Maalaisranskanperunat uunissa

Rapeita, maistuvia maalaisranskanperunoita voi tehdä helposti itsekin. Katso kotitekoisten ranskalaisten helppo ohje.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gisoja perunoita (yleisperunalajike)
4 rklrypsiöljyä
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Pese perunat hyvin ja leikkaa paksuiksi tikuiksi kuorineen. Keitä perunoita 10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta siivilässä. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla, paista perunoita käännellen 7 minuuttia. Levitä perunat öljyineen uunipannulle ja kypsennä 225-asteessa kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä