Mansikka-rahkakääretorttu - Yhteishyvä

Mansikka-rahkakääretorttu

Paloja
8
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Munaa
1 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

TÄYTE

1 kpl
(250 g) maitorahkaa
1/2 kpl
(á 2 dl) ranskankermaa
1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Mansikka tai vadelmahilloa
(tuoreita ohueksi viipaloituja mansikoita)

Näin teet

1

1. Vaahdota munat. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää.2. Lisää varoen jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.3. Kaada taikina leivinpaperille pellille ja levitä tasaiseksi kerrokseksi.4. Kypsennä levyä 200-asteisen uunin keskellä noin 10 minuuttia. Ota levy uunista.5. Kumoa levy pellin kokoiselle palalle leivinpaperia, johon olet ripotellut sokeria. Peitä levy sekoitetulla rahkatäytteellä ja levitä sen päälle mansikkahillo. Kierrä levy rullaksi ja nosta sauma alaspäin jääkaappiin.

Resepti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 11.2.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa