Luumukermakakku

Nappaa talteen!
| Kakkupohja: | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Kostutukseen: | |
| 1 1/2 dl | laimennettua sitruunamehua |
| Täyte: | |
| 2 dl | omenasosetta |
| 2 dl | luumumarmeladia |
| 1/4 tl | kanelia |
| 2 dl | kermaa tai vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta |
| Päälle: | |
| 4 dl | kermaa tai vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta |
| 2 rkl | sokeria |
| Koristeluun: | |
| tuoreita luumuja tai marmeladeja | |
- 1.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe kulhossa. Lisää jauhot varovasti nostellen vaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan leveyssuunnassa ja kostuta osat sitruunamehulla. Sekoita omenasose ja luumumarmeladi keskenään ja mausta seos kanelilla. Vaahdota kerma tai kasvirasvasekoite.
Kokoa kakku. Levitä luumu-omenaseosta ensimmäiseen väliin ja nostele päälle kermavaahtoa. Nosta seuraava kakkulevy päälle ja täytä kuten edellä. Nosta kansi päälle. Vaahdota kuorrutuskerma. Levitä kermavaahto kakun pinnalle ja reunoille. Jätä osa halutessasi pursotusta varten. Koristele tuoreilla luumuilla tai marmeladeilla.
Luumukermakakku
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kakkupohja: | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Kostutukseen: | |
| 1 1/2 dl | laimennettua sitruunamehua |
Täyte: | |
| 2 dl | omenasosetta |
| 2 dl | luumumarmeladia |
| 1/4 tl | kanelia |
| 2 dl | kermaa tai vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta |
Päälle: | |
| 4 dl | kermaa tai vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta |
| 2 rkl | sokeria |
Koristeluun: | |
| tuoreita luumuja tai marmeladeja | |
Valmistus
- 1
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe kulhossa. Lisää jauhot varovasti nostellen vaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan leveyssuunnassa ja kostuta osat sitruunamehulla. Sekoita omenasose ja luumumarmeladi keskenään ja mausta seos kanelilla. Vaahdota kerma tai kasvirasvasekoite.
Kokoa kakku. Levitä luumu-omenaseosta ensimmäiseen väliin ja nostele päälle kermavaahtoa. Nosta seuraava kakkulevy päälle ja täytä kuten edellä. Nosta kansi päälle. Vaahdota kuorrutuskerma. Levitä kermavaahto kakun pinnalle ja reunoille. Jätä osa halutessasi pursotusta varten. Koristele tuoreilla luumuilla tai marmeladeilla.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












