Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikkainen leipäjuustosalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
Leipäjuustoa
200 g
Kivettömiä viinirypäleitä
1/2 kpl
Kurkkua
1/2 l
Mansikoita
1 kpl
Ruukku jääsalaattia

Kastike

1/2 dl
Oliiviöljyä
2 rkl
Balsamiviinietikkaa
Suolaa
Sokeria
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Viipaloi leipäjuusto. Huuhtele ja halkaise rypäleet. Huuhtele kurkku ja viipaloi se juustohöylällä. Perkaa mansikat ja leikkaa ne muutamaan osaan.

Huuhtele salaatti tarvittaessa ja kuivaa se salaattilingossa tai keittiöpyyhkeen päällä.

Revi jääsalaatti rasiaan ja lisää muut ainekset. Sekoita vinegretti kannelliseen astiaan, lisää se ravistettuna vasta ennen tarjoilua salaattiin.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

450

1881

32,8 g

15,3 g

16,0 g

15,8 g

2,0 g

19,3 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Sokeria,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli