Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Maltainen juustodippi

Maltainen juustodippi

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Lämmin ja mausteinen olut-juustodippi sopii rentoihin illanistujaisiin esimerkiksi maissilastujen, grillattujen vihannesten ja leivän seuraan.

Ruokavaliot

Ainekset

2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
3 dl
Lager-olutta (esim. saimaa sun lager, saimaan juomatehdas)
200 g
(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
175 g
(1 ps) cheddarjuustoraastetta
1 rkl
Maissitärkkelystä
1 rkl
Vahvaa sinappia
1/2 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
cayennenpippuria
1/4 tl
kurkumaa

lisäksi

85 g
(1/2 pkt, à 170 g) pekonia
10 kpl
Jalapenoviipaletta (säilyke)
2 rkl
Tuoretta korianteria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Levitä pekonit uunipellille ja paista uunissa rapeiksi noin 10 minuuttia.

85 g
(1/2 pkt, à 170 g) pekonia
2

Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota valkosipuleita noin puoli minuuttia. Lisää olut ja sekoita juustot joukkoon. Kuumenna seosta alhaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen 5–8 minuuttia niin, että juustot sulavat.

2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
3 dl
Lager-olutta (esim. saimaa sun lager, saimaan juomatehdas)
175 g
(1 ps) cheddarjuustoraastetta
200 g
(1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
3

Sekoita maissitärkkelys 2–3 ruokalusikalliseen kylmää vettä. Lisää 2/3 suurusteesta kastikkeeseen samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää sinappi ja mausteet ja sekoita hyvin. Keitä hiljalleen sekoitellen vielä muutama minuutti. Tarkista paksuus ja lisää suurustetta tarvittaessa.

1 rkl
Maissitärkkelystä
1 rkl
Vahvaa sinappia
1/2 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
cayennenpippuria
1/4 tl
kurkumaa
4

Kumoa lämmin dippi kulhoon. Murenna pekonit päälle. Lisää jalapenot ja korianteri pinnalle.

85 g
(1/2 pkt, à 170 g) pekonia
10 kpl
Jalapenoviipaletta (säilyke)
2 rkl
Tuoretta korianteria
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.4.2018
Muokattu: 11.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

321

1344

27,3 g

14,7 g

4,3 g

3,3 g

0,2 g

11,0 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

0,5 tl Juustokuminaa,

0,25 tl cayennenpippuria,

0,25 tl kurkumaa,

Jalapenoviipaletta (säilyke),

2 rkl Tuoretta korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli