Luumusydämet

Arvostele resepti
10 Kappaletta

30 min

Tee jouluiset tuhatlehtileivokset! Ota torttutaikinasta sydämiä piparkakkumuotilla ja paista lehteviksi leivospohjiksi. Täytä helpot sydänleivokset luumurahkalla.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) torttutaikinalevyjä

Täyte

1 dlluumumarmeladia
200 g(1 prk) vaniljarahkaa
(1 rkl konjakkia)

Lisäksi

tomusokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Paina kustakin taikinalevystä sydänmuotilla kaksi palaa ja laita ne leivinpaperoidulle pellille.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) torttutaikinalevyjä
  2. 2

    Paista taikinasydämiä 225-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia. Anna sydänten jäähtyä. Jaa palat sitten veitsellä tai käsin irrottamalla kanneksi ja pohjaksi.

  3. 3

    Sekoita marmeladi vaniljarahkaan. Mausta seos halutessasi alkoholilla. Voit laittaa täytteen pursotuspussissa hetkeksi pakastimeen kovettumaan. Täytä sydämet juuri ennen tarjoamista. Sirottele tomusokeria pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 dlluumumarmeladia
    200 g(1 prk) vaniljarahkaa
    (1 rkl konjakkia)
    tomusokeria

Vinkki! Muotoile ylijääneet taikinapalat tikuiksi ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa tomusokerilla siroteltuina.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) torttutaikinalevyjä, (1 rkl konjakkia), Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä