Mansikka-minttukääretorttuleivokset

Nappaa talteen!
Leivo kesäinen kääretorttu ja leikkaa se leivoksiksi. Mansikka-minttukääretorttuleivoksien täytteessä on mascarponejuustoa, joka saa raikkautta mintusta ja limetinkuoriraasteesta. Pursota lopuksi leivoksien päälle kermaa ja koristele ne mansikoilla.
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 2 rkl | kiehuvaa vettä |
| Täyte | |
|---|---|
| 250 g | mascarponejuustoa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 rkl | hienonnettua minttua |
| 1 kpl | limetin raastettu kuori |
| 125 g | mansikoita |
| Pinnalle | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| mansikoita | |
- 1.
Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Sekoita joukkoon vesi. Kääntele taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia.
Kumoa kypsä pohja sokeroidulle puhtaalle paperiarkille. Irrota varoen pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä.
Sekoita kulhossa mascarponejuusto ja tomusokeri notkeaksi vaahdoksi. Mausta seos mintulla ja pestyn limetin raastetulla kuorella. Levitä seos kakkulevylle.
Perkaa ja pilko mansikat, levitä ne täytteelle. Kääri levy rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä vähintään tunti. Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa torttu annospaloiksi ja pursota kermaa leivosten pinnalle. Koristele mansikoilla.
Mansikka-minttukääretorttuleivokset
Leivo kesäinen kääretorttu ja leikkaa se leivoksiksi. Mansikka-minttukääretorttuleivoksien täytteessä on mascarponejuustoa, joka saa raikkautta mintusta ja limetinkuoriraasteesta. Pursota lopuksi leivoksien päälle kermaa ja koristele ne mansikoilla.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 2 rkl | kiehuvaa vettä |
Täyte | |
| 250 g | mascarponejuustoa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 rkl | hienonnettua minttua |
| 1 kpl | limetin raastettu kuori |
| 125 g | mansikoita |
Pinnalle | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| mansikoita | |
Valmistus
- 1
Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Sekoita joukkoon vesi. Kääntele taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia.
Kumoa kypsä pohja sokeroidulle puhtaalle paperiarkille. Irrota varoen pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä.
Sekoita kulhossa mascarponejuusto ja tomusokeri notkeaksi vaahdoksi. Mausta seos mintulla ja pestyn limetin raastetulla kuorella. Levitä seos kakkulevylle.
Perkaa ja pilko mansikat, levitä ne täytteelle. Kääri levy rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä vähintään tunti. Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa torttu annospaloiksi ja pursota kermaa leivosten pinnalle. Koristele mansikoilla.
Ravintosisältö
292
Energiaa kcal
1223
Energiaa kj
16,2 g
Rasvaa
9,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,7 g
Hiilihydraatteja
19,2 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
7,1 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
292
Energiaa kcal
1223
Energiaa kj
16,2 g
Rasvaa
9,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,7 g
Hiilihydraatteja
19,2 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
7,1 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1,5 tl Leivinjauhetta, 2 rkl Kiehuvaa vettä, 2 rkl Hienonnettua minttua, Limetin raastettu kuori, Mansikoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























