Manteli-aprikoosipullat - Yhteishyvä

Manteli-aprikoosipullat

???
Kappaleita
16
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
Margariinia
3 dl
Maitoa
50 g
Tuorehiivaa
1/2 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Jauhettua kardemummaa
11 - 12 dl
Vehnäjauhoja

TÄYTE

1 kpl
(230 g) paistonkestävää aprikoosimarmeladia
100 g
(paahdettuja) mantelilastuja

VOITELUUN JA PÄÄLLE

1 kpl
Kananmuna
Raesokeria

Näin teet

1

Sulata margariini. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Kaada margariini-maitoseos leivontakulhoon ja liuota sekaan murennettu hiiva. Lisää suola, sokeri, kananmuna ja kardemumma. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vaivaten.Kohota peitettynä vedottomassa paikassa tunnin ajan.Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi (n. 30 cm x 20 cm) levyksi.Levitä levyille hillo ja mantelilastut. Kääri levyt rullalle. Ota rullasta noin 4 cm leveitä viipaleita ja nosta ne leikkuupinta ylöspäin paperisiin muffini-/pullamuotteihin. Siirrä vuoat uunipellille.Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullat kauniin värisiksi 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.12.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa