Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Mansikkatapakset ovat helppo ja näyttävä tarjottava kesän juhliin. Nämä herkulliset täytteet sopivat niin marenki- kuin sokerikakkupohjillekin.
| marenki- ja sokerikakkupohjia | |
| Appelsiinikreemi ja marinoitua mansikkaa | |
|---|---|
| 3 dl | appelsiinimehua |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
| 100 g | tomusokeria |
| 3 rkl | maissitärkkelystä |
| 6 kpl | kananmunan keltuaista |
| 100 g | voita |
| sitruunan mehu | |
| tomusokeria | |
| 150 g | mansikoita |
| Briejuustoa ja mansikkasalsaa | |
| 2 rkl | sokeria |
| 2 rkl | vettä |
| 150 g | mansikoita |
| tuoretta basilikaa | |
| 100 g | briejuustoa |
| Mansikka-raparperimousse | |
| 3 rkl | sokeria |
| 1/2 dl | vettä |
| 200 g | raparperia |
| 100 g | mansikoita |
| 1 dl | vispikermaa |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | mansikkaraparperilientä |
| tuoretta mansikkaa koristeluun | |
Appelsiinikreemi ja marinoitua mansikkaa
Laita kattilaan appelsiini- ja sitruunamehut, tomusokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila sivuun ja lisää keltuaiset yksitellen koko ajan sekoittaen. Kuumenna hetki liedellä kunnes seos pulpahtaa. Lisää voi ja jäähdytä. Laita pursotinpussiin.
Sekoita sitruunamehu sekä tomusokeri keskenään ja lisää pilkottujen mansikoiden päälle. Anna maustua hetki. Pursota marenki- tai sokerikakkupohjan päälle appelsiinikreemiä ja lisää mansikkasiivut.
Briejuustoa ja mansikkasalsaa
Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa sokeriliemeksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Lisää joukkoon pieneksi kuutioidut mansikat ja hienonnettu basilika. Laita marenki- tai sokerikakkupohjan päälle pala briejuustoa, mansikkasalsaa ja koristele basilikanlehdellä.
Mansikkaraparperimousse
Laita sokeri ja vesi kattilaan, sekoita. Lisää joukkoon pieneksi kuutioitu raparperi. Kiehauta ja ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon kuutioidut mansikat ja jäähdytä.
Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja ½ dl mansikka-raparperihillokkeesta siivilöityä lientä. Kokoa marenki- tai sokerikakkupohjille raparperi-mansikkamoussea sekä hilloketta ja päälle koristeeksi tuoretta mansikkaa.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Mansikkatapakset ovat helppo ja näyttävä tarjottava kesän juhliin. Nämä herkulliset täytteet sopivat niin marenki- kuin sokerikakkupohjillekin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| marenki- ja sokerikakkupohjia | |
Appelsiinikreemi ja marinoitua mansikkaa | |
| 3 dl | appelsiinimehua |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
| 100 g | tomusokeria |
| 3 rkl | maissitärkkelystä |
| 6 kpl | kananmunan keltuaista |
| 100 g | voita |
| sitruunan mehu | |
| tomusokeria | |
| 150 g | mansikoita |
Briejuustoa ja mansikkasalsaa | |
| 2 rkl | sokeria |
| 2 rkl | vettä |
| 150 g | mansikoita |
| tuoretta basilikaa | |
| 100 g | briejuustoa |
Mansikka-raparperimousse | |
| 3 rkl | sokeria |
| 1/2 dl | vettä |
| 200 g | raparperia |
| 100 g | mansikoita |
| 1 dl | vispikermaa |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | mansikkaraparperilientä |
| tuoretta mansikkaa koristeluun | |
Appelsiinikreemi ja marinoitua mansikkaa
Laita kattilaan appelsiini- ja sitruunamehut, tomusokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila sivuun ja lisää keltuaiset yksitellen koko ajan sekoittaen. Kuumenna hetki liedellä kunnes seos pulpahtaa. Lisää voi ja jäähdytä. Laita pursotinpussiin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | appelsiinimehua |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
| 100 g | tomusokeria |
| 3 rkl | maissitärkkelystä |
| 6 kpl | kananmunan keltuaista |
| 100 g | voita |
Sekoita sitruunamehu sekä tomusokeri keskenään ja lisää pilkottujen mansikoiden päälle. Anna maustua hetki. Pursota marenki- tai sokerikakkupohjan päälle appelsiinikreemiä ja lisää mansikkasiivut.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| sitruunan mehu | |
| tomusokeria | |
| 150 g | mansikoita |
Briejuustoa ja mansikkasalsaa
Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa sokeriliemeksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | sokeria |
| 2 rkl | vettä |
Lisää joukkoon pieneksi kuutioidut mansikat ja hienonnettu basilika. Laita marenki- tai sokerikakkupohjan päälle pala briejuustoa, mansikkasalsaa ja koristele basilikanlehdellä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | mansikoita |
| tuoretta basilikaa | |
| 100 g | briejuustoa |
Mansikkaraparperimousse
Laita sokeri ja vesi kattilaan, sekoita. Lisää joukkoon pieneksi kuutioitu raparperi. Kiehauta ja ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon kuutioidut mansikat ja jäähdytä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 rkl | sokeria |
| 1/2 dl | vettä |
| 200 g | raparperia |
| 100 g | mansikoita |
Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja ½ dl mansikka-raparperihillokkeesta siivilöityä lientä. Kokoa marenki- tai sokerikakkupohjille raparperi-mansikkamoussea sekä hilloketta ja päälle koristeeksi tuoretta mansikkaa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | vispikermaa |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | mansikkaraparperilientä |
| tuoretta mansikkaa koristeluun |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
277
Energiaa kcal
1160
Energiaa kj
20,1 g
Rasvaa
10,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,2 g
Hiilihydraatteja
14,3 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
277
Energiaa kcal
1160
Energiaa kj
20,1 g
Rasvaa
10,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,2 g
Hiilihydraatteja
14,3 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Marenki- ja sokerikakkupohjia, 100 g tomusokeria, Sitruunan mehu, tomusokeria, tuoretta basilikaa, 100 g briejuustoa, 0.5 dl mansikkaraparperilientä, tuoretta mansikkaa koristeluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli