Maistuvat mustikkapullat

Arvostele resepti
18 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
75 gmargariinia
2 dlmaitoa
25 ghiivaa
3 rklhaaleaa vettä
1 tlkardemummaa
1/4 tlsuolaa
1 dlsokeria
1 kplkananmuna
7 - 8 dlvehnäjauhoja

Voiteluun

1 kplkananmuna

Täyte

1 kpl(200 g) pakastemustikoita
4 rklhillosokeria
2 rklperunajauhoja

Valmistus

  1. 1

    Sulata rasva ja kaada sekaan maito. Liuota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mausteet ja haalea rasva-maitoseos sekä muna. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi. Jaa paloiksi ja leivo pieniä pullia. Nosta pullat leivinpaperoidulle uunipellille ja anna kohota peitettynä 15 minuuttia.

    Sekoita mustikat, hillosokeri ja perunajauhot keskenään. Paina kohonneisiin pulliin lasin pohjalla syvennys. Paina lasi välillä jauhoihin, niin se ei tartu pulliin. Voitele pullat vatkatulla munalla ja jaa täyte syvennyksiin. Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 3 rkl Haaleaa vettä, 1 tl Kardemummaa, 0,25 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 12.11.2025

Samankaltaisia reseptejä