Mansikka-rahkakääretorttu

arvosana4/5

(2)arviota
8 Palaa

15 min

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplmunaa
1 dlsokeria
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte

1 kpl(250 g) maitorahkaa
1/2 kpl(á 2 dl) ranskankermaa
1/2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
2 dlmansikka tai vadelmahilloa
(tuoreita ohueksi viipaloituja mansikoita)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    1. Vaahdota munat. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää.2. Lisää varoen jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.3. Kaada taikina leivinpaperille pellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.4. Kypsennä levyä 200-asteisen uunin keskellä noin 10 minuuttia. Ota levy uunista.5. Kumoa levy pellin kokoiselle palalle leivinpaperia, johon olet ripotellut sokeria. Peitä levy sekoitetulla rahkatäytteellä ja levitä sen päälle mansikkahillo. Kierrä levy rullaksi ja nosta sauma alaspäin jääkaappiin.

  2. 2

    Lisää varoen jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  3. 3

    Kaada taikina leivinpaperille pellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.

  4. 4

    Kypsennä levyä 200-asteisen uunin keskellä noin 10 minuuttia. Ota levy uunista.

  5. 5

    Kumoa levy pellin kokoiselle palalle leivinpaperia, johon olet ripotellut sokeria. Peitä levy sekoitetulla rahkatäytteellä ja levitä sen päälle mansikkahillo. Kierrä levy rullaksi ja nosta sauma alaspäin jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    1 kpl(250 g) maitorahkaa
    2 dlmansikka tai vadelmahilloa
    1/2 kpl(á 2 dl) ranskankermaa
    1/2 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    (tuoreita ohueksi viipaloituja mansikoita)

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä