
Mandariini-valkosuklaamuffinit
Ainekset
Valmistus
Pese mandariinit lämpimällä vedellä ja raasta niiden kuori. Poista hedelmistä loppu kuori ja leikkaa mandariinit pieniksi kuutioiksi.
Rouhi valkosuklaa. Sulata margariini. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja inkivääri.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää rasva, mandariinikuutiot ja kuoriraaste, valkosuklaa sekä jauhoseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellille. Voit tehdä muffinit myös tavallisella uunipellillä. Laita tällöin kaksi vuokaa päällekkäin. Jaa taikina vuokiin ja kypsennä muffineita uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Varmista kypsyys työntämällä puinen cocktailtikku muffiniin. Muffinit ovat kypsiä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna muffinien jäähtyä.
Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu kulhossa tasaiseksi. Valuta kuorrutus muffinien päälle.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
351
1471
13,5 g
5,3 g
48,3 g
33,4 g
1,0 g
8,1 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli