Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään.
Huuhtele, kuori ja lohko omenat. Poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Sekoita omenaviipaleet, hillosokeri ja jauhot keskenään.
Aseta irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Pehmennä taikina ja kauli 2/3 taikinasta levyksi ja nosta kaulimen avulla vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä hillo taikinalle. Kaada päälle omenatäyte. Kauli loppu taikina levyksi ja nosta päälle. Nipistele reunat kiinni sormilla tai haarukalla. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia tai kunnes torttu on kypsä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
312
1306
14,3 g
6,9 g
39,3 g
26,1 g
2,8 g
4,5 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli