Lumikuningattaren jouluhalko | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Jouluhalko kääretorttu

Lumikuningattaren jouluhalko

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Joululeivonnaiseksi sopiva kääretorttu kuorrutetaan valkosuklaalla. Jouluhalon oksakohta tehdään tortun päätypalasta.

Ainekset

pohja

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Perunajauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia

täyte

150 g
Omena- tai aprikoosimarmeladia
1 dl
Vispikermaa
2 rkl
Fariinisokeria
1 tl
Vaniljasokeria
3 - 4 rkl
Mantelirouhetta

pinnalle

300 g
Valkosuklaata
1 dl
Kuohukermaa
Paahdettuja mantelilastuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 225 asteisessa uunissa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Kanelia
2 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Perunajauhoja
2

Kumoa torttulevy leivinpaperille ja anna jäähtyä. Levitä pinnalle omena- tai aprikoosimarmeladi. Vaahdota vispikerma, mausta fariinisokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä tortun pinnalle. Ripottele päälle mantelirouhetta. Käännä tiukalle rullalle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.

150 g
Omena- tai aprikoosimarmeladia
1 dl
Vispikermaa
2 rkl
Fariinisokeria
1 tl
Vaniljasokeria
3 - 4 rkl
Mantelirouhetta
3

Valmista kuorrute. Paloittele valkosuklaa kattilaan ja kaada päälle kuohukerma. Anna sulaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasainen. Jäähdytä ja anna seoksen seistä hetki jääkaapissa.

300 g
Valkosuklaata
1 dl
Kuohukermaa
Paahdettuja mantelilastuja
4

Siirrä torttu tarjoiluvadille ja leikkaa päädyistä halutessasi palat oksankohdiksi tortun reunoille. Levitä valkosuklaakuorrute tortun pinnalle. Voit halutessasi vaahdottaa seosta sähkövatkaimella. Ripottele pinnalle paahdettuja mantelilastuja.

Resepti:
Hellapoliisi
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 15.12.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3400

812

20,0 g

5,0 g

128,0 g

128,0 g

28,0 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl Perunajauhoja,

2 tl Leivinjauhetta,

1 tl Kanelia,

150 g Omena- tai aprikoosimarmeladia,

1 dl Vispikermaa,

2 rkl Fariinisokeria,

1 tl Vaniljasokeria,

3 - 4 rkl Mantelirouhetta,

300 g Valkosuklaata,

1 dl Kuohukermaa,

Paahdettuja mantelilastuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli