Mansikkatapakset - Yhteishyvä

Mansikkatapakset

Mansikkatapakset
Annokset
10
Valmistusaika
Useita tunteja
Mansikkatapakset ovat helppo ja näyttävä tarjottava kesän juhliin. Nämä herkulliset täytteet sopivat niin marenki- kuin sokerikakkupohjillekin.
Jaa Somessa

Ainekset

Marenki- ja sokerikakkupohjia

APPELSIINIKREEMI JA MARINOITUA MANSIKKAA

3 dl
appelsiinimehua
1/2 dl
sitruunamehua
100 g
tomusokeria
3 rkl
maissitärkkelystä
6 kpl
kananmunan keltuaista
100 g
voita
Sitruunan mehu
tomusokeria
150 g
mansikoita

BRIEJUUSTOA JA MANSIKKASALSAA

2 rkl
sokeria
2 rkl
vettä
150 g
mansikoita
tuoretta basilikaa
100 g
briejuustoa

MANSIKKA-RAPARPERIMOUSSE

3 rkl
sokeria
1/2 dl
vettä
200 g
raparperia
100 g
mansikoita
1 dl
vispikermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
mansikkaraparperilientä
tuoretta mansikkaa koristeluun

Näin teet

1

Appelsiinikreemi ja marinoitua mansikkaa

Laita kattilaan appelsiini- ja sitruunamehut, tomusokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila sivuun ja lisää keltuaiset yksitellen koko ajan sekoittaen. Kuumenna hetki liedellä kunnes seos pulpahtaa. Lisää voi ja jäähdytä. Laita pursotinpussiin.

3 dl
appelsiinimehua
1/2 dl
sitruunamehua
100 g
tomusokeria
3 rkl
maissitärkkelystä
6 kpl
kananmunan keltuaista
100 g
voita
2

Sekoita sitruunamehu sekä tomusokeri keskenään ja lisää pilkottujen mansikoiden päälle. Anna maustua hetki. Pursota marenki- tai sokerikakkupohjan päälle appelsiinikreemiä ja lisää mansikkasiivut.

Sitruunan mehu
tomusokeria
150 g
mansikoita
3

Briejuustoa ja mansikkasalsaa

Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa sokeriliemeksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

2 rkl
sokeria
2 rkl
vettä
4

Lisää joukkoon pieneksi kuutioidut mansikat ja hienonnettu basilika. Laita marenki- tai sokerikakkupohjan päälle pala briejuustoa, mansikkasalsaa ja koristele basilikanlehdellä.

150 g
mansikoita
tuoretta basilikaa
100 g
briejuustoa
5

Mansikkaraparperimousse

Laita sokeri ja vesi kattilaan, sekoita. Lisää joukkoon pieneksi kuutioitu raparperi. Kiehauta ja ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon kuutioidut mansikat ja jäähdytä.

3 rkl
sokeria
1/2 dl
vettä
200 g
raparperia
100 g
mansikoita
6

Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja ½ dl mansikka-raparperihillokkeesta siivilöityä lientä. Kokoa marenki- tai sokerikakkupohjille raparperi-mansikkamoussea sekä hilloketta ja päälle koristeeksi tuoretta mansikkaa.

1 dl
vispikermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
mansikkaraparperilientä
tuoretta mansikkaa koristeluun
Kuvat
TOK
Julkaistu: 18.10.2018
Muokattu: 6.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g162 g
Proteiinia6 g61 g
Rasvaa20 g201 g
Kuituja1 g12 g
Energiaa kj1160 11599
Energiaa kcal277 2770

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Marenki- ja sokerikakkupohjia

  • 100 g tomusokeria

  • Sitruunan mehu

  • tomusokeria

  • tuoretta basilikaa

  • 100 g briejuustoa

  • 0.5 dl mansikkaraparperilientä

  • tuoretta mansikkaa koristeluun

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g162 g
Proteiinia6 g61 g
Rasvaa20 g201 g
Kuituja1 g12 g
Energiaa kj1160 11599
Energiaa kcal277 2770

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Marenki- ja sokerikakkupohjia

  • 100 g tomusokeria

  • Sitruunan mehu

  • tomusokeria

  • tuoretta basilikaa

  • 100 g briejuustoa

  • 0.5 dl mansikkaraparperilientä

  • tuoretta mansikkaa koristeluun

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.