Mantelinen omenapiirakka

Arvostele resepti
12 Palaa

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kannellinen omenapiirakka kätkee sisäänsä reilusti omenoita ja silauksen aprikoosihilloa. Omenatorttuun tehdään mantelinen murotaikina.

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

150 gvoita tai margariinia
1 dlsokeria
1 kplkananmuna
3 dlvehnäjauhoja
80 g(1 ps) mantelijauhetta
1 tlleivinjauhetta

Täyte

1 kgomenoita
1 1/2 dlhillosokeria
2 rklvehnäjauhoja

Lisäksi

1/2 dlaprikoosihilloa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    150 gvoita tai margariinia
    1 dlsokeria
    80 g(1 ps) mantelijauhetta
    3 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Huuhtele, kuori ja lohko omenat. Poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Sekoita omenaviipaleet, hillosokeri ja jauhot keskenään.

    MääräAinesosa
    1 kgomenoita
    1 1/2 dlhillosokeria
    2 rklvehnäjauhoja
  3. 3

    Aseta irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Kauli 2/3 taikinasta levyksi ja nosta kaulimen avulla vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä hillo taikinalle. Kaada päälle omenatäyte. Kauli loppu taikina levyksi ja nosta päälle. Nipistele reunat kiinni sormilla tai haarukalla.

    MääräAinesosa
    1/2 dlaprikoosihilloa
  4. 4

    Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia tai kunnes torttu on kypsä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
1.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä