Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli jokaista levyä hiukan isommaksi sekä leveys- että pituussuuntaan. Leikkaa jokainen levy kahdeksi neliöksi.
Säädä uuni 225 asteeseen. Sekoita rahka ja pähkinärouhe. Jätä yksi taikinaneliö täyttämättä ja laita muiden neliöiden keskelle ruokalusikallinen rahka-pähkinäseosta. Nosta levyn kulmat ylös ja nipistele yhteen. Nosta vielä syntyneet toiset kulmat ylös ja nipistele nekin yhteen. Näin muodostuu pyöreä, umpinainen nyytti, jossa täyte on sisällä. Käännä nipistelty puoli alle ja paina nyyttiä käsin hieman litteämmäksi. Leikkaa torttuun 8 viiltoa keskeltä reunaan niin, että viillot eivät kosketa toisiaan keskellä. Jos sakarat tuntuvat tarttuvan toisiinsa, voit hiukan erotella niitä.
Voitele tortut kananmunalla. Ota jäljellä olevasta taikinasta pienellä piparkakkumuotilla 9 pientä tähteä. Voit myös leikata tähdet veitsellä. Laita yksi tähti jokaisen lumihiutaleen keskelle ja voitele kananmunalla.
Siirrä tortut leivinpaperille pellille ja kypsennä uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.
Siivilöi jäähtyneiden torttujen päälle tomusokeria.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
79
329
4,2 g
1,3 g
6,8 g
6,4 g
0,3 g
2,9 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
500 g (1 pkt) torttutaikinalevyjä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli