Lumikuningattaren jouluhalko - Yhteishyvä

Lumikuningattaren jouluhalko

Jouluhalko kääretorttu
Kappaleita
1
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Joululeivonnaiseksi sopiva kääretorttu kuorrutetaan valkosuklaalla. Jouluhalon oksakohta tehdään tortun päätypalasta.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Perunajauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia

TÄYTE

150 g
Omena- tai aprikoosimarmeladia
1 dl
Vispikermaa
2 rkl
Fariinisokeria
1 tl
Vaniljasokeria
3 - 4 rkl
Mantelirouhetta

PINNALLE

300 g
Valkosuklaata
1 dl
Kuohukermaa
Paahdettuja mantelilastuja

Näin teet

1

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 225 asteisessa uunissa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.

Kumoa torttulevy leivinpaperille ja anna jäähtyä. Levitä pinnalle omena- tai aprikoosimarmeladi. Vaahdota vispikerma, mausta fariinisokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä tortun pinnalle. Ripottele päälle mantelirouhetta. Käännä tiukalle rullalle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.

Valmista kuorrute. Paloittele valkosuklaa kattilaan ja kaada päälle kuohukerma. Anna sulaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasainen. Jäähdytä ja anna seoksen seistä hetki jääkaapissa.

Siirrä torttu tarjoiluvadille ja leikkaa päädyistä halutessasi palat oksankohdiksi tortun reunoille. Levitä valkosuklaakuorrute tortun pinnalle. Voit halutessasi vaahdottaa seosta sähkövatkaimella. Ripottele pinnalle paahdettuja mantelilastuja.

Resepti
Hellapoliisi
Kuvat
Jami Jaakonen
Julkaistu: 15.12.2013
Muokattu: 7.1.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja128 g128 g
Proteiinia28 g28 g
Rasvaa20 g20 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj3400 3400
Energiaa kcal812 812

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 dl Perunajauhoja

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Kanelia

  • 150 g Omena- tai aprikoosimarmeladia

  • 1 dl Vispikermaa

  • 2 rkl Fariinisokeria

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 3 - 4 rkl Mantelirouhetta

  • 300 g Valkosuklaata

  • 1 dl Kuohukermaa

  • Paahdettuja mantelilastuja

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja128 g128 g
Proteiinia28 g28 g
Rasvaa20 g20 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj3400 3400
Energiaa kcal812 812

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 dl Perunajauhoja

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Kanelia

  • 150 g Omena- tai aprikoosimarmeladia

  • 1 dl Vispikermaa

  • 2 rkl Fariinisokeria

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 3 - 4 rkl Mantelirouhetta

  • 300 g Valkosuklaata

  • 1 dl Kuohukermaa

  • Paahdettuja mantelilastuja

Resepti
Hellapoliisi

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.