Luumukermakakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luumukermakakku

???
Annokset
12
Jaa Somessa

Ainekset

KAKKUPOHJA:

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

KOSTUTUKSEEN:

1 1/2 dl
Laimennettua sitruunamehua

TÄYTE:

2 dl
Omenasosetta
2 dl
Luumumarmeladia
1/4 tl
Kanelia
2 dl
Kermaa tai vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta

PÄÄLLE:

4 dl
Kermaa tai vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta
2 rkl
Sokeria

KORISTELUUN:

Tuoreita luumuja tai marmeladeja

Näin teet

1

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe kulhossa. Lisää jauhot varovasti nostellen vaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan leveyssuunnassa ja kostuta osat sitruunamehulla. Sekoita omenasose ja luumumarmeladi keskenään ja mausta seos kanelilla. Vaahdota kerma tai kasvirasvasekoite.

Kokoa kakku. Levitä luumu-omenaseosta ensimmäiseen väliin ja nostele päälle kermavaahtoa. Nosta seuraava kakkulevy päälle ja täytä kuten edellä. Nosta kansi päälle. Vaahdota kuorrutuskerma. Levitä kermavaahto kakun pinnalle ja reunoille. Jätä osa halutessasi pursotusta varten. Koristele tuoreilla luumuilla tai marmeladeilla.

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.11.2006
Muokattu: 15.10.2019