Manteli-aprikoosikeksit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Manteli-aprikoosikeksit

timer-icon15 min
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta

Ainekset

3 dl
Kuorittuja manteleita
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
4 tl
Aprikoosimarmeladia
1/2 tl
Kanelia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Jauha mantelit tehosekoittimessa. Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaisia kevyesti ja lisää joukkoon, mantelijauho, sokeri, aprikoosimarmeladi ja kaneli. Vatkaa valkuainen puolikovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto keltuais-manteliseokseen. Nosta ruokalusikalla taikinanokareita voidellulle leivinpaperille. Paista kerrallaan vain neljä keksiä, sillä ne leviävät paistettaessa. Paista noin 8-9 minuuttia. Valmis keksi on kullanruskea. Anna jäähtyä rapeiksi.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.