Mansikkainen leipäjuustosalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mansikkainen leipäjuustosalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
Leipäjuustoa
200 g
Kivettömiä viinirypäleitä
1/2 kpl
Kurkkua
1/2 l
Mansikoita
1 kpl
Ruukku jääsalaattia

kastike

1/2 dl
Oliiviöljyä
2 rkl
Balsamiviinietikkaa
Suolaa
Sokeria
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Viipaloi leipäjuusto. Huuhtele ja halkaise rypäleet. Huuhtele kurkku ja viipaloi se juustohöylällä. Perkaa mansikat ja leikkaa ne muutamaan osaan.

Huuhtele salaatti tarvittaessa ja kuivaa se salaattilingossa tai keittiöpyyhkeen päällä.

Revi jääsalaatti rasiaan ja lisää muut ainekset. Sekoita vinegretti kannelliseen astiaan, lisää se ravistettuna vasta ennen tarjoilua salaattiin.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1881

450

32,8 g

15,3 g

16,0 g

15,8 g

2,0 g

19,3 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Sokeria,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli