Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
3 kplpyöreää tummaa leipää
3 kplpyöreää rieskaa

Kostutukseen

1 - 2 dlkala- tai kasvislientä tai maitoa

Täyte 1

250 gkylmäsavulohta
1 dlkevytmajoneesia
2 rklsitruunamehua
2 rklsilputtua tilliä
sitruunapippuria

Täyte 2

25 gvoita tai margariinia
1/2 dlpersiljaa silputtuna
1/2 dltilliä silputtuna

Täyte 3

2 rklsilputtua ruohosipulia
100 gkirjolohen mätiä
1 dlkevytranskankermaa

Päälle

200 ggraavilohta ohuina siivuina
1 - 2 dltummia kivettömiä oliiveja tai kapriksia
1 rklsilputtua ruohosipulia
200 gkirjolohenmätiä

Reunoille

200 gtuorejuustoa, esim. valkosipulilla maustettua
1 rklkevytranskankermaa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita hienonnetut täyteaineet keskenään ja levitä täytteet vuorotellen kostutettujen leipien väliin. Kokoa kakku, kääri se kelmuun ja aseta päälle paino. Pane kakku kylmään seuraavaan päivään. Notkista tuorejuusto ranskankermalla ja levitä seos tasaisesti kakun reunoille. Aseta kakun pinnalle graavilohisiivut ja niiden päälle raidoiksi mäti ja puolitetut oliivit tai kaprikset.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä