Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohikakku

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

3 kpl
Pyöreää tummaa leipää
3 kpl
Pyöreää rieskaa

Kostutukseen

1 - 2 dl
Kala- tai kasvislientä tai maitoa

Täyte 1

250 g
Kylmäsavulohta
1 dl
Kevytmajoneesia
2 rkl
Sitruunamehua
2 rkl
Silputtua tilliä
Sitruunapippuria

Täyte 2

25 g
Voita tai margariinia
1/2 dl
Persiljaa silputtuna
1/2 dl
Tilliä silputtuna

Täyte 3

2 rkl
Silputtua ruohosipulia
100 g
Kirjolohen mätiä
1 dl
Kevytranskankermaa

Päälle

200 g
Graavilohta ohuina siivuina
1 - 2 dl
Tummia kivettömiä oliiveja tai kapriksia
1 rkl
Silputtua ruohosipulia
200 g
Kirjolohenmätiä

Reunoille

200 g
Tuorejuustoa, esim. valkosipulilla maustettua
1 rkl
Kevytranskankermaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita hienonnetut täyteaineet keskenään ja levitä täytteet vuorotellen kostutettujen leipien väliin. Kokoa kakku, kääri se kelmuun ja aseta päälle paino. Pane kakku kylmään seuraavaan päivään. Notkista tuorejuusto ranskankermalla ja levitä seos tasaisesti kakun reunoille. Aseta kakun pinnalle graavilohisiivut ja niiden päälle raidoiksi mäti ja puolitetut oliivit tai kaprikset.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 6.3.2005
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.