Laita luumut kattilaan. Lisää vesi, sitruunamehu, sokeri ja kanelitanko. Anna luumujen liota pehmeiksi 1–2 tuntia.
Keitä luumuja liotusvedessä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Jäähdytä liemessä.
Vatkaa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi. Lisää rahka ja 2 rkl luumujen keitinlientä. Jaa kermarahka annosmaljoihin, lisää luumuja pinnalle. Viimeistele annokset ripauksella kanelia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
348
1459
13,8 g
4,0 g
40,5 g
40,0 g
6,0 g
9,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 dl Vettä,
1 kpl kanelitanko,
1 - 2 tl Vaniljasokeria,
(kanelia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli