Lumihiutalejoulutortut | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lumihiutalejoulutortut
Play

Lumihiutalejoulutortut

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
9 Kappaletta
Fork and knife
9 Kappaletta
Taittele joulutortut lumihiutaleen muotoon ja täytä raikkaaksi sitruunarahkalla ja pähkinärouheella. Viimeistele lumihiutaletortut sirottelemalla pinnalle talvinen tomusokerihuntu.

Ainekset

1 kpl
(500 g) torttutaikinalevyjä
200 g
sitruunarahkaa
1/2 dl
pähkinärouhetta
1 kpl
kananmuna
1/2 dl
tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli jokaista levyä hiukan isommaksi sekä leveys- että pituussuuntaan. Leikkaa jokainen levy kahdeksi neliöksi.

1 kpl
(500 g) torttutaikinalevyjä
2

Säädä uuni 225 asteeseen. Sekoita rahka ja pähkinärouhe. Jätä yksi taikinaneliö täyttämättä ja laita muiden neliöiden keskelle ruokalusikallinen rahka-pähkinäseosta. Nosta levyn kulmat ylös ja nipistele yhteen. Nosta vielä syntyneet toiset kulmat ylös ja nipistele nekin yhteen. Näin muodostuu pyöreä, umpinainen nyytti, jossa täyte on sisällä. Käännä nipistelty puoli alle ja paina nyyttiä käsin hieman litteämmäksi. Leikkaa torttuun 8 viiltoa keskeltä reunaan niin, että viillot eivät kosketa toisiaan keskellä. Jos sakarat tuntuvat tarttuvan toisiinsa, voit hiukan erotella niitä.

200 g
sitruunarahkaa
1/2 dl
pähkinärouhetta
3

Voitele tortut kananmunalla. Ota jäljellä olevasta taikinasta pienellä piparkakkumuotilla 9 pientä tähteä. Voit myös leikata tähdet veitsellä. Laita yksi tähti jokaisen lumihiutaleen keskelle ja voitele kananmunalla.

1 kpl
kananmuna
4

Siirrä tortut leivinpaperille pellille ja kypsennä uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.

5

Siivilöi jäähtyneiden torttujen päälle tomusokeria.

1/2 dl
tomusokeria
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.11.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

197

47

3,7 g

0,6 g

0,2 g

0,2 g

0,4 g

3,1 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl (500 g) torttutaikinalevyjä,

200 g sitruunarahkaa,

0,5 dl tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli