Maistuvat mustikkapullat - Yhteishyvä

Maistuvat mustikkapullat

???
Kappaleita
18
Jaa Somessa

Ainekset

75 g
Margariinia
2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
3 rkl
Haaleaa vettä
1 tl
Kardemummaa
1/4 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
7 - 8 dl
Vehnäjauhoja

VOITELUUN

1 kpl
Kananmuna

TÄYTE

1 kpl
(200 g) pakastemustikoita
4 rkl
Hillosokeria
2 rkl
Perunajauhoja

Näin teet

1

Sulata rasva ja kaada sekaan maito. Liuota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mausteet ja haalea rasva-maitoseos sekä muna. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi. Jaa paloiksi ja leivo pieniä pullia. Nosta pullat leivinpaperoidulle uunipellille ja anna kohota peitettynä 15 minuuttia.

Sekoita mustikat, hillosokeri ja perunajauhot keskenään. Paina kohonneisiin pulliin lasin pohjalla syvennys. Paina lasi välillä jauhoihin, niin se ei tartu pulliin. Voitele pullat vatkatulla munalla ja jaa täyte syvennyksiin. Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2013
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja31 g550 g
Proteiinia4 g80 g
Rasvaa4 g67 g
Kuituja1 g20 g
Energiaa kj743 13374
Energiaa kcal178 3196

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 25 g Hiivaa

  • 3 rkl Haaleaa vettä

  • 1 tl Kardemummaa

  • 0,25 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja31 g550 g
Proteiinia4 g80 g
Rasvaa4 g67 g
Kuituja1 g20 g
Energiaa kj743 13374
Energiaa kcal178 3196

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 25 g Hiivaa

  • 3 rkl Haaleaa vettä

  • 1 tl Kardemummaa

  • 0,25 tl Suolaa

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.