Appelsiinikreemi ja marinoitua mansikkaa
Laita kattilaan appelsiini- ja sitruunamehut, tomusokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila sivuun ja lisää keltuaiset yksitellen koko ajan sekoittaen. Kuumenna hetki liedellä kunnes seos pulpahtaa. Lisää voi ja jäähdytä. Laita pursotinpussiin.
Sekoita sitruunamehu sekä tomusokeri keskenään ja lisää pilkottujen mansikoiden päälle. Anna maustua hetki. Pursota marenki- tai sokerikakkupohjan päälle appelsiinikreemiä ja lisää mansikkasiivut.
Briejuustoa ja mansikkasalsaa
Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa sokeriliemeksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Lisää joukkoon pieneksi kuutioidut mansikat ja hienonnettu basilika. Laita marenki- tai sokerikakkupohjan päälle pala briejuustoa, mansikkasalsaa ja koristele basilikanlehdellä.
Mansikkaraparperimousse
Laita sokeri ja vesi kattilaan, sekoita. Lisää joukkoon pieneksi kuutioitu raparperi. Kiehauta ja ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon kuutioidut mansikat ja jäähdytä.
Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja ½ dl mansikka-raparperihillokkeesta siivilöityä lientä. Kokoa marenki- tai sokerikakkupohjille raparperi-mansikkamoussea sekä hilloketta ja päälle koristeeksi tuoretta mansikkaa.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
277
1160
20,1 g
10,6 g
16,2 g
14,3 g
1,2 g
6,1 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Marenki- ja sokerikakkupohjia,
100 g tomusokeria,
Sitruunan mehu,
tomusokeria,
tuoretta basilikaa,
100 g briejuustoa,
0,5 dl mansikkaraparperilientä,
tuoretta mansikkaa koristeluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli