Mantelinen omenapiirakka
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kannellinen omenapiirakka kätkee sisäänsä reilusti omenoita ja silauksen aprikoosihilloa. Omenatorttuun tehdään mantelinen murotaikina.
| Taikina | |
|---|---|
| 150 g | voita tai margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
| 1 kg | omenoita |
| 1 1/2 dl | hillosokeria |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| Lisäksi | |
| 1/2 dl | aprikoosihilloa |
- 1.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään.
- 2.
Huuhtele, kuori ja lohko omenat. Poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Sekoita omenaviipaleet, hillosokeri ja jauhot keskenään.
- 3.
Aseta irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Kauli 2/3 taikinasta levyksi ja nosta kaulimen avulla vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä hillo taikinalle. Kaada päälle omenatäyte. Kauli loppu taikina levyksi ja nosta päälle. Nipistele reunat kiinni sormilla tai haarukalla.
- 4.
Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia tai kunnes torttu on kypsä.
Mantelinen omenapiirakka
Kannellinen omenapiirakka kätkee sisäänsä reilusti omenoita ja silauksen aprikoosihilloa. Omenatorttuun tehdään mantelinen murotaikina.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 150 g | voita tai margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 1 kg | omenoita |
| 1 1/2 dl | hillosokeria |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
Lisäksi | |
| 1/2 dl | aprikoosihilloa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 150 g voita tai margariinia 1 dl sokeria 80 g (1 ps) mantelijauhetta 3 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta - 2
Huuhtele, kuori ja lohko omenat. Poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Sekoita omenaviipaleet, hillosokeri ja jauhot keskenään.
Määrä Ainesosa 1 kg omenoita 1 1/2 dl hillosokeria 2 rkl vehnäjauhoja - 3
Aseta irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Kauli 2/3 taikinasta levyksi ja nosta kaulimen avulla vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä hillo taikinalle. Kaada päälle omenatäyte. Kauli loppu taikina levyksi ja nosta päälle. Nipistele reunat kiinni sormilla tai haarukalla.
Määrä Ainesosa 1/2 dl aprikoosihilloa - 4
Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia tai kunnes torttu on kypsä.
Ravintosisältö
319
Energiaa kcal
1335
Energiaa kj
14,3 g
Rasvaa
6,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,8 g
Hiilihydraatteja
27,4 g
Sokereita
3,1 g
Kuituja
4,6 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
319
Energiaa kcal
1335
Energiaa kj
14,3 g
Rasvaa
6,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,8 g
Hiilihydraatteja
27,4 g
Sokereita
3,1 g
Kuituja
4,6 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























