Lumikuningattaren jouluhalko - Yhteishyvä

Lumikuningattaren jouluhalko

Jouluhalko kääretorttu
Kappaleita
1
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Joululeivonnaiseksi sopiva kääretorttu kuorrutetaan valkosuklaalla. Jouluhalon oksakohta tehdään tortun päätypalasta.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Perunajauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia

TÄYTE

150 g
Omena- tai aprikoosimarmeladia
1 dl
Vispikermaa
2 rkl
Fariinisokeria
1 tl
Vaniljasokeria
3 - 4 rkl
Mantelirouhetta

PINNALLE

300 g
Valkosuklaata
1 dl
Kuohukermaa
Paahdettuja mantelilastuja

Näin teet

1

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 225 asteisessa uunissa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Kanelia
2 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Perunajauhoja
2

Kumoa torttulevy leivinpaperille ja anna jäähtyä. Levitä pinnalle omena- tai aprikoosimarmeladi. Vaahdota vispikerma, mausta fariinisokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä tortun pinnalle. Ripottele päälle mantelirouhetta. Käännä tiukalle rullalle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.

150 g
Omena- tai aprikoosimarmeladia
1 dl
Vispikermaa
2 rkl
Fariinisokeria
1 tl
Vaniljasokeria
3 - 4 rkl
Mantelirouhetta
3

Valmista kuorrute. Paloittele valkosuklaa kattilaan ja kaada päälle kuohukerma. Anna sulaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasainen. Jäähdytä ja anna seoksen seistä hetki jääkaapissa.

300 g
Valkosuklaata
1 dl
Kuohukermaa
Paahdettuja mantelilastuja
4

Siirrä torttu tarjoiluvadille ja leikkaa päädyistä halutessasi palat oksankohdiksi tortun reunoille. Levitä valkosuklaakuorrute tortun pinnalle. Voit halutessasi vaahdottaa seosta sähkövatkaimella. Ripottele pinnalle paahdettuja mantelilastuja.

Resepti
Hellapoliisi
Kuvat
Jami Jaakonen
Julkaistu: 15.12.2013
Muokattu: 14.3.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja128 g128 g
Proteiinia28 g28 g
Rasvaa20 g20 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj3400 3400
Energiaa kcal812 812

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 dl Perunajauhoja

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Kanelia

  • 150 g Omena- tai aprikoosimarmeladia

  • 1 dl Vispikermaa

  • 2 rkl Fariinisokeria

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 3 - 4 rkl Mantelirouhetta

  • 300 g Valkosuklaata

  • 1 dl Kuohukermaa

  • Paahdettuja mantelilastuja

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja128 g128 g
Proteiinia28 g28 g
Rasvaa20 g20 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj3400 3400
Energiaa kcal812 812

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 dl Perunajauhoja

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Kanelia

  • 150 g Omena- tai aprikoosimarmeladia

  • 1 dl Vispikermaa

  • 2 rkl Fariinisokeria

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 3 - 4 rkl Mantelirouhetta

  • 300 g Valkosuklaata

  • 1 dl Kuohukermaa

  • Paahdettuja mantelilastuja

Resepti
Hellapoliisi
Kuvat
Jami Jaakonen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.