Lumihiutalejoulutortut

Arvostele resepti
9 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Taittele joulutortut lumihiutaleen muotoon ja täytä raikkaaksi sitruunarahkalla ja pähkinärouheella. Viimeistele lumihiutaletortut sirottelemalla pinnalle talvinen tomusokerihuntu.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) torttutaikinalevyjä
200 g(1 prk) sitruunarahkaa
1/2 dlpähkinärouhetta
1 kplkananmuna
30 g(1/2 dl) tomusokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli jokaista levyä hiukan isommaksi sekä leveys- että pituussuuntaan. Leikkaa jokainen levy kahdeksi neliöksi.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) torttutaikinalevyjä
  2. 2

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita rahka ja pähkinärouhe. Jätä yksi taikinaneliö täyttämättä ja laita muiden neliöiden keskelle ruokalusikallinen rahka-pähkinäseosta. Nosta levyn kulmat ylös ja nipistele yhteen. Nosta vielä syntyneet toiset kulmat ylös ja nipistele nekin yhteen. Näin muodostuu pyöreä, umpinainen nyytti, jossa täyte on sisällä. Käännä nipistelty puoli alle ja paina nyyttiä käsin hieman litteämmäksi. Leikkaa torttuun 8 viiltoa keskeltä reunaan niin, että viillot eivät kosketa toisiaan keskellä. Jos sakarat tuntuvat tarttuvan toisiinsa, voit hiukan erotella niitä.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) sitruunarahkaa
    1/2 dlpähkinärouhetta
  3. 3

    Voitele tortut kananmunalla. Ota jäljellä olevasta taikinasta pienellä piparkakkumuotilla 9 pientä tähteä. Voit myös leikata tähdet veitsellä. Laita yksi tähti jokaisen lumihiutaleen keskelle ja voitele kananmunalla.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
  4. 4

    Siirrä tortut leivinpaperille pellille ja kypsennä uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.

  5. 5

    Siivilöi jäähtyneiden torttujen päälle tomusokeria.

    MääräAinesosa
    30 g(1/2 dl) tomusokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) torttutaikinalevyjä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
22.11.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä