Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
luumusydämet

Luumusydämet

timer-icon30 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Tee jouluiset tuhatlehtileivokset! Ota torttutaikinasta sydämiä piparkakkumuotilla ja paista lehteviksi leivospohjiksi. Täytä helpot sydänleivokset luumurahkalla.

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
(1 pkt) torttutaikinalevyjä

Täyte

1 dl
luumusosetta
(1 rkl konjakkia tai mantelilikööriä)
200 g
(1 prk) vaniljarahkaa

Lisäksi

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Paina kustakin taikinalevystä sydänmuotilla kaksi palaa ja laita ne leivinpaperoidulle pellille.

500 g
(1 pkt) torttutaikinalevyjä
2

Paista taikinasydämiä 225-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia. Anna sydänten jäähtyä. Jaa palat sitten veitsellä tai käsin irrottamalla kanneksi ja pohjaksi.

3

Mausta luumusose halutessasi alkoholilla. Sekoita sose vaniljarahkaan. Voit laittaa täytteen pursotuspussissa hetkeksi pakastimeen kovettumaan. Täytä sydämet juuri ennen tarjoamista. Sirottele tomusokeria pinnalle.

1 dl
luumusosetta
(1 rkl konjakkia tai mantelilikööriä)
200 g
(1 prk) vaniljarahkaa
Tomusokeria

Vinkki! Muotoile ylijääneet taikinapalat tikuiksi ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa tomusokerilla siroteltuina.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 3.1.2005
Muokattu: 19.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

37

156

1,4 g

0,9 g

4,3 g

3,8 g

0,1 g

1,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g (1 pkt) torttutaikinalevyjä,

(1 rkl konjakkia tai mantelilikööriä),

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli