Lumikuningattaren jouluhalko
60 min

Nappaa talteen!
Joululeivonnaiseksi sopiva kääretorttu maustetaan omenalla ja mantelilla sekä kuorrutetaan valkosuklaalla. Jouluhalon oksakohta tehdään tortun päätypalasta.
| Pohja | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | perunajauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| Täyte | |
| 150 g | omenamarmeladia |
| 1 dl | vispikermaa |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 4 rkl | mantelirouhetta |
| Pinnalle | |
| 300 g | valkosuklaata |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1/2 dl | paahdettuja mantelilastuja |
- 1.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 225 asteisessa uunissa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
- 2.
Kumoa torttulevy puhtaalle sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
- 3.
Valmista kuorrute. Paloittele valkosuklaa kattilaan ja kaada päälle kuohukerma. Anna sulaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasainen. Jäähdytä ja anna seoksen seistä hetki jääkaapissa.
- 4.
Siirrä torttu tarjoiluvadille ja leikkaa päädyistä halutessasi palat oksankohdiksi tortun reunoille. Levitä valkosuklaakuorrute tortun pinnalle. Voit halutessasi vaahdottaa seosta sähkövatkaimella. Ripottele pinnalle paahdettuja mantelilastuja.
- 5.
Levitä pohjalle omenamarmeladi. Vaahdota vispikerma, mausta fariinisokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä tortun pinnalle. Ripottele päälle mantelirouhetta. Käännä tiukalle rullalle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.
Lumikuningattaren jouluhalko
Joululeivonnaiseksi sopiva kääretorttu maustetaan omenalla ja mantelilla sekä kuorrutetaan valkosuklaalla. Jouluhalon oksakohta tehdään tortun päätypalasta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | perunajauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
Täyte | |
| 150 g | omenamarmeladia |
| 1 dl | vispikermaa |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 4 rkl | mantelirouhetta |
Pinnalle | |
| 300 g | valkosuklaata |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1/2 dl | paahdettuja mantelilastuja |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 225 asteisessa uunissa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 1/2 dl perunajauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 tl kanelia - 2
Kumoa torttulevy puhtaalle sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
- 3
Valmista kuorrute. Paloittele valkosuklaa kattilaan ja kaada päälle kuohukerma. Anna sulaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasainen. Jäähdytä ja anna seoksen seistä hetki jääkaapissa.
Määrä Ainesosa 300 g valkosuklaata 1 dl kuohukermaa - 4
Siirrä torttu tarjoiluvadille ja leikkaa päädyistä halutessasi palat oksankohdiksi tortun reunoille. Levitä valkosuklaakuorrute tortun pinnalle. Voit halutessasi vaahdottaa seosta sähkövatkaimella. Ripottele pinnalle paahdettuja mantelilastuja.
Määrä Ainesosa 1/2 dl paahdettuja mantelilastuja - 5
Levitä pohjalle omenamarmeladi. Vaahdota vispikerma, mausta fariinisokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä tortun pinnalle. Ripottele päälle mantelirouhetta. Käännä tiukalle rullalle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 150 g omenamarmeladia 1 dl vispikermaa 2 rkl fariinisokeria 1 tl vaniljasokeria 4 rkl mantelirouhetta
Ravintosisältö
274
Energiaa kcal
1148
Energiaa kj
14,9 g
Rasvaa
7,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,6 g
Hiilihydraatteja
24,1 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
4,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
274
Energiaa kcal
1148
Energiaa kj
14,9 g
Rasvaa
7,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,6 g
Hiilihydraatteja
24,1 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
4,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























