Luumuinen kardemummakakku

arvosana5/5

(6)arviota
12 Palaa

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Mehevä luumu-kardemummakakku hurmaa mausteisuudellaan. Tarjoa kakkuviipaleet raikkaan rahkavaahdon kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
250 g(1 ps) kivettömiä luumuja
2 1/2 dlomenamehua
1 1/2 dlsokeria
1 kplkanelitanko
150 gvoita
250 g(1 prk) maitorahkaa
2 kplkananmunaa
4 dlvehnäjauhoja
2 tlkardemummaa
2 tlruokasoodaa
1 tlvaniljasokeria

Rahkavaahto

2 dl(1 prk) vispikermaa
200 g(1 prk) maustettua rahkaa (esim. luumu-kaneli)
1/2 dltomusokeria
2 tlsitruunanmehua

Lisäksi

voita
korppujauhoja
(1 luumu)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Laita luumut, mehu, sokeri ja kanelitanko kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes luumut pehmenevät. Poista kanelitanko. Soseuta luumut sauvasekoittimella. Lisää paloiteltu voi ja sekoita luumuseokseen. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    250 g(1 ps) kivettömiä luumuja
    2 1/2 dlomenamehua
    1 1/2 dlsokeria
    1 kplkanelitanko
    150 gvoita
  2. 2

    Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,5 l).

    MääräAinesosa
    voita
    korppujauhoja
  3. 3

    Sekoita munat ja rahka luumuseokseen. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Siivilöi ja sekoita ne luumuseokseen.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    250 g(1 prk) maitorahkaa
    4 dlvehnäjauhoja
    2 tlkardemummaa
    2 tlruokasoodaa
    1 tlvaniljasokeria
  4. 4

    Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

  5. 5

    Vaahdota kerma. Vatkaa rahka, sokeri ja sitruunanmehu kermaan.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    200 g(1 prk) maustettua rahkaa (esim. luumu-kaneli)
    1/2 dltomusokeria
    2 tlsitruunanmehua
  6. 6

    Leikkaa jäähtynyt kakku viipaleiksi. Lusikoi tai pursota vaahtoa kakkupalojen päälle. Viimeistele palat halutessasi luumuviipaleilla.

    MääräAinesosa
    (1 luumu)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita, korppujauhoja, (1 luumu) .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.11.2025
|
Päivitetty: 6.11.2025

Samankaltaisia reseptejä