Kuumenna uuni 180 asteeseen. Levitä pekonit uunipellille ja paista uunissa rapeiksi noin 10 minuuttia.
Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota valkosipuleita noin puoli minuuttia. Lisää olut ja sekoita juustot joukkoon. Kuumenna seosta alhaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen 5–8 minuuttia niin, että juustot sulavat.
Sekoita maissitärkkelys 2–3 ruokalusikalliseen kylmää vettä. Lisää 2/3 suurusteesta kastikkeeseen samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää sinappi ja mausteet ja sekoita hyvin. Keitä hiljalleen sekoitellen vielä muutama minuutti. Tarkista paksuus ja lisää suurustetta tarvittaessa.
Kumoa lämmin dippi kulhoon. Murenna pekonit päälle. Lisää jalapenot ja korianteri pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
321
1344
27,3 g
14,7 g
4,3 g
3,3 g
0,2 g
11,0 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
0,5 tl Juustokuminaa,
0,25 tl cayennenpippuria,
0,25 tl kurkumaa,
Jalapenoviipaletta (säilyke),
2 rkl Tuoretta korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli