Makea kaura-punajuuripiirakka
Ainekset
Valmistus
- Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi (noin 1 tunti). Anna jäähtyä.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna keksit ja sulata rasva. Sekoita ne keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (17 x 27 cm tai halkaisija 24 cm) pohjalle ja muutaman sentin korkeudelta reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 8 minuuttia.
Kuori punajuuret ja laita ne tehosekoittimeen tai monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Anna koneen käydä hetki. Lisää kondensoitu maito ja kananmunat. Soseuta tasaiseksi. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Irrota piiras vuoasta jäähtyneenä. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Pursota kermavaahtoa piirakan reunoille. Piirakka on parhaimmillaan jääkaappikylmänä.
Vinkki: Esikeitettyjä punajuuria käyttämällä nopeutat piirakan valmistusta lähes tunnilla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
167
697
11,6 g
6,1 g
12,4 g
6,9 g
1,1 g
2,8 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli