Luumukermakakku

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa

Kakkupohja:

4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Kostutukseen:

1 1/2 dllaimennettua sitruunamehua

Täyte:

2 dlomenasosetta
2 dlluumumarmeladia
1/4 tlkanelia
2 dlkermaa tai vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta

Päälle:

4 dlkermaa tai vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta
2 rklsokeria

Koristeluun:

tuoreita luumuja tai marmeladeja

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe kulhossa. Lisää jauhot varovasti nostellen vaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

    Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan leveyssuunnassa ja kostuta osat sitruunamehulla. Sekoita omenasose ja luumumarmeladi keskenään ja mausta seos kanelilla. Vaahdota kerma tai kasvirasvasekoite.

    Kokoa kakku. Levitä luumu-omenaseosta ensimmäiseen väliin ja nostele päälle kermavaahtoa. Nosta seuraava kakkulevy päälle ja täytä kuten edellä. Nosta kansi päälle. Vaahdota kuorrutuskerma. Levitä kermavaahto kakun pinnalle ja reunoille. Jätä osa halutessasi pursotusta varten. Koristele tuoreilla luumuilla tai marmeladeilla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025