Mansikkatiramisu - Yhteishyvä

Mansikkatiramisu

???
Annokset
10
Jaa Somessa

Ainekset

TORTTUPOHJA:

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
3/4 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

TÄYTE:

2 dl
Kermaa
250 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
Sokeria
6 dl
Mansikoita

KOSTUTUSLIEMI:

1 1/2 dl
Appelsiinimehua
1/2 dl
Sitruslikööriä halutessasi
1 dl
Vahvaa kahvia

Näin teet

1

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Lisää jauhot taikinaan siivilän läpi. Sekoita jauhot vaahtoon varovasti nostellen nuolijan avulla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy toiselle leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Poista pohjapaperi, kun torttu on hieman jäähtynyt. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto ja sokeri vatkaten joukkoon. Poista mansikoiden kannat ja viipaloi ne. Sekoita kostutusliemi. Kokoa tiramisu kerroksittain isoon tarjoiluastiaan tai annosvuokiin. Nosta pohjalle pala torttulevystä. Kostuta. Nosta pinnalle tuorejuustoseosta ja mansikkaviipaleita. Jatka kerrosten tekemistä. Jätä päällimmäiseksi juustoseos. Peitä tarjoiluastia kelmulla ja anna maustua jääkaapissa. Koristele mansikoilla.

Resepti
MInna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 16.6.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa