Lumikuningattaren jouluhalko

Arvostele resepti
16 Palaa

60 min

Joululeivonnaiseksi sopiva kääretorttu maustetaan omenalla ja mantelilla sekä kuorrutetaan valkosuklaalla. Jouluhalon oksakohta tehdään tortun päätypalasta.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 1/2 dlperunajauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia

Täyte

150 gomenamarmeladia
1 dlvispikermaa
2 rklfariinisokeria
1 tlvaniljasokeria
4 rklmantelirouhetta

Pinnalle

300 gvalkosuklaata
1 dlkuohukermaa
1/2 dlpaahdettuja mantelilastuja

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 225 asteisessa uunissa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 1/2 dlperunajauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1 tlkanelia
  2. 2

    Kumoa torttulevy puhtaalle sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

  3. 3

    Valmista kuorrute. Paloittele valkosuklaa kattilaan ja kaada päälle kuohukerma. Anna sulaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasainen. Jäähdytä ja anna seoksen seistä hetki jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    300 gvalkosuklaata
    1 dlkuohukermaa
  4. 4

    Siirrä torttu tarjoiluvadille ja leikkaa päädyistä halutessasi palat oksankohdiksi tortun reunoille. Levitä valkosuklaakuorrute tortun pinnalle. Voit halutessasi vaahdottaa seosta sähkövatkaimella. Ripottele pinnalle paahdettuja mantelilastuja.

    MääräAinesosa
    1/2 dlpaahdettuja mantelilastuja
  5. 5

    Levitä pohjalle omenamarmeladi. Vaahdota vispikerma, mausta fariinisokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä tortun pinnalle. Ripottele päälle mantelirouhetta. Käännä tiukalle rullalle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    150 gomenamarmeladia
    1 dlvispikermaa
    2 rklfariinisokeria
    1 tlvaniljasokeria
    4 rklmantelirouhetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
22.10.2018
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä