Lumihiutalejoulutortut
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Taittele joulutortut lumihiutaleen muotoon ja täytä raikkaaksi sitruunarahkalla ja pähkinärouheella. Viimeistele lumihiutaletortut sirottelemalla pinnalle talvinen tomusokerihuntu.
| 500 g | (1 pkt) torttutaikinalevyjä |
| 200 g | (1 prk) sitruunarahkaa |
| 1/2 dl | pähkinärouhetta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 30 g | (1/2 dl) tomusokeria |
- 1.
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli jokaista levyä hiukan isommaksi sekä leveys- että pituussuuntaan. Leikkaa jokainen levy kahdeksi neliöksi.
- 2.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita rahka ja pähkinärouhe. Jätä yksi taikinaneliö täyttämättä ja laita muiden neliöiden keskelle ruokalusikallinen rahka-pähkinäseosta. Nosta levyn kulmat ylös ja nipistele yhteen. Nosta vielä syntyneet toiset kulmat ylös ja nipistele nekin yhteen. Näin muodostuu pyöreä, umpinainen nyytti, jossa täyte on sisällä. Käännä nipistelty puoli alle ja paina nyyttiä käsin hieman litteämmäksi. Leikkaa torttuun 8 viiltoa keskeltä reunaan niin, että viillot eivät kosketa toisiaan keskellä. Jos sakarat tuntuvat tarttuvan toisiinsa, voit hiukan erotella niitä.
- 3.
Voitele tortut kananmunalla. Ota jäljellä olevasta taikinasta pienellä piparkakkumuotilla 9 pientä tähteä. Voit myös leikata tähdet veitsellä. Laita yksi tähti jokaisen lumihiutaleen keskelle ja voitele kananmunalla.
- 4.
Siirrä tortut leivinpaperille pellille ja kypsennä uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.
- 5.
Siivilöi jäähtyneiden torttujen päälle tomusokeria.
Lumihiutalejoulutortut
Taittele joulutortut lumihiutaleen muotoon ja täytä raikkaaksi sitruunarahkalla ja pähkinärouheella. Viimeistele lumihiutaletortut sirottelemalla pinnalle talvinen tomusokerihuntu.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) torttutaikinalevyjä |
| 200 g | (1 prk) sitruunarahkaa |
| 1/2 dl | pähkinärouhetta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 30 g | (1/2 dl) tomusokeria |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli jokaista levyä hiukan isommaksi sekä leveys- että pituussuuntaan. Leikkaa jokainen levy kahdeksi neliöksi.
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) torttutaikinalevyjä - 2
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita rahka ja pähkinärouhe. Jätä yksi taikinaneliö täyttämättä ja laita muiden neliöiden keskelle ruokalusikallinen rahka-pähkinäseosta. Nosta levyn kulmat ylös ja nipistele yhteen. Nosta vielä syntyneet toiset kulmat ylös ja nipistele nekin yhteen. Näin muodostuu pyöreä, umpinainen nyytti, jossa täyte on sisällä. Käännä nipistelty puoli alle ja paina nyyttiä käsin hieman litteämmäksi. Leikkaa torttuun 8 viiltoa keskeltä reunaan niin, että viillot eivät kosketa toisiaan keskellä. Jos sakarat tuntuvat tarttuvan toisiinsa, voit hiukan erotella niitä.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) sitruunarahkaa 1/2 dl pähkinärouhetta - 3
Voitele tortut kananmunalla. Ota jäljellä olevasta taikinasta pienellä piparkakkumuotilla 9 pientä tähteä. Voit myös leikata tähdet veitsellä. Laita yksi tähti jokaisen lumihiutaleen keskelle ja voitele kananmunalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna - 4
Siirrä tortut leivinpaperille pellille ja kypsennä uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.
- 5
Siivilöi jäähtyneiden torttujen päälle tomusokeria.
Määrä Ainesosa 30 g (1/2 dl) tomusokeria
Ravintosisältö
79
Energiaa kcal
329
Energiaa kj
4,2 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,8 g
Hiilihydraatteja
6,4 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
2,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
79
Energiaa kcal
329
Energiaa kj
4,2 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,8 g
Hiilihydraatteja
6,4 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
2,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) torttutaikinalevyjä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























