Mansikkapavlova - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikkapavlova

Mansikkapavlova
Annokset
8
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
125°C
Raikasta suloisen makea marenkikakku sitruunarahkalla. Koristele kesäinen pavlova mansikoilla ja valkosuklaarouheella.
Jaa Somessa

Ainekset

MARENKI

4 kpl
Kananmunanvalkuaista (huoneenlämpöistä)
2 dl
Sokeria
2 tl
Maissitärkkelystä
1 tl
Valkoviinietikkaa

TÄYTE

2 dl
(1 prk) Kuohukermaa
1 kpl
Lime
200 g
(1 prk) sitruunarahkaa
1 rkl
Sokeria

KORISTEEKSI

1/2 l
mansikoita
50 g
Valkosuklaata rouhittuna

Näin teet

1

Säädä uuni 125 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi kuivassa lasi- tai metallikulhossa. Lisää 1 dl sokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja sekoita hyvin. Kääntele loppu sokeri ja viinietikka muovilastalla marenkivaahtoon.

4 kpl
Kananmunanvalkuaista (huoneenlämpöistä)
2 dl
Sokeria
2 tl
Maissitärkkelystä
1 tl
Valkoviinietikkaa
2

Piirrä leivinpaperille ympyrä (ø 25 cm). Laita paperi uunipellille ylösalaisin, niin kynän jälki ei tartu marenkiin. Levitä marenkiseos lusikalla ympyrän sisälle niin, että marengin keskiosa jää ulkoreunoja matalammaksi.

3

Paista marenkia uunin keskitasolla 1 tunti. Katkaise virta uunista ja jätä marenki uuniin kuivumaan 2 tunniksi.

4

Täytä pavlova juuri ennen tarjoilua. Raasta limen kuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste, limemehu ja sokeri rahkaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto rahkaan. Levitä täyte marenkilevylle. Koristele pavlova mansikoilla ja rouhitulla valkosuklaalla.

1 kpl
Lime
1 rkl
Sokeria
200 g
(1 prk) sitruunarahkaa
2 dl
(1 prk) Kuohukermaa
1/2 l
mansikoita
50 g
Valkosuklaata rouhittuna
Resepti
Elina Jyväs, Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 24.6.2011
Muokattu: 23.5.2019