Lohilasagne - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohilasagne

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

250 g
Lasagnelevyjä
2 l
Vettä
1 rkl
Öljyä

TOMAATTIKASTIKE:

1 kpl
Valmista tomaattikastiketta

KALATÄYTE:

400 g
Lohifileetä
400 g
Raejuustoa
1 kpl
Kananmuna
150 g
Pakastepinaattia
2 dl
Juustoraastetta
1 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippurirouhetta

PINNALLE:

2 dl
Juustoraastetta
1 dl
Pinjansiemeniä

Näin teet

1

Keitä lasagnelevyt pehmeiksi vedessä. Lisää lopuksi veteen öljyä, etteivät levyt tartu toisiinsa kiinni. Valmista sillä aikaa kalatäyte. Poista lohesta nahka ja ruodot. Kuutioi kala. Sekoita raejuuston joukkoon kalapalat, kananmuna, sulanut pinaatti, juustoraaste, sitruunamehu, suola ja mustapippurirouhe. Kaada lasagnelevyt siivilään. Levitä uunivuoan pohjalle kerros tomaattikastiketta. Nosta lasagnelevyt kastikkeen päälle vuoan pohjalle vierekkäin. Annostele lohi-raejuustotäytettä levyjen päälle. Kaada seuraavaksi tomaattikastiketta. Nosta päälle uusi lasagnelevykerros ja tee uudet kerrokset kuten edellä, mutta jätä lasagnelevyt päällimmäisiksi. Ripottele pinnalle juustoraaste ja pinjansiemenet. Peitä ruoka foliolla ja paista lasagnea uunissa 175 asteessa n. 30 minuuttia. Poista folio ja kypsennä vielä n. 15 minuuttia. Anna seistä hetki ja tarjoile salaatin kanssa.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.1.2007
Muokattu: 15.5.2019