin tai lautasille. Pese ja halkaise tomaatit. Halutessasi voit poistaa siemenet. Poista savulohesta nahka ja ruodot. Jaa tomaatit ja lohi laseihin. Leikkaa leipäviipaleet tikuiksi. Paista ne öljyssä pannussa rapeiksi ja kauniin värisiksi. Nosta talouspaperin päälle imeytymään. Yhdistä kastikeainekset. Jaa jokaiseen lasiin kastiketta. Viimeistele leipätikuilla ja juustolastuilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2012
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2298

549

40,8 g

11,8 g

16,3 g

3,8 g

1,3 g

29,0 g

2,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli