Mansikkatiramisu

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Torttupohja:

4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
3/4 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte:

2 dlkermaa
250 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 dlsokeria
6 dlmansikoita

Kostutusliemi:

1 1/2 dlappelsiinimehua
1/2 dlsitruslikööriä halutessasi
1 dlvahvaa kahvia

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Lisää jauhot taikinaan siivilän läpi. Sekoita jauhot vaahtoon varovasti nostellen nuolijan avulla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy toiselle leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Poista pohjapaperi, kun torttu on hieman jäähtynyt. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto ja sokeri vatkaten joukkoon. Poista mansikoiden kannat ja viipaloi ne. Sekoita kostutusliemi. Kokoa tiramisu kerroksittain isoon tarjoiluastiaan tai annosvuokiin. Nosta pohjalle pala torttulevystä. Kostuta. Nosta pinnalle tuorejuustoseosta ja mansikkaviipaleita. Jatka kerrosten tekemistä. Jätä päällimmäiseksi juustoseos. Peitä tarjoiluastia kelmulla ja anna maustua jääkaapissa. Koristele mansikoilla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä