Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suolaiset tuulihatut

Fork and knife
35 Kappaletta
Fork and knife
35 Kappaletta
Tuulihatut on helppo valmistaa, kun pidät mielessä kolme sääntöä: vatkaa jauhot mukaan kerralla, jäähdytä ennen kananmunien lisäämistä ja avaa uuni vasta kun tuulihattujen pinta ei enää pisaroi. Valitse suolaisten tuulihattujen täytteeksi raparperi-sinihomejuusto tai katkarapu-tuorejuusto.

Ainekset

100 g
Voita
2 dl
Vettä
1 3/4 dl
vehnäjauhoja
3 kpl
Kananmunaa

Raparperitäyte

600 g
(1 l) raparperia paloina
1 dl
Vettä
1 1/2 dl
Hillo-marmeladisokeria
200 g
(1 prk) ranskankermaa
150 g
murennettua sinihomejuustoa
1/2 tl
Mustapippuria

Katkaraputäyte

360 g
(2 ps) katkarapuja (pakaste)
1 kpl
Pieni valkosipuli
1 rkl
Tilliä hienonnettuna
1 dl
Majoneesia
60 g
(1/2 rs à 125 g) piparjuurituorejuustoa (esim. cantadou)
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa, tarvittaessa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa voi ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa ja seos kiehahtaa. Kumoa jauhot yhdellä kertaa voi-vesiseokseen voimakkaasti puuhaarukalla sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista ja muodostaa pallon. Anna jäähtyä noin puoli tuntia. Taikinan jäähdyttäminen ennen kananmunien lisäämistä on tärkeää, koska kananmunat kypsyvät yli 60 asteessa ja menettävät kohottavan ominaisuutensa.

100 g
Voita
2 dl
Vettä
1 3/4 dl
vehnäjauhoja
2

Vatkaa kananmunat yksitellen sähkövatkaimella jäähtyneeseen taikinaan. Jatka vatkaamista, kunnes taikina on notkeaa ja kiiltävää.

3 kpl
Kananmunaa
3

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota siitä noin kahden ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperille pellille tai muotoile nokareet kahden lusikan avulla. Voit tehdä tuulihatuista halutessasi myös pienempiä. Tuulihatut kohoavat uunissa noin kaksinkertaisiksi.

4

Kypsennä tuulihattuja uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Tuulihattujen pintaan muodostuu kypsymisen aikana pienen pieniä vesipisaroita. Älä avaa uunia pisaroinnin aikana, muuten tuulihatut laskevat. Avaa uuninluukku vasta, kun pisaroita ei enää varmasti muodostu.

5

Kun otat tuulihatut uunista, anna niiden jäähtyä ennen kuin siirrät tai täytät niitä.

6

Jos teet raperitäytteen, laita raparperit ja vesi kattilaan. Keitä 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää sokeri, sekoita ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia. Jätä raparperihilloke jäähtymään. Sekoita ranskankerma, homejuusto ja mustapippuri keskenään.

600 g
(1 l) raparperia paloina
1 dl
Vettä
1 1/2 dl
Hillo-marmeladisokeria
200 g
(1 prk) ranskankermaa
150 g
murennettua sinihomejuustoa
1/2 tl
Mustapippuria
7

Jos teet katkaraputäytteen, sulata ja valuta katkaravut hyvin. Kuori ja hienonna valkosipuli ja hienonna tilli. Sekoita majoneesi, tuorejuusto, valkosipuli, tilli, sitruunanmehu ja suola. Säästä muutama katkarapu koristeluun ja lisää loput täytteeseen.

360 g
(2 ps) katkarapuja (pakaste)
1 kpl
Pieni valkosipuli
1 rkl
Tilliä hienonnettuna
1 dl
Majoneesia
60 g
(1/2 rs à 125 g) piparjuurituorejuustoa (esim. cantadou)
1/2 tl
Suolaa, tarvittaessa
1 rkl
Sitruunamehua
8

Tee tuulihattujen kylkeen viilto ja täytä ne raparperi- tai katkaraputäytteellä.

Vinkki: Taikinasta tulee sopivan paksua, kun valitset siihen keskikokoisia kananmunia.

Ravintoaineet on laskettu raparperitäytteelle.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.4.2018
|
Muokattu: 18.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

90

377

5,7 g

3,5 g

7,2 g

4,8 g

0,3 g

2,1 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli