Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Sekoita joukkoon vesi. Kääntele taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia.
Kumoa kypsä pohja sokeroidulle puhtaalle paperiarkille. Irrota varoen pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä.
Sekoita kulhossa mascarponejuusto ja tomusokeri notkeaksi vaahdoksi. Mausta seos mintulla ja pestyn limetin raastetulla kuorella. Levitä seos kakkulevylle.
Perkaa ja pilko mansikat, levitä ne täytteelle. Kääri levy rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä vähintään tunti. Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa torttu annospaloiksi ja pursota kermaa leivosten pinnalle. Koristele mansikoilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
292
1223
16,2 g
9,9 g
28,7 g
19,2 g
0,7 g
7,1 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 tl Leivinjauhetta,
2 rkl Kiehuvaa vettä,
2 rkl Hienonnettua minttua,
Limetin raastettu kuori,
Mansikoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli