Mansikka-rahkakääretorttu
15 min

Nappaa talteen!
| 4 kpl | munaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
|---|---|
| 1 kpl | (250 g) maitorahkaa |
| 1/2 kpl | (á 2 dl) ranskankermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | mansikka tai vadelmahilloa |
| (tuoreita ohueksi viipaloituja mansikoita) | |
- 1.
1. Vaahdota munat. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää.2. Lisää varoen jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.3. Kaada taikina leivinpaperille pellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.4. Kypsennä levyä 200-asteisen uunin keskellä noin 10 minuuttia. Ota levy uunista.5. Kumoa levy pellin kokoiselle palalle leivinpaperia, johon olet ripotellut sokeria. Peitä levy sekoitetulla rahkatäytteellä ja levitä sen päälle mansikkahillo. Kierrä levy rullaksi ja nosta sauma alaspäin jääkaappiin.
- 2.
Lisää varoen jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.
- 3.
Kaada taikina leivinpaperille pellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
- 4.
Kypsennä levyä 200-asteisen uunin keskellä noin 10 minuuttia. Ota levy uunista.
- 5.
Kumoa levy pellin kokoiselle palalle leivinpaperia, johon olet ripotellut sokeria. Peitä levy sekoitetulla rahkatäytteellä ja levitä sen päälle mansikkahillo. Kierrä levy rullaksi ja nosta sauma alaspäin jääkaappiin.
Mansikka-rahkakääretorttu
arvosana4/5
15 min
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | munaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 1 kpl | (250 g) maitorahkaa |
| 1/2 kpl | (á 2 dl) ranskankermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | mansikka tai vadelmahilloa |
| (tuoreita ohueksi viipaloituja mansikoita) | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
1. Vaahdota munat. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää.2. Lisää varoen jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.3. Kaada taikina leivinpaperille pellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.4. Kypsennä levyä 200-asteisen uunin keskellä noin 10 minuuttia. Ota levy uunista.5. Kumoa levy pellin kokoiselle palalle leivinpaperia, johon olet ripotellut sokeria. Peitä levy sekoitetulla rahkatäytteellä ja levitä sen päälle mansikkahillo. Kierrä levy rullaksi ja nosta sauma alaspäin jääkaappiin.
- 2
Lisää varoen jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta - 3
Kaada taikina leivinpaperille pellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.
- 4
Kypsennä levyä 200-asteisen uunin keskellä noin 10 minuuttia. Ota levy uunista.
- 5
Kumoa levy pellin kokoiselle palalle leivinpaperia, johon olet ripotellut sokeria. Peitä levy sekoitetulla rahkatäytteellä ja levitä sen päälle mansikkahillo. Kierrä levy rullaksi ja nosta sauma alaspäin jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 1 kpl (250 g) maitorahkaa 2 dl mansikka tai vadelmahilloa 1/2 kpl (á 2 dl) ranskankermaa 1/2 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria (tuoreita ohueksi viipaloituja mansikoita)
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












