Luumutäytekakku

arvosana3/5

(1)arvio
8 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 1/2 dlvehnäjauhoja

Kostutukseen

1 1/2 dllaimennettua sitruunamehua

Täyte

2 1/2 dlmaitopohjaista rasvasekoitetta tai kuohukermaa
2 dlomenasosetta
2 dlluumusosetta
kanelia

Päälle

2 1/2 dlmaitopohjaista rasvasekoitetta tai kuohukermaa
sokeria

Koristeluun

10 - 15 kplkuivattua luumua
3 dlvettä
kanelitanko
2 rklsokeria

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot varovasti nostellen. Kaada taikina voideltuunja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia.Halkaise kakkupohja kolmeen osaan leveyssuunnassa ja kostuta osat sitruunanmehulla. Sekoita keskenään luumu ja omenasoseet ja mausta seos kanelilla.Levitä luumu-omenaseosta kakkupohjalle ja nostele päälle vaahdotettua rasvasekoitetta tai kermaa. Nosta päälle seuraava kakkupohja ja menettele kuten edellä. Kokoa kakku ja päällystä ulkopuoli vaahdotetulla rasvasekoitteella tai kermalla. Keitä kuivattuja luumuja kanelitangon ja sokerin kanssa vedessä pehmeiksi. Valuta ja jäähdytä ja koristele kakku luumuilla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 12.11.2025

Samankaltaisia reseptejä