Makea kaura-punajuuripiirakka
Ainekset
POHJA
TÄYTE
LISÄKSI
Vinkki: Esikeitettyjä punajuuria käyttämällä nopeutat piirakan valmistusta lähes tunnilla.
Näin teet
- Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi (noin 1 tunti). Anna jäähtyä.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna keksit ja sulata rasva. Sekoita ne keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (17 x 27 cm tai halkaisija 24 cm) pohjalle ja muutaman sentin korkeudelta reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 8 minuuttia.
Kuori punajuuret ja laita ne tehosekoittimeen tai monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Anna koneen käydä hetki. Lisää kondensoitu maito ja kananmunat. Soseuta tasaiseksi. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Irrota piiras vuoasta jäähtyneenä. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Pursota kermavaahtoa piirakan reunoille. Piirakka on parhaimmillaan jääkaappikylmänä.
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 12 g | 199 g |
Proteiinia | 3 g | 44 g |
Rasvaa | 12 g | 185 g |
Kuituja | 1 g | 18 g |
Energiaa kj | 697 | 11154 |
Energiaa kcal | 167 | 2665 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 12 g | 199 g |
Proteiinia | 3 g | 44 g |
Rasvaa | 12 g | 185 g |
Kuituja | 1 g | 18 g |
Energiaa kj | 697 | 11154 |
Energiaa kcal | 167 | 2665 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa