Mämmijäädyke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mämmijäädyke

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Mämmijäädyke on lempeä tapa tutustuttaa lapset tai ulkomaalaiset ystävät mämmin makuun.

Ainekset

1 kpl
(700 g) mämmiä
4 dl
Vispikermaa
2 kpl
Munankeltuaista
1 1/2 dl
Tomusokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 tl
Raastettua appelsiininkuorta

koristeeksi

Kermavaahtoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa sokerit ja keltuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon mämmi ja raastettu appelsiinin kuori. Vaahdota kerma ja kääntele seokseen. Kaada seos 1,5 litran kakku- tai leipävuokaan. Peitä vuoka foliolla ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 4 tuntia.

Kasta vuoka lämpimään veteen ja kumoa jäädyke tarjolle. Koristele esimerkiksi kermaruusukkeilla. Jäädyke on parhaimmillaan saatuaan pehmetä parikymmentä minuuttia huoneenlämmössä ennen tarjoamista.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1165

278

22,0 g

14,3 g

16,5 g

14,6 g

0,5 g

3,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Raastettua appelsiininkuorta,

Kermavaahtoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli