Makeantuliset broilerivartaat | Vartaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Makeantuliset broilerivartaat

Makeantuliset broilerivartaat

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Pujottele vartaisiin hunajan ja chilikastikkeen maustamat, mehevät broilerin paistileikkeet.

Ainekset

600 g
Broilerin paistileikkeitä (luuttomia)

marinadi

1 1/2 rkl
Chilikastiketta (esim. sriracha)
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Suolaa

lisäksi

6 kpl
Varrastikkua
6 kpl
Tortillaa
Avokado-retiisisalaattia
Pekonimajoneesia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Puolita paistileikkeet pitkittäin ja laita kulhoon. Lisää marinadin ainekset ja sekoita. Anna maustua puoli tuntia huoneenlämmössä tai pari tuntia jääkaapissa.

Liota puisia varrastikkuja noin tunti vedessä. Pujota paistileikkeet pitkittäin vartaisiin ja grillaa kypsiksi keskilämmöllä, välillä käännellen, noin 10 minuuttia.

Tarjoa paahdettujen tortillojen, avokado-retiisisalaatin ja pekonimajoneesin kanssa.

Vinkki: Varrastikkujen liotus käy kätevästi pullossa tai vesikannussa.

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 26.5.2017
Muokattu: 18.6.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

678

162

6,3 g

0,8 g

22,7 g

3,8 g

0,8 g

3,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

600 g Broilerin paistileikkeitä (luuttomia),

1 tl Suolaa,

Varrastikkua,

Avokado-retiisisalaattia,

Pekonimajoneesia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli