Maalaisranskanperunat uunissa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Maalaisranskanperunat uunissa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rapeita, maistuvia maalaisranskanperunoita voi tehdä helposti itsekin. Katso kotitekoisten ranskalaisten helppo ohje.

Ainekset

600 g
Isoja perunoita (yleisperunalajike)
4 rkl
Rypsiöljyä
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese perunat hyvin ja leikkaa paksuiksi tikuiksi kuorineen. Keitä perunoita 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta siivilässä. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla, paista perunoita käännellen 7 minuuttia. Levitä perunat öljyineen uunipannulle ja kypsennä 225-asteessa kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.2.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

906

216

13,8 g

0,8 g

19,8 g

0,8 g

1,3 g

2,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli