Manteli-aprikoosipullat

Arvostele resepti
16 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
150 gmargariinia
3 dlmaitoa
50 gtuorehiivaa
1/2 tlsuolaa
1 1/2 dlsokeria
1 kplkananmuna
1 rkljauhettua kardemummaa
11 - 12 dlvehnäjauhoja

Täyte

1 kpl(230 g) paistonkestävää aprikoosimarmeladia
100 g(paahdettuja) mantelilastuja

Voiteluun ja päälle

1 kplkananmuna
raesokeria

Valmistus

  1. 1

    Sulata margariini. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Kaada margariini-maitoseos leivontakulhoon ja liuota sekaan murennettu hiiva. Lisää suola, sokeri, kananmuna ja kardemumma. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vaivaten.Kohota peitettynä vedottomassa paikassa tunnin ajan.Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi (n. 30 cm x 20 cm) levyksi.Levitä levyille hillo ja mantelilastut. Kääri levyt rullalle. Ota rullasta noin 4 cm leveitä viipaleita ja nosta ne leikkuupinta ylöspäin paperisiin muffini-/pullamuotteihin. Siirrä vuoat uunipellille.Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullat kauniin värisiksi 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025