Maltainen juustodippi

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min

Lämmin ja mausteinen olut-juustodippi sopii rentoihin illanistujaisiin esimerkiksi maissilastujen, grillattujen vihannesten ja leivän seuraan.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklöljyä
3 dllager-olutta (esim. saimaa sun lager, saimaan juomatehdas)
200 g(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
175 g(1 ps) cheddarjuustoraastetta
1 rklmaissitärkkelystä
1 rklvahvaa sinappia
1/2 tljuustokuminaa
1/4 tlcayennenpippuria
1/4 tlkurkumaa

Lisäksi

85 g(1/2 pkt, à 170 g) pekonia
10 kpljalapenoviipaletta (säilyke)
2 rkltuoretta korianteria

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 180 asteeseen. Levitä pekonit uunipellille ja paista uunissa rapeiksi noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    85 g(1/2 pkt, à 170 g) pekonia
  2. 2

    Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota valkosipuleita noin puoli minuuttia. Lisää olut ja sekoita juustot joukkoon. Kuumenna seosta alhaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen 5–8 minuuttia niin, että juustot sulavat.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklöljyä
    3 dllager-olutta (esim. saimaa sun lager, saimaan juomatehdas)
    175 g(1 ps) cheddarjuustoraastetta
    200 g(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
  3. 3

    Sekoita maissitärkkelys 2–3 ruokalusikalliseen kylmää vettä. Lisää 2/3 suurusteesta kastikkeeseen samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää sinappi ja mausteet ja sekoita hyvin. Keitä hiljalleen sekoitellen vielä muutama minuutti. Tarkista paksuus ja lisää suurustetta tarvittaessa.

    MääräAinesosa
    1 rklmaissitärkkelystä
    1 rklvahvaa sinappia
    1/2 tljuustokuminaa
    1/4 tlcayennenpippuria
    1/4 tlkurkumaa
  4. 4

    Kumoa lämmin dippi kulhoon. Murenna pekonit päälle. Lisää jalapenot ja korianteri pinnalle.

    MääräAinesosa
    85 g(1/2 pkt, à 170 g) pekonia
    10 kpljalapenoviipaletta (säilyke)
    2 rkltuoretta korianteria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 0,5 tl Juustokuminaa, 0.25 tl cayennenpippuria, 0.25 tl kurkumaa, Jalapenoviipaletta (säilyke), 2 rkl Tuoretta korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä