Mansikkaleivokset | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mansikkaleivos

Mansikkaleivokset

timer-icon15 min
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Helpot ja nopeat mansikkaleivokset valmistuvat kätevästi lehtitaikinalevyistä.

Ruokavaliot

Ainekset

4 kpl
Lehtitaikinalevyjä (9x18 cm)

täyte:

150 g
Mantelimassaa
5 dl
Mansikoita
2 dl
Kuohukermaa
2 - 3 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

pinnalle:

Tomusokeria ja mansikoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paloittele taikinalevyt kolmeen osaan. Paista niitä 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Halkaise jäähtyneet leivonnaiset vaakasuoraan kahteen osaan. Viipaloi tai kuutioi mansikat. Raasta mantelimassa ja vaahdota kerma. Sekoita mansikat, mantelimassa ja kermavaahto. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Täytä leivokset, seulo pinnalle tomusokeria ja aseta päälle halkaistu mansikka. Tarjoa heti.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.5.2009
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.