Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Makeat tuulihatut

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
35 Kappaletta
Fork and knife
35 Kappaletta
Tuulihatut ovat mukavia pikkumakeita tarjottavaksi kevään ja kesän juhlissa – tällä helpolla ohjeella onnistut varmasti! Voit täyttää makeat tuulihatut mansikkarahkalla tai suklaisella Nutella-kermalla.

Ainekset

100 g
Voita
2 dl
Vettä
1 3/4 dl
vehnäjauhoja
3 kpl
Kananmunaa

Mansikka-rahkatäyte

1 l
(500 g) mansikoita
1 kpl
(200 g) vaniljarahkaa
1/2 kpl
ruukku basilikaa

Nutellatäyte

2 1/2 dl
(1 prk) vispikermaa
2 rkl
Hasselpähkinä-kaakaolevitettä (Nutellaa)
1/2 dl
Suklaarouhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa voi ja vesi kattilaan. Kuumenna kunnes voi sulaa ja seos kiehahtaa. Kumoa jauhot yhdellä kertaa voi-vesiseokseen voimakkaasti puuhaarukalla sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista ja muodostaa pallon. Anna jäähtyä noin puoli tuntia. Taikinan jäähdyttäminen ennen kananmunien lisäämistä on tärkeää, sillä kananmunat kypsyvät yli 60-asteessa ja menettävät kohottavan ominaisuutensa.

100 g
Voita
2 dl
Vettä
1 3/4 dl
vehnäjauhoja
2

Vatkaa kananmunat yksitellen sähkövatkaimella jäähtyneeseen taikinaan. Jatka vatkaamista, kunnes taikina on notkeaa ja kiiltävää.

3 kpl
Kananmunaa
3

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota siitä noin kahden ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperille pellille tai muotoile nokareet kahden lusikan avulla. Voit tehdä tuulihatuista halutessasi myös pienempiä. Tuulihatut kohoavat uunissa noin kaksinkertaisiksi. Kypsennä tuulihattuja uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Tuulihattujen pintaan muodostuu kypsymisen aikana pienen pieniä vesipisaroita. Älä avaa uunia pisaroinnin aikana, muuten tuulihatut laskevat. Avaa uuninluukku vasta, kun pisaroita ei enää varmasti muodostu. Kun otat tuulihatut uunista, anna niiden jäähtyä ennen kuin siirrät tai täytät niitä.

4

Jos teet mansikka-rahkatäytteen, leikkaa ¾ mansikoista pieniksi kuutioiksi. Sekoita ne rahkaan. Säästä muutama basilikan lehti koristeluun, hienonna loput ja sekoita täytteeseen. Viipaloi loput mansikat.

1 l
(500 g) mansikoita
1 kpl
(200 g) vaniljarahkaa
1/2 kpl
ruukku basilikaa
5

Jos teet Nutella-täytteen, vaahdota kerma ja lisää hasselpähkinä-suklaalevite vaahdottamisen loppuvaiheessa.

2 1/2 dl
(1 prk) vispikermaa
2 rkl
Hasselpähkinä-kaakaolevitettä (Nutellaa)
6

Tee tuulihattujen kylkeen viilto ja täytä ne mansikkarahkalla, mansikkaviipaleilla ja basilikalla tai pursota Nutella-täytettä tuulihattuihin ja koristele suklaarouheella.

1/2 dl
Suklaarouhetta

Vinkki: Samasta taikinasta voit tehdä myös suolaisia tuulihattuja.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.4.2018
|
Muokattu: 18.6.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

57

238

3,4 g

2,0 g

4,7 g

2,2 g

0,4 g

1,6 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl (1 prk) vispikermaa,

2 rkl Hasselpähkinä-kaakaolevitettä (Nutellaa),

0,5 dl Suklaarouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli