Maltainen juustodippi - Yhteishyvä

Maltainen juustodippi

???
Ruokavalio
Lämmin ja mausteinen olut-juustodippi sopii rentoihin illanistujaisiin esimerkiksi maissilastujen, grillattujen vihannesten ja leivän seuraan.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
3 dl
Lager-olutta (esim. saimaa sun lager, saimaan juomatehdas)
1 kpl
(200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl
(175 g) cheddarjuustoraastetta
1 rkl
Maissitärkkelystä
1 rkl
Vahvaa sinappia
1/2 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
(¼ tl) cayennenpippuria
1/4 tl
(¼ tl) kurkumaa

LISÄKSI

1/2 kpl
(à 170 g) pekonia
10 kpl
Jalapenoviipaletta (säilyke)
2 rkl
Tuoretta korianteria

Näin teet

1

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Levitä pekonit uunipellille ja paista uunissa rapeiksi noin 10 minuuttia.

1/2 kpl
(à 170 g) pekonia
2

Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota valkosipuleita noin puoli minuuttia. Lisää olut ja sekoita juustot joukkoon. Kuumenna seosta alhaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen 5–8 minuuttia niin, että juustot sulavat.

2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
3 dl
Lager-olutta (esim. saimaa sun lager, saimaan juomatehdas)
1 kpl
(175 g) cheddarjuustoraastetta
1 kpl
(200 g) maustamatonta tuorejuustoa
3

Sekoita maissitärkkelys 2–3 ruokalusikalliseen kylmää vettä. Lisää 2/3 suurusteesta kastikkeeseen samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää sinappi ja mausteet ja sekoita hyvin. Keitä hiljalleen sekoitellen vielä muutama minuutti. Tarkista paksuus ja lisää suurustetta tarvittaessa.

1 rkl
Maissitärkkelystä
1 rkl
Vahvaa sinappia
1/2 tl
Juustokuminaa
1/4 tl
(¼ tl) cayennenpippuria
1/4 tl
(¼ tl) kurkumaa
4

Kumoa lämmin dippi kulhoon. Murenna pekonit päälle. Lisää jalapenot ja korianteri pinnalle.

1/2 kpl
(à 170 g) pekonia
10 kpl
Jalapenoviipaletta (säilyke)
2 rkl
Tuoretta korianteria
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.4.2018
Muokattu: 17.9.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Resepti
Hiilihydraatteja20 g
Proteiinia8 g
Rasvaa26 g
Kuituja0 g
Energiaa kj1806
Energiaa kcal432

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 0,5 tl Juustokuminaa

  • 0,25 tl (¼ tl) cayennenpippuria

  • 0,25 tl (¼ tl) kurkumaa

  • Jalapenoviipaletta (säilyke)

  • 2 rkl Tuoretta korianteria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Resepti
Hiilihydraatteja20 g
Proteiinia8 g
Rasvaa26 g
Kuituja0 g
Energiaa kj1806
Energiaa kcal432

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 0,5 tl Juustokuminaa

  • 0,25 tl (¼ tl) cayennenpippuria

  • 0,25 tl (¼ tl) kurkumaa

  • Jalapenoviipaletta (säilyke)

  • 2 rkl Tuoretta korianteria

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.