Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikka-minttukääretorttuleivokset

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Leivo kesäinen kääretorttu ja leikkaa se leivoksiksi. Mansikka-minttukääretorttuleivoksien täytteessä on mascarponejuustoa, joka saa raikkautta mintusta ja limetinkuoriraasteesta. Pursota lopuksi leivoksien päälle kermaa ja koristele ne mansikoilla.

Ainekset

3 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
2 rkl
Kiehuvaa vettä

Täyte

250 g
Mascarponejuustoa
1/2 dl
Tomusokeria
2 rkl
Hienonnettua minttua
1 kpl
Limetin raastettu kuori
125 g
Mansikoita

Pinnalle

2 dl
Kuohukermaa
Mansikoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Sekoita joukkoon vesi. Kääntele taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia.

Kumoa kypsä pohja sokeroidulle puhtaalle paperiarkille. Irrota varoen pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä.

Sekoita kulhossa mascarponejuusto ja tomusokeri notkeaksi vaahdoksi. Mausta seos mintulla ja pestyn limetin raastetulla kuorella. Levitä seos kakkulevylle.

Perkaa ja pilko mansikat, levitä ne täytteelle. Kääri levy rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä vähintään tunti. Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa torttu annospaloiksi ja pursota kermaa leivosten pinnalle. Koristele mansikoilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

292

1223

16,2 g

9,9 g

28,7 g

19,2 g

0,7 g

7,1 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl Leivinjauhetta,

2 rkl Kiehuvaa vettä,

2 rkl Hienonnettua minttua,

Limetin raastettu kuori,

Mansikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli