Lohikakku
10 Annosta
Ainekset
3 kpl
Pyöreää tummaa leipää
3 kpl
Pyöreää rieskaa
Kostutukseen
1 - 2 dl
Kala- tai kasvislientä tai maitoa
Täyte 1
250 g
Kylmäsavulohta
1 dl
Kevytmajoneesia
2 rkl
Sitruunamehua
2 rkl
Silputtua tilliä
Sitruunapippuria
Täyte 2
25 g
Voita tai margariinia
1/2 dl
Persiljaa silputtuna
1/2 dl
Tilliä silputtuna
Täyte 3
2 rkl
Silputtua ruohosipulia
100 g
Kirjolohen mätiä
1 dl
Kevytranskankermaa
Päälle
200 g
Graavilohta ohuina siivuina
1 - 2 dl
Tummia kivettömiä oliiveja tai kapriksia
1 rkl
Silputtua ruohosipulia
200 g
Kirjolohenmätiä
Reunoille
200 g
Tuorejuustoa, esim. valkosipulilla maustettua
1 rkl
Kevytranskankermaa
Valmistus
1
Sekoita hienonnetut täyteaineet keskenään ja levitä täytteet vuorotellen kostutettujen leipien väliin. Kokoa kakku, kääri se kelmuun ja aseta päälle paino. Pane kakku kylmään seuraavaan päivään. Notkista tuorejuusto ranskankermalla ja levitä seos tasaisesti kakun reunoille. Aseta kakun pinnalle graavilohisiivut ja niiden päälle raidoiksi mäti ja puolitetut oliivit tai kaprikset.
Lisää aiheesta
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 6.3.2005
|Muokattu: 31.8.2020
Ravintosisältö
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.