Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luumukermakakku

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta

Ainekset

Kakkupohja:

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Kostutukseen:

1 1/2 dl
Laimennettua sitruunamehua

Täyte:

2 dl
Omenasosetta
2 dl
Luumumarmeladia
1/4 tl
Kanelia
2 dl
Kermaa tai vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta

Päälle:

4 dl
Kermaa tai vaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta
2 rkl
Sokeria

Koristeluun:

Tuoreita luumuja tai marmeladeja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe kulhossa. Lisää jauhot varovasti nostellen vaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan leveyssuunnassa ja kostuta osat sitruunamehulla. Sekoita omenasose ja luumumarmeladi keskenään ja mausta seos kanelilla. Vaahdota kerma tai kasvirasvasekoite.

Kokoa kakku. Levitä luumu-omenaseosta ensimmäiseen väliin ja nostele päälle kermavaahtoa. Nosta seuraava kakkulevy päälle ja täytä kuten edellä. Nosta kansi päälle. Vaahdota kuorrutuskerma. Levitä kermavaahto kakun pinnalle ja reunoille. Jätä osa halutessasi pursotusta varten. Koristele tuoreilla luumuilla tai marmeladeilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.11.2006
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.