Luumukiisseli

arvosana5/5

(9)arviota
4 Annosta

30 min

Luumukiisseli on joulun perinteinen jälkiruoka. Kanelilla maustettu kiisseli syödään usein riisipuuron kanssa tai sellaisenaan pienellä nokareella kermavaahtoa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 gkuivattuja luumuja
8 dlvettä
1/2 dlsokeria
1 kplkanelitanko
2 rklsitruunamehua

Suurus

3 rklperunajauhoja
1 dlvettä

Valmistus

  1. 1

    Laita luumut, vesi ja sokeri kattilaan. Lisää kanelitanko ja keitä hiljalleen 15 minuuttia. Poista kanelitanko liemestä.

    MääräAinesosa
    250 gkuivattuja luumuja
    8 dlvettä
    1/2 dlsokeria
    1 kplkanelitanko
  2. 2

    Valmista suurus sekoittamalla perunajauhot 1 dl:aan vettä. Lisää suurus ohuena nauhana, puuhaarukalla sekoittaen kiisseliin. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna varovasti sekoitellen, kunnes kiisseli alkaa saostua. Ota kattila heti pois liedeltä.

    MääräAinesosa
    3 rklperunajauhoja
    1 dlvettä
  3. 3

    Mausta kiisseli sitruunamehulla ja kaada tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle vähän sokeria, ettei pintaan muodostu kuorta.

    MääräAinesosa
    2 rklsitruunamehua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl kanelitanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.9.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä