Lumihiutalejoulutortut - Yhteishyvä

Lumihiutalejoulutortut

Kappaleita
9
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Taittele joulutortut lumihiutaleen muotoon ja täytä raikkaaksi sitruunarahkalla ja pähkinärouheella. Viimeistele lumihiutaletortut sirottelemalla pinnalle talvinen tomusokerihuntu.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(500 g) torttutaikinalevyjä
200 g
sitruunarahkaa
1/2 dl
pähkinärouhetta
1 kpl
kananmuna
1/2 dl
tomusokeria

Näin teet

1

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli jokaista levyä hiukan isommaksi sekä leveys- että pituussuuntaan. Leikkaa jokainen levy kahdeksi neliöksi.

1 kpl
(500 g) torttutaikinalevyjä
2

Säädä uuni 225 asteeseen. Sekoita rahka ja pähkinärouhe. Jätä yksi taikinaneliö täyttämättä ja laita muiden neliöiden keskelle ruokalusikallinen rahka-pähkinäseosta. Nosta levyn kulmat ylös ja nipistele yhteen. Nosta vielä syntyneet toiset kulmat ylös ja nipistele nekin yhteen. Näin muodostuu pyöreä, umpinainen nyytti, jossa täyte on sisällä. Käännä nipistelty puoli alle ja paina nyyttiä käsin hieman litteämmäksi. Leikkaa torttuun 8 viiltoa keskeltä reunaan niin, että viillot eivät kosketa toisiaan keskellä. Jos sakarat tuntuvat tarttuvan toisiinsa, voit hiukan erotella niitä.

200 g
sitruunarahkaa
1/2 dl
pähkinärouhetta
3

Voitele tortut kananmunalla. Ota jäljellä olevasta taikinasta pienellä piparkakkumuotilla 9 pientä tähteä. Voit myös leikata tähdet veitsellä. Laita yksi tähti jokaisen lumihiutaleen keskelle ja voitele kananmunalla.

1 kpl
kananmuna
4

Siirrä tortut leivinpaperille pellille ja kypsennä uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.

5

Siivilöi jäähtyneiden torttujen päälle tomusokeria.

1/2 dl
tomusokeria
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.11.2018
Muokattu: 12.12.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g2 g
Proteiinia3 g28 g
Rasvaa4 g33 g
Kuituja0 g4 g
Energiaa kj197 1770
Energiaa kcal47 422

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 kpl (500 g) torttutaikinalevyjä

  • 200 g sitruunarahkaa

  • 0.5 dl tomusokeria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g2 g
Proteiinia3 g28 g
Rasvaa4 g33 g
Kuituja0 g4 g
Energiaa kj197 1770
Energiaa kcal47 422

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 kpl (500 g) torttutaikinalevyjä

  • 200 g sitruunarahkaa

  • 0.5 dl tomusokeria

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Kaisa Jouhki

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.