Mansikkainen leipäjuustosalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gleipäjuustoa
200 gkivettömiä viinirypäleitä
1/2 kplkurkkua
1/2 lmansikoita
1 kplruukku jääsalaattia

Kastike

1/2 dloliiviöljyä
2 rklbalsamiviinietikkaa
suolaa
sokeria
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Viipaloi leipäjuusto. Huuhtele ja halkaise rypäleet. Huuhtele kurkku ja viipaloi se juustohöylällä. Perkaa mansikat ja leikkaa ne muutamaan osaan.

    Huuhtele salaatti tarvittaessa ja kuivaa se salaattilingossa tai keittiöpyyhkeen päällä.

    Revi jääsalaatti rasiaan ja lisää muut ainekset. Sekoita vinegretti kannelliseen astiaan, lisää se ravistettuna vasta ennen tarjoilua salaattiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Sokeria, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä