Maistuvat mustikkapullat

Nappaa talteen!
| 75 g | margariinia |
| 2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 3 rkl | haaleaa vettä |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 7 - 8 dl | vehnäjauhoja |
| Voiteluun | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna |
| Täyte | |
| 1 kpl | (200 g) pakastemustikoita |
| 4 rkl | hillosokeria |
| 2 rkl | perunajauhoja |
- 1.
Sulata rasva ja kaada sekaan maito. Liuota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mausteet ja haalea rasva-maitoseos sekä muna. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi. Jaa paloiksi ja leivo pieniä pullia. Nosta pullat leivinpaperoidulle uunipellille ja anna kohota peitettynä 15 minuuttia.
Sekoita mustikat, hillosokeri ja perunajauhot keskenään. Paina kohonneisiin pulliin lasin pohjalla syvennys. Paina lasi välillä jauhoihin, niin se ei tartu pulliin. Voitele pullat vatkatulla munalla ja jaa täyte syvennyksiin. Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Maistuvat mustikkapullat
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 75 g | margariinia |
| 2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 3 rkl | haaleaa vettä |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 7 - 8 dl | vehnäjauhoja |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Täyte | |
| 1 kpl | (200 g) pakastemustikoita |
| 4 rkl | hillosokeria |
| 2 rkl | perunajauhoja |
Valmistus
- 1
Sulata rasva ja kaada sekaan maito. Liuota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mausteet ja haalea rasva-maitoseos sekä muna. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi. Jaa paloiksi ja leivo pieniä pullia. Nosta pullat leivinpaperoidulle uunipellille ja anna kohota peitettynä 15 minuuttia.
Sekoita mustikat, hillosokeri ja perunajauhot keskenään. Paina kohonneisiin pulliin lasin pohjalla syvennys. Paina lasi välillä jauhoihin, niin se ei tartu pulliin. Voitele pullat vatkatulla munalla ja jaa täyte syvennyksiin. Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Ravintosisältö
178
Energiaa kcal
743
Energiaa kj
3,7 g
Rasvaa
0,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,6 g
Hiilihydraatteja
8,6 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
4,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
178
Energiaa kcal
743
Energiaa kj
3,7 g
Rasvaa
0,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,6 g
Hiilihydraatteja
8,6 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
4,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 3 rkl Haaleaa vettä, 1 tl Kardemummaa, 0,25 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























