Mansikkapavlova

arvosana5/5

(1)arvio
8 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Raikasta suloisen makea marenkikakku sitruunarahkalla. Koristele kesäinen pavlova mansikoilla ja valkosuklaarouheella.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Marenki

4 kplkananmunanvalkuaista (huoneenlämpöistä)
2 dlsokeria
2 tlmaissitärkkelystä
1 tlvalkoviinietikkaa

Täyte

2 dl(1 prk) kuohukermaa
1 kpllime
200 g(1 prk) sitruunarahkaa
1 rklsokeria

Koristeeksi

250 g(1/2 l) mansikoita
50 gvalkosuklaata rouhittuna

Valmistus (Uuni 125°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 125 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi kuivassa lasi- tai metallikulhossa. Lisää 1 dl sokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja sekoita hyvin. Kääntele loppu sokeri ja viinietikka muovilastalla marenkivaahtoon.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunanvalkuaista (huoneenlämpöistä)
    2 dlsokeria
    2 tlmaissitärkkelystä
    1 tlvalkoviinietikkaa
  2. 2

    Piirrä leivinpaperille ympyrä (ø 25 cm). Laita paperi uunipellille ylösalaisin, niin kynän jälki ei tartu marenkiin. Levitä marenkiseos lusikalla ympyrän sisälle niin, että marengin keskiosa jää ulkoreunoja matalammaksi.

  3. 3

    Paista marenkia uunin keskitasolla 1 tunti. Katkaise virta uunista ja jätä marenki uuniin kuivumaan 2 tunniksi.

  4. 4

    Täytä pavlova juuri ennen tarjoilua. Pese ja raasta limen kuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste, limemehu ja sokeri rahkaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto rahkaan. Levitä täyte marenkilevylle. Koristele pavlova mansikoilla ja rouhitulla valkosuklaalla.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    1 rklsokeria
    200 g(1 prk) sitruunarahkaa
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    250 g(1/2 l) mansikoita
    50 gvalkosuklaata rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Maissitärkkelystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä