Makea kaura-punajuuripiirakka

Nappaa talteen!
Yllätä uudenlaisella makealla piirakalla. Keitetyistä punajuurista ja kondensoidusta maidosta teet kaurakeksipohjan kanssa kiehtovan piirakan jälkiruoaksi tai kahvipöytään.
| Pohja | |
|---|---|
| 250 g | kaurakeksejä |
| 100 g | voita tai margariinia |
| Täyte | |
| 400 g | punajuuria |
| 1 kpl | (397 g) kondensoitua maitoa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| Lisäksi | |
| 1 dl | vispikermaa |
| 1 rkl | sokeria |
- 1.
- Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi (noin 1 tunti). Anna jäähtyä.
- 2.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna keksit ja sulata rasva. Sekoita ne keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (17 x 27 cm tai halkaisija 24 cm) pohjalle ja muutaman sentin korkeudelta reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 8 minuuttia.
- 3.
Kuori punajuuret ja laita ne tehosekoittimeen tai monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Anna koneen käydä hetki. Lisää kondensoitu maito ja kananmunat. Soseuta tasaiseksi. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Irrota piiras vuoasta jäähtyneenä. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Pursota kermavaahtoa piirakan reunoille. Piirakka on parhaimmillaan jääkaappikylmänä.
Makea kaura-punajuuripiirakka
Yllätä uudenlaisella makealla piirakalla. Keitetyistä punajuurista ja kondensoidusta maidosta teet kaurakeksipohjan kanssa kiehtovan piirakan jälkiruoaksi tai kahvipöytään.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 250 g | kaurakeksejä |
| 100 g | voita tai margariinia |
Täyte | |
| 400 g | punajuuria |
| 1 kpl | (397 g) kondensoitua maitoa |
| 3 kpl | kananmunaa |
Lisäksi | |
| 1 dl | vispikermaa |
| 1 rkl | sokeria |
Valmistus
- 1
- Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi (noin 1 tunti). Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 400 g punajuuria - 2
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna keksit ja sulata rasva. Sekoita ne keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (17 x 27 cm tai halkaisija 24 cm) pohjalle ja muutaman sentin korkeudelta reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 250 g kaurakeksejä 100 g voita tai margariinia - 3
Kuori punajuuret ja laita ne tehosekoittimeen tai monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Anna koneen käydä hetki. Lisää kondensoitu maito ja kananmunat. Soseuta tasaiseksi. Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Irrota piiras vuoasta jäähtyneenä. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Pursota kermavaahtoa piirakan reunoille. Piirakka on parhaimmillaan jääkaappikylmänä.
Määrä Ainesosa 400 g punajuuria 3 kpl kananmunaa 1 kpl (397 g) kondensoitua maitoa 1 dl vispikermaa 1 rkl sokeria
Vinkki: Esikeitettyjä punajuuria käyttämällä nopeutat piirakan valmistusta lähes tunnilla.
Ravintosisältö
167
Energiaa kcal
697
Energiaa kj
11,6 g
Rasvaa
6,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,4 g
Hiilihydraatteja
6,9 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
167
Energiaa kcal
697
Energiaa kj
11,6 g
Rasvaa
6,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,4 g
Hiilihydraatteja
6,9 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























