Mansikkatapakset
Mansikkatapakset
Yhteistyössä

Mansikkatapakset

Arvostele resepti
10 Annosta

Noin 2 tuntia

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Mansikkatapakset ovat helppo ja näyttävä tarjottava kesän juhliin. Nämä herkulliset täytteet sopivat niin marenki- kuin sokerikakkupohjillekin.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
marenki- ja sokerikakkupohjia

Appelsiinikreemi ja marinoitua mansikkaa

3 dlappelsiinimehua
1/2 dlsitruunamehua
100 gtomusokeria
3 rklmaissitärkkelystä
6 kplkananmunan keltuaista
100 gvoita
sitruunan mehu
tomusokeria
150 gmansikoita

Briejuustoa ja mansikkasalsaa

2 rklsokeria
2 rklvettä
150 gmansikoita
tuoretta basilikaa
100 gbriejuustoa

Mansikka-raparperimousse

3 rklsokeria
1/2 dlvettä
200 graparperia
100 gmansikoita
1 dlvispikermaa
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1/2 dlmansikkaraparperilientä
tuoretta mansikkaa koristeluun

Valmistus

  1. 1

    Appelsiinikreemi ja marinoitua mansikkaa

    Laita kattilaan appelsiini- ja sitruunamehut, tomusokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila sivuun ja lisää keltuaiset yksitellen koko ajan sekoittaen. Kuumenna hetki liedellä kunnes seos pulpahtaa. Lisää voi ja jäähdytä. Laita pursotinpussiin.

    MääräAinesosa
    3 dlappelsiinimehua
    1/2 dlsitruunamehua
    100 gtomusokeria
    3 rklmaissitärkkelystä
    6 kplkananmunan keltuaista
    100 gvoita
  2. 2

    Sekoita sitruunamehu sekä tomusokeri keskenään ja lisää pilkottujen mansikoiden päälle. Anna maustua hetki. Pursota marenki- tai sokerikakkupohjan päälle appelsiinikreemiä ja lisää mansikkasiivut.

    MääräAinesosa
    sitruunan mehu
    tomusokeria
    150 gmansikoita
  3. 3

    Briejuustoa ja mansikkasalsaa

    Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa sokeriliemeksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    2 rklsokeria
    2 rklvettä
  4. 4

    Lisää joukkoon pieneksi kuutioidut mansikat ja hienonnettu basilika. Laita marenki- tai sokerikakkupohjan päälle pala briejuustoa, mansikkasalsaa ja koristele basilikanlehdellä.

    MääräAinesosa
    150 gmansikoita
    tuoretta basilikaa
    100 gbriejuustoa
  5. 5

    Mansikkaraparperimousse

    Laita sokeri ja vesi kattilaan, sekoita. Lisää joukkoon pieneksi kuutioitu raparperi. Kiehauta ja ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon kuutioidut mansikat ja jäähdytä.

    MääräAinesosa
    3 rklsokeria
    1/2 dlvettä
    200 graparperia
    100 gmansikoita
  6. 6

    Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja ½ dl mansikka-raparperihillokkeesta siivilöityä lientä. Kokoa marenki- tai sokerikakkupohjille raparperi-mansikkamoussea sekä hilloketta ja päälle koristeeksi tuoretta mansikkaa.

    MääräAinesosa
    1 dlvispikermaa
    200 gmaustamatonta tuorejuustoa
    1/2 dlmansikkaraparperilientä
    tuoretta mansikkaa koristeluun

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Marenki- ja sokerikakkupohjia, 100 g tomusokeria, Sitruunan mehu, tomusokeria, tuoretta basilikaa, 100 g briejuustoa, 0.5 dl mansikkaraparperilientä, tuoretta mansikkaa koristeluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
18.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025