Vatkaa sokerit ja keltuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon mämmi ja raastettu appelsiinin kuori. Vaahdota kerma ja kääntele seokseen. Kaada seos 1,5 litran kakku- tai leipävuokaan. Peitä vuoka foliolla ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 4 tuntia.
Kasta vuoka lämpimään veteen ja kumoa jäädyke tarjolle. Koristele esimerkiksi kermaruusukkeilla. Jäädyke on parhaimmillaan saatuaan pehmetä parikymmentä minuuttia huoneenlämmössä ennen tarjoamista.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1165
278
22,0 g
14,3 g
16,5 g
14,6 g
0,5 g
3,0 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Raastettua appelsiininkuorta,
Kermavaahtoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli