Mansikkapavlova - Yhteishyvä

Mansikkapavlova

???
Annokset
9
Marenkikakku koristellaan mansikoilla ja valkosuklaarouheella.
Jaa Somessa

Ainekset

MARENKIPOHJA

4 kpl
Kananmunanvalkuaista
2 dl
Sokeria
2 tl
Maissitärkkelystä (maizena)
1 tl
Valkoviinietikkaa

TÄYTE

2 dl
Kuohukermaa
1 kpl
(200 g) maustettua rahkaa (sitruuna)
1 kpl
Limetin puristettu mehu
1 - 2 rkl
Tomusokeria

KORISTEEKSI

1/2 l
Tuoreita mansikoita
50 g
Valkosuklaata rouhittuna

Näin teet

1

Pane uuni kuumenemaan 110 asteeseen. Vatkaa kananmunanvalkuaiset sähkövatkaimella kuivassa ja puhtaassa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten, kunnes valkuais-sokerivaahto on kovaa ja kiiltävää. Siivilöi maissitärkkelys marenkivaahtoon ja sekoita hyvin. Lisää viinietikka ja kääntele se muovilastalla marenkivaahtoon.

Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille marenkipyörylä (halkaisijaltaan noin 22–25 cm). Marenkiin saa jäädä aaltomaisia kuvioita. Kuivata marenkilevyä uunin keskitasolla noin 1 1/2–2 tuntia tai kunnes marenki tuntuu irtoavan leivinpaperista. Sammuta uuni ja anna marengin kuivua uunin jälkilämmössä muutama tunti.

Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen sitruunarahka, limetinmehu ja tomusokeri. Tarkista maku. Levitä täyte marenkilevylle. Koristele kokonaisilla tai halkaistuilla tuoreilla mansikoilla ja rouhitulla valkosuklaalla. Tarjoa heti.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.6.2011
Muokattu: 19.7.2018
Jaa Somessa