Mansikka-minttukääretorttuleivokset - Yhteishyvä

Mansikka-minttukääretorttuleivokset

???
Annokset
10
Leivo kesäinen kääretorttu ja leikkaa se leivoksiksi. Mansikka-minttukääretorttuleivoksien täytteessä on mascarponejuustoa, joka saa raikkautta mintusta ja limetinkuoriraasteesta. Pursota lopuksi leivoksien päälle kermaa ja koristele ne mansikoilla.
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
2 rkl
Kiehuvaa vettä

TÄYTE

250 g
Mascarponejuustoa
1/2 dl
Tomusokeria
2 rkl
Hienonnettua minttua
1 kpl
Limetin raastettu kuori
125 g
Mansikoita

PINNALLE

2 dl
Kuohukermaa
Mansikoita

Näin teet

1

Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Sekoita joukkoon vesi. Kääntele taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia.

Kumoa kypsä pohja sokeroidulle puhtaalle paperiarkille. Irrota varoen pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä.

Sekoita kulhossa mascarponejuusto ja tomusokeri notkeaksi vaahdoksi. Mausta seos mintulla ja pestyn limetin raastetulla kuorella. Levitä seos kakkulevylle.

Perkaa ja pilko mansikat, levitä ne täytteelle. Kääri levy rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä vähintään tunti. Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa torttu annospaloiksi ja pursota kermaa leivosten pinnalle. Koristele mansikoilla.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g287 g
Proteiinia7 g71 g
Rasvaa16 g162 g
Kuituja1 g7 g
Energiaa kj1223 12232
Energiaa kcal292 2923

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 tl Leivinjauhetta

  • 2 rkl Kiehuvaa vettä

  • 2 rkl Hienonnettua minttua

  • Limetin raastettu kuori

  • Mansikoita

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g287 g
Proteiinia7 g71 g
Rasvaa16 g162 g
Kuituja1 g7 g
Energiaa kj1223 12232
Energiaa kcal292 2923

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1,5 tl Leivinjauhetta

  • 2 rkl Kiehuvaa vettä

  • 2 rkl Hienonnettua minttua

  • Limetin raastettu kuori

  • Mansikoita

Resepti
Katri Schröder

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.