Kuori kurpitsa ja leikkaa noin 1 cm x 1 cm kuutioita. Tee kurpitsan ylijäämistä pyre. Pyreen valmistat niin, että keität kurpitsan palat kypsiksi kasvisliemessä. Kypsät kurpitsat ja voin ajat sileäksi tehosekoittimella.
Nypi salvian lehdet ja laita ne uunipellille. Mausta kevyesti suolalla ja oliiviöljyllä. Kuivata 200 asteissa uunissa niin, että lehdistä tulee rapeat.
Mausta kananrinnat suolalla ja pippurilla. Paista pannulla kaunis väri nahkapintaan ja kypsennä loppuun uunissa. 175 astetta noin 13-15 minuuttia.
Lopuksi viimeistele annos lämpimällä punaviinikastikkeella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
182
761
20,3 g
13,3 g
0,3 g
0,3 g
—
0,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 kpl maissikanan rinta,
1 kg kurpitsaa,
1 puntti salviaa,
1l kasvislientä,
Suola, pippuri,
Punaviinikastike.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli