Makea kaura-punajuuripiirakka

Yllätä uudenlaisella makealla piirakalla. Keitetyistä punajuurista ja kondensoidusta maidosta teet kaurakeksipohjan kanssa kiehtovan piirakan jälkiruoaksi tai kahvipöytään.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

250 gkaurakeksejä
100 gvoita tai margariinia

Täyte

400 gpunajuuria
1 kpl(397 g) kondensoitua maitoa
3 kplkananmunaa

Lisäksi

1 dlvispikermaa
1 rklsokeria

Valmistus

  1. 1
    • Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi (noin 1 tunti). Anna jäähtyä.
    MääräAinesosa
    400 gpunajuuria
  2. 2
    • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna keksit ja sulata rasva. Sekoita ne keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (17 x 27 cm tai halkaisija 24 cm) pohjalle ja muutaman sentin korkeudelta reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 8 minuuttia.
    MääräAinesosa
    250 gkaurakeksejä
    100 gvoita tai margariinia
  3. 3
    • Kuori punajuuret ja laita ne tehosekoittimeen tai monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Anna koneen käydä hetki. Lisää kondensoitu maito ja kananmunat. Soseuta tasaiseksi. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

    • Irrota piiras vuoasta jäähtyneenä. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Pursota kermavaahtoa piirakan reunoille. Piirakka on parhaimmillaan jääkaappikylmänä.

    MääräAinesosa
    400 gpunajuuria
    3 kplkananmunaa
    1 kpl(397 g) kondensoitua maitoa
    1 dlvispikermaa
    1 rklsokeria

Vinkki: Esikeitettyjä punajuuria käyttämällä nopeutat piirakan valmistusta lähes tunnilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
16.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025