Suolaiset tuulihatut - Yhteishyvä

Suolaiset tuulihatut

???
Kappaleita
35
Tuulihatut on helppo valmistaa, kun pidät mielessä kolme sääntöä: vatkaa jauhot mukaan kerralla, jäähdytä ennen kananmunien lisäämistä ja avaa uuni vasta kun tuulihattujen pinta ei enää pisaroi.
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Voita
2 dl
Vettä
1 3/4 dl
(1 ¾ dl) vehnäjauhoja
3 kpl
Kananmunaa

TÄYTEVAIHTOEHTO 1

1 l
(600 g) raparperia paloina
1 dl
Vettä
1 1/2 dl
Hillo-marmeladisokeria
1 kpl
(200 g) ranskankermaa
1 kpl
(150 g) murennettua sinihomejuustoa
1/2 tl
Mustapippuria

TÄYTEVAIHTOEHTO 2

2 kpl
(à 180 g) katkarapuja (pakaste)
1 kpl
Pieni valkosipuli
1 rkl
Tilliä hienonnettuna
1 dl
Majoneesia
1/2 kpl
(à 125 g) piparjuurituorejuustoa (esim. cantadou)
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa, tarvittaessa

Näin teet

1

Mittaa voi ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa ja seos kiehahtaa. Kumoa jauhot yhdellä kertaa voi-vesiseokseen voimakkaasti puuhaarukalla sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista ja muodostaa pallon. Anna jäähtyä noin puoli tuntia. Taikinan jäähdyttäminen ennen kananmunien lisäämistä on tärkeää, koska kananmunat kypsyvät yli 60 asteessa ja menettävät kohottavan ominaisuutensa.

100 g
Voita
2 dl
Vettä
1 3/4 dl
(1 ¾ dl) vehnäjauhoja
2

Vatkaa kananmunat yksitellen sähkövatkaimella jäähtyneeseen taikinaan. Jatka vatkaamista, kunnes taikina on notkeaa ja kiiltävää.

3 kpl
Kananmunaa
3

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota siitä noin kahden ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperille pellille tai muotoile nokareet kahden lusikan avulla. Voit tehdä tuulihatuista halutessasi myös pienempiä. Tuulihatut kohoavat uunissa noin kaksinkertaisiksi. Kypsennä tuulihattuja uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Tuulihattujen pintaan muodostuu kypsymisen aikana pienen pieniä vesipisaroita. Älä avaa uunia pisaroinnin aikana, muuten tuulihatut laskevat. Avaa uuninluukku vasta, kun pisaroita ei enää varmasti muodostu.

4

Kun otat tuulihatut uunista, anna niiden jäähtyä ennen kuin siirrät tai täytät niitä.

5

Jos teet raperitäytteen, laita raparperit ja vesi kattilaan. Keitä 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää sokeri, sekoita ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia. Jätä raparperihilloke jäähtymään. Sekoita ranskankerma, homejuusto ja mustapippuri keskenään.

1 l
(600 g) raparperia paloina
1 dl
Vettä
1 1/2 dl
Hillo-marmeladisokeria
1 kpl
(200 g) ranskankermaa
1 kpl
(150 g) murennettua sinihomejuustoa
1/2 tl
Mustapippuria
6

Jos teet katkaraputäytteen, sulata ja valuta katkaravut hyvin. Kuori ja hienonna valkosipuli ja hienonna tilli. Sekoita majoneesi, tuorejuusto, valkosipuli, tilli, sitruunanmehu ja suola. Säästä muutama katkarapu koristeluun ja lisää loput täytteeseen.

2 kpl
(à 180 g) katkarapuja (pakaste)
1 kpl
Pieni valkosipuli
1 rkl
Tilliä hienonnettuna
1 dl
Majoneesia
1/2 kpl
(à 125 g) piparjuurituorejuustoa (esim. cantadou)
1/2 tl
Suolaa, tarvittaessa
1 rkl
Sitruunamehua
7

Tee tuulihattujen kylkeen viilto ja täytä ne raparperihillokkeella ja aurajuustoranskankermalla tai katkarapu-tuorejuustotäytteellä.

8

Vinkki: Taikinasta tulee sopivan paksua, kun valitset siihen keskikokoisia kananmunia.

Huom. Ravintoaineet laskettu täytevaihtoehto 1:lle.

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.4.2018
Muokattu: 28.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja7 g248 g
Proteiinia1 g45 g
Rasvaa4 g133 g
Kuituja0 g12 g
Energiaa kj291 10175
Energiaa kcal69 2431

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Vettä

  • 1 dl Vettä

  • 0,5 tl Mustapippuria

  • 2 pussia (à 180 g) katkarapuja (pakaste)

  • Pieni valkosipuli

  • 1 rkl Tilliä hienonnettuna

  • 1 dl Majoneesia

  • 0,5 rasiaa (à 125 g) piparjuurituorejuustoa (esim. cantadou)

  • 1 rkl Sitruunamehua

  • 0,5 tl Suolaa, tarvittaessa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja7 g248 g
Proteiinia1 g45 g
Rasvaa4 g133 g
Kuituja0 g12 g
Energiaa kj291 10175
Energiaa kcal69 2431

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Vettä

  • 1 dl Vettä

  • 0,5 tl Mustapippuria

  • 2 pussia (à 180 g) katkarapuja (pakaste)

  • Pieni valkosipuli

  • 1 rkl Tilliä hienonnettuna

  • 1 dl Majoneesia

  • 0,5 rasiaa (à 125 g) piparjuurituorejuustoa (esim. cantadou)

  • 1 rkl Sitruunamehua

  • 0,5 tl Suolaa, tarvittaessa

Resepti
Kati Pohja

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.