Lohikakku

Nappaa talteen!
| 3 kpl | pyöreää tummaa leipää |
| 3 kpl | pyöreää rieskaa |
| Kostutukseen | |
|---|---|
| 1 - 2 dl | kala- tai kasvislientä tai maitoa |
| Täyte 1 | |
| 250 g | kylmäsavulohta |
| 1 dl | kevytmajoneesia |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 rkl | silputtua tilliä |
| sitruunapippuria | |
| Täyte 2 | |
| 25 g | voita tai margariinia |
| 1/2 dl | persiljaa silputtuna |
| 1/2 dl | tilliä silputtuna |
| Täyte 3 | |
| 2 rkl | silputtua ruohosipulia |
| 100 g | kirjolohen mätiä |
| 1 dl | kevytranskankermaa |
| Päälle | |
| 200 g | graavilohta ohuina siivuina |
| 1 - 2 dl | tummia kivettömiä oliiveja tai kapriksia |
| 1 rkl | silputtua ruohosipulia |
| 200 g | kirjolohenmätiä |
| Reunoille | |
| 200 g | tuorejuustoa, esim. valkosipulilla maustettua |
| 1 rkl | kevytranskankermaa |
- 1.
Sekoita hienonnetut täyteaineet keskenään ja levitä täytteet vuorotellen kostutettujen leipien väliin. Kokoa kakku, kääri se kelmuun ja aseta päälle paino. Pane kakku kylmään seuraavaan päivään. Notkista tuorejuusto ranskankermalla ja levitä seos tasaisesti kakun reunoille. Aseta kakun pinnalle graavilohisiivut ja niiden päälle raidoiksi mäti ja puolitetut oliivit tai kaprikset.
Lohikakku
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | pyöreää tummaa leipää |
| 3 kpl | pyöreää rieskaa |
Kostutukseen | |
| 1 - 2 dl | kala- tai kasvislientä tai maitoa |
Täyte 1 | |
| 250 g | kylmäsavulohta |
| 1 dl | kevytmajoneesia |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 rkl | silputtua tilliä |
| sitruunapippuria | |
Täyte 2 | |
| 25 g | voita tai margariinia |
| 1/2 dl | persiljaa silputtuna |
| 1/2 dl | tilliä silputtuna |
Täyte 3 | |
| 2 rkl | silputtua ruohosipulia |
| 100 g | kirjolohen mätiä |
| 1 dl | kevytranskankermaa |
Päälle | |
| 200 g | graavilohta ohuina siivuina |
| 1 - 2 dl | tummia kivettömiä oliiveja tai kapriksia |
| 1 rkl | silputtua ruohosipulia |
| 200 g | kirjolohenmätiä |
Reunoille | |
| 200 g | tuorejuustoa, esim. valkosipulilla maustettua |
| 1 rkl | kevytranskankermaa |
Valmistus
- 1
Sekoita hienonnetut täyteaineet keskenään ja levitä täytteet vuorotellen kostutettujen leipien väliin. Kokoa kakku, kääri se kelmuun ja aseta päälle paino. Pane kakku kylmään seuraavaan päivään. Notkista tuorejuusto ranskankermalla ja levitä seos tasaisesti kakun reunoille. Aseta kakun pinnalle graavilohisiivut ja niiden päälle raidoiksi mäti ja puolitetut oliivit tai kaprikset.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























