Laita luumut, vesi ja sokeri kattilaan. Lisää kanelitanko ja keitä hiljalleen 15 minuuttia. Poista kanelitanko liemestä.
Sekoita perunajauhot 1 dl:aan vettä. Lisää suurus ohuena nauhana, puuhaarukalla sekoittaen kiisseliin. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna varovasti sekoitellen, kunnes kiisseli alkaa saostua. Ota kattila heti pois liedeltä.
Mausta kiisseli sitruunamehulla ja kaada tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle vähän sokeria, ettei pintaan muodostu kuorta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
195
817
0,5 g
—
39,8 g
34,0 g
5,5 g
2,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
8 dl Vettä,
1 kpl kanelitanko,
1 dl vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli