Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Paina kustakin taikinalevystä sydänmuotilla kaksi palaa ja laita ne leivinpaperoidulle pellille.
Paista taikinasydämiä 225-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia. Anna sydänten jäähtyä. Jaa palat sitten veitsellä tai käsin irrottamalla kanneksi ja pohjaksi.
Mausta luumusose halutessasi alkoholilla. Sekoita sose vaniljarahkaan. Voit laittaa täytteen pursotuspussissa hetkeksi pakastimeen kovettumaan. Täytä sydämet juuri ennen tarjoamista. Sirottele tomusokeria pinnalle.
Vinkki! Muotoile ylijääneet taikinapalat tikuiksi ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa tomusokerilla siroteltuina.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
37
156
1,4 g
0,9 g
4,3 g
3,8 g
0,1 g
1,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
500 g (1 pkt) torttutaikinalevyjä,
(1 rkl konjakkia tai mantelilikööriä),
Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli