Mandariini-valkosuklaamuffinit
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevät mandariinimuffinit maustetaan rouhitulla valkosuklaalla ja inkiväärillä. Kirpeän sitruunaisella kuorrutteella viimeistellyt muffinit katoavat hetkessä parempiin suihin.
| 2 kpl | mandariinia |
| 100 g | valkosuklaata |
| 100 g | margariinia |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | jauhettua inkivääriä |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 2 dl | tomusokeria |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| Lisäksi | |
| 12 | paperista muffinivuokaa |
- 1.
Pese mandariinit lämpimällä vedellä ja raasta niiden kuori. Poista hedelmistä loppu kuori ja leikkaa mandariinit pieniksi kuutioiksi.
- 2.
Rouhi valkosuklaa. Sulata margariini. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja inkivääri.
- 3.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää rasva, mandariinikuutiot ja kuoriraaste, valkosuklaa sekä jauhoseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- 4.
Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellille. Voit tehdä muffinit myös tavallisella uunipellillä. Laita tällöin kaksi vuokaa päällekkäin. Jaa taikina vuokiin ja kypsennä muffineita uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Varmista kypsyys työntämällä puinen cocktailtikku muffiniin. Muffinit ovat kypsiä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna muffinien jäähtyä.
- 5.
Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu kulhossa tasaiseksi. Valuta kuorrutus muffinien päälle.
Mandariini-valkosuklaamuffinit
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Mehevät mandariinimuffinit maustetaan rouhitulla valkosuklaalla ja inkiväärillä. Kirpeän sitruunaisella kuorrutteella viimeistellyt muffinit katoavat hetkessä parempiin suihin.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | mandariinia |
| 100 g | valkosuklaata |
| 100 g | margariinia |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | jauhettua inkivääriä |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
Kuorrutus | |
| 2 dl | tomusokeria |
| 2 rkl | sitruunamehua |
Lisäksi | |
| 12 | paperista muffinivuokaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese mandariinit lämpimällä vedellä ja raasta niiden kuori. Poista hedelmistä loppu kuori ja leikkaa mandariinit pieniksi kuutioiksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl mandariinia - 2
Rouhi valkosuklaa. Sulata margariini. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja inkivääri.
Määrä Ainesosa 100 g valkosuklaata 100 g margariinia 3 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 tl jauhettua inkivääriä - 3
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää rasva, mandariinikuutiot ja kuoriraaste, valkosuklaa sekä jauhoseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 2 dl sokeria - 4
Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellille. Voit tehdä muffinit myös tavallisella uunipellillä. Laita tällöin kaksi vuokaa päällekkäin. Jaa taikina vuokiin ja kypsennä muffineita uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Varmista kypsyys työntämällä puinen cocktailtikku muffiniin. Muffinit ovat kypsiä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna muffinien jäähtyä.
Määrä Ainesosa 12 paperista muffinivuokaa - 5
Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu kulhossa tasaiseksi. Valuta kuorrutus muffinien päälle.
Määrä Ainesosa 2 dl tomusokeria 2 rkl sitruunamehua
Ravintosisältö
351
Energiaa kcal
1471
Energiaa kj
13,5 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,3 g
Hiilihydraatteja
33,4 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
8,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
351
Energiaa kcal
1471
Energiaa kj
13,5 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,3 g
Hiilihydraatteja
33,4 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
8,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























