Luumurahka

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Luumurahka valmistuu sitruunaliemessä keitetyistä luumuista. Kuivattujen luumujen keittoaika on lyhyt, kun annat niiden pehmetä liemessä ennen keittämistä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 ps) kuivattuja luumuja
3 dlvettä
1 kplsitruunan mehu
2 rklsokeria
1 kplkanelitanko

Lisäksi

2 dl(1 prk) kuohukermaa
2 rklsokeria
2 tlvaniljasokeria
250 g(1 prk) maitorahkaa
kanelia

Valmistus

  1. 1

    Laita luumut kattilaan. Lisää vesi, sitruunamehu, sokeri ja kanelitanko. Anna luumujen liota pehmeiksi 1–2 tuntia.

    MääräAinesosa
    250 g(1 ps) kuivattuja luumuja
    3 dlvettä
    1 kplsitruunan mehu
    2 rklsokeria
    1 kplkanelitanko
  2. 2

    Keitä luumuja liotusvedessä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Jäähdytä liemessä.

  3. 3

    Vatkaa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi. Lisää rahka ja 2 rkl luumujen keitinlientä. Jaa kermarahka annosmaljoihin, lisää luumuja pinnalle. Viimeistele annokset ripauksella kanelia.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    2 rklsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    250 g(1 prk) maitorahkaa
    kanelia

Ihanat sitruunaluumut maistuvat myös jogurtin tai aamupuuron kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl kanelitanko, kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja, Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä