Maissikanan rintaa, kurpitsaa ja punaviinikastiketta
Maissikanan rintaa, kurpitsaa ja punaviinikastiketta
Yhteistyössä

Maissikanan rintaa, kurpitsaa ja punaviinikastiketta

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplmaissikanan rinta
1 kgkurpitsaa
1 kplpuntti salviaa
100 gvoita
1l kasvislientä
suola, pippuri
punaviinikastike

Valmistus

  1. 1

    Kuori kurpitsa ja leikkaa noin 1 cm x 1 cm kuutioita. Tee kurpitsan ylijäämistä pyre. Pyreen valmistat niin, että keität kurpitsan palat kypsiksi kasvisliemessä. Kypsät kurpitsat ja voin ajat sileäksi tehosekoittimella.

  2. 2

    Nypi salvian lehdet ja laita ne uunipellille. Mausta kevyesti suolalla ja oliiviöljyllä. Kuivata 200 asteissa uunissa niin, että lehdistä tulee rapeat.

  3. 3

    Mausta kananrinnat suolalla ja pippurilla. Paista pannulla kaunis väri nahkapintaan ja kypsennä loppuun uunissa. 175 astetta noin 13-15 minuuttia.

    Lopuksi viimeistele annos lämpimällä punaviinikastikkeella.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 kpl maissikanan rinta, 1 kg kurpitsaa, 1 puntti salviaa, 1l kasvislientä, Suola, pippuri, Punaviinikastike.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025