Mantelinen omenapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mantelinen omenapiirakka

Mantelinen omenapiirakka

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Mantelinen murotaikina kätkee sisälleen reilusti omenia. Kotimaisia omppuja ei tarvitse kuoria.

Ainekset

taikina

150 g
Voita tai margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
3 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
(80 g) mantelijauhetta
1 tl
Leivinjauhetta

täyte

1 kg
Omenia
1 1/2 dl
Hillosokeria
2 rkl
Vehnäjauhoja

lisäksi

1/2 dl
Aprikoosihilloa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään.

1 kpl
Kananmuna
150 g
Voita tai margariinia
1 dl
Sokeria
1 kpl
(80 g) mantelijauhetta
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
2

Kuori ja lohko omenat. Poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Sekoita omenaviipaleet, hillosokeri ja jauhot keskenään.

1 kg
Omenia
1 1/2 dl
Hillosokeria
2 rkl
Vehnäjauhoja
3

Aseta irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Pehmennä taikina ja kauli 2/3 taikinasta levyksi ja nosta kaulimen avulla vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä hillo taikinalle. Kaada päälle omenatäyte. Kauli loppu taikina levyksi ja nosta päälle. Nipistele reunat kiinni sormilla tai haarukalla. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia tai kunnes torttu on kypsä.

1/2 dl
Aprikoosihilloa
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.7.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1177

281

11,8 g

6,8 g

38,8 g

25,8 g

2,3 g

3,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli