Makeat tuulihatut

Arvostele resepti
35 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Tuulihatut ovat mukavia pikkumakeita tarjottavaksi kevään ja kesän juhlissa – tällä helpolla ohjeella onnistut varmasti! Voit täyttää makeat tuulihatut mansikkarahkalla tai suklaisella Nutella-kermalla.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gvoita
2 dlvettä
1 3/4 dlvehnäjauhoja
3 kplkananmunaa

Mansikka-rahkatäyte

1 l(500 g) mansikoita
1 kpl(200 g) vaniljarahkaa
1/2 kplruukku basilikaa

Nutellatäyte

2 1/2 dl(1 prk) vispikermaa
2 rklhasselpähkinä-kaakaolevitettä (nutellaa)
1/2 dlsuklaarouhetta

Valmistus

  1. 1

    Mittaa voi ja vesi kattilaan. Kuumenna kunnes voi sulaa ja seos kiehahtaa. Kumoa jauhot yhdellä kertaa voi-vesiseokseen voimakkaasti puuhaarukalla sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista ja muodostaa pallon. Anna jäähtyä noin puoli tuntia. Taikinan jäähdyttäminen ennen kananmunien lisäämistä on tärkeää, sillä kananmunat kypsyvät yli 60-asteessa ja menettävät kohottavan ominaisuutensa.

    MääräAinesosa
    100 gvoita
    2 dlvettä
    1 3/4 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Vatkaa kananmunat yksitellen sähkövatkaimella jäähtyneeseen taikinaan. Jatka vatkaamista, kunnes taikina on notkeaa ja kiiltävää.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
  3. 3

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota siitä noin kahden ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperille pellille tai muotoile nokareet kahden lusikan avulla. Voit tehdä tuulihatuista halutessasi myös pienempiä. Tuulihatut kohoavat uunissa noin kaksinkertaisiksi. Kypsennä tuulihattuja uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Tuulihattujen pintaan muodostuu kypsymisen aikana pienen pieniä vesipisaroita. Älä avaa uunia pisaroinnin aikana, muuten tuulihatut laskevat. Avaa uuninluukku vasta, kun pisaroita ei enää varmasti muodostu. Kun otat tuulihatut uunista, anna niiden jäähtyä ennen kuin siirrät tai täytät niitä.

  4. 4

    Jos teet mansikka-rahkatäytteen, leikkaa ¾ mansikoista pieniksi kuutioiksi. Sekoita ne rahkaan. Säästä muutama basilikan lehti koristeluun, hienonna loput ja sekoita täytteeseen. Viipaloi loput mansikat.

    MääräAinesosa
    1 l(500 g) mansikoita
    1 kpl(200 g) vaniljarahkaa
    1/2 kplruukku basilikaa
  5. 5

    Jos teet Nutella-täytteen, vaahdota kerma ja lisää hasselpähkinä-suklaalevite vaahdottamisen loppuvaiheessa.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dl(1 prk) vispikermaa
    2 rklhasselpähkinä-kaakaolevitettä (nutellaa)
  6. 6

    Tee tuulihattujen kylkeen viilto ja täytä ne mansikkarahkalla, mansikkaviipaleilla ja basilikalla tai pursota Nutella-täytettä tuulihattuihin ja koristele suklaarouheella.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsuklaarouhetta

Vinkki: Samasta taikinasta voit tehdä myös suolaisia tuulihattuja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2.5 dl (1 prk) vispikermaa, 2 rkl Hasselpähkinä-kaakaolevitettä (Nutellaa), 0,5 dl Suklaarouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
10.7.2018
|
Päivitetty: 20.11.2025

Samankaltaisia reseptejä