Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohicaesarsalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Ruukku jääsalaattia tai 0,5 kerää roomansalaattia
1 kpl
Kirsikkatomaatteja (250 g)
400 g
Lämminsavulohta
100 g
Voimakasta juustoa lastuina (esim. parmesaani)

Krutongit

4 kpl
Paksua viipaletta vaaleaa leipää
2 rkl
Öljyä

Kastike

1 dl
Majoneesia
1 dl
Turkkilaista jogurttia
1 rkl
Sitruunanmehua
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele salaatti ja jaa se laseihin tai lautasille. Pese ja halkaise tomaatit. Halutessasi voit poistaa siemenet. Poista savulohesta nahka ja ruodot. Jaa tomaatit ja lohi laseihin. Leikkaa leipäviipaleet tikuiksi. Paista ne öljyssä pannussa rapeiksi ja kauniin värisiksi. Nosta talouspaperin päälle imeytymään. Yhdistä kastikeainekset. Jaa jokaiseen lasiin kastiketta. Viimeistele leipätikuilla ja juustolastuilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2012
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

549

2298

40,8 g

11,8 g

16,3 g

3,8 g

1,3 g

29,0 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli