Maltainen juustodippi
30 min

Nappaa talteen!
Lämmin ja mausteinen olut-juustodippi sopii rentoihin illanistujaisiin esimerkiksi maissilastujen, grillattujen vihannesten ja leivän seuraan.
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | öljyä |
| 3 dl | lager-olutta (esim. saimaa sun lager, saimaan juomatehdas) |
| 200 g | (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa |
| 175 g | (1 ps) cheddarjuustoraastetta |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 rkl | vahvaa sinappia |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/4 tl | cayennenpippuria |
| 1/4 tl | kurkumaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 85 g | (1/2 pkt, à 170 g) pekonia |
| 10 kpl | jalapenoviipaletta (säilyke) |
| 2 rkl | tuoretta korianteria |
- 1.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Levitä pekonit uunipellille ja paista uunissa rapeiksi noin 10 minuuttia.
- 2.
Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota valkosipuleita noin puoli minuuttia. Lisää olut ja sekoita juustot joukkoon. Kuumenna seosta alhaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen 5–8 minuuttia niin, että juustot sulavat.
- 3.
Sekoita maissitärkkelys 2–3 ruokalusikalliseen kylmää vettä. Lisää 2/3 suurusteesta kastikkeeseen samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää sinappi ja mausteet ja sekoita hyvin. Keitä hiljalleen sekoitellen vielä muutama minuutti. Tarkista paksuus ja lisää suurustetta tarvittaessa.
- 4.
Kumoa lämmin dippi kulhoon. Murenna pekonit päälle. Lisää jalapenot ja korianteri pinnalle.
Maltainen juustodippi
Lämmin ja mausteinen olut-juustodippi sopii rentoihin illanistujaisiin esimerkiksi maissilastujen, grillattujen vihannesten ja leivän seuraan.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | öljyä |
| 3 dl | lager-olutta (esim. saimaa sun lager, saimaan juomatehdas) |
| 200 g | (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa |
| 175 g | (1 ps) cheddarjuustoraastetta |
| 1 rkl | maissitärkkelystä |
| 1 rkl | vahvaa sinappia |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/4 tl | cayennenpippuria |
| 1/4 tl | kurkumaa |
Lisäksi | |
| 85 g | (1/2 pkt, à 170 g) pekonia |
| 10 kpl | jalapenoviipaletta (säilyke) |
| 2 rkl | tuoretta korianteria |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Levitä pekonit uunipellille ja paista uunissa rapeiksi noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 85 g (1/2 pkt, à 170 g) pekonia - 2
Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota valkosipuleita noin puoli minuuttia. Lisää olut ja sekoita juustot joukkoon. Kuumenna seosta alhaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen 5–8 minuuttia niin, että juustot sulavat.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl öljyä 3 dl lager-olutta (esim. saimaa sun lager, saimaan juomatehdas) 175 g (1 ps) cheddarjuustoraastetta 200 g (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa - 3
Sekoita maissitärkkelys 2–3 ruokalusikalliseen kylmää vettä. Lisää 2/3 suurusteesta kastikkeeseen samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää sinappi ja mausteet ja sekoita hyvin. Keitä hiljalleen sekoitellen vielä muutama minuutti. Tarkista paksuus ja lisää suurustetta tarvittaessa.
Määrä Ainesosa 1 rkl maissitärkkelystä 1 rkl vahvaa sinappia 1/2 tl juustokuminaa 1/4 tl cayennenpippuria 1/4 tl kurkumaa - 4
Kumoa lämmin dippi kulhoon. Murenna pekonit päälle. Lisää jalapenot ja korianteri pinnalle.
Määrä Ainesosa 85 g (1/2 pkt, à 170 g) pekonia 10 kpl jalapenoviipaletta (säilyke) 2 rkl tuoretta korianteria
Ravintosisältö
321
Energiaa kcal
1344
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
14,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
11,0 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
321
Energiaa kcal
1344
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
14,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
11,0 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 0,5 tl Juustokuminaa, 0.25 tl cayennenpippuria, 0.25 tl kurkumaa, Jalapenoviipaletta (säilyke), 2 rkl Tuoretta korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























