Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikkatiramisu

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

Torttupohja:

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
3/4 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Täyte:

2 dl
Kermaa
250 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
Sokeria
6 dl
Mansikoita

Kostutusliemi:

1 1/2 dl
Appelsiinimehua
1/2 dl
Sitruslikööriä halutessasi
1 dl
Vahvaa kahvia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Lisää jauhot taikinaan siivilän läpi. Sekoita jauhot vaahtoon varovasti nostellen nuolijan avulla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy toiselle leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Poista pohjapaperi, kun torttu on hieman jäähtynyt. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto ja sokeri vatkaten joukkoon. Poista mansikoiden kannat ja viipaloi ne. Sekoita kostutusliemi. Kokoa tiramisu kerroksittain isoon tarjoiluastiaan tai annosvuokiin. Nosta pohjalle pala torttulevystä. Kostuta. Nosta pinnalle tuorejuustoseosta ja mansikkaviipaleita. Jatka kerrosten tekemistä. Jätä päällimmäiseksi juustoseos. Peitä tarjoiluastia kelmulla ja anna maustua jääkaapissa. Koristele mansikoilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 16.6.2006
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.