Marian turskakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Marian turskakeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 rkl
Oliiviöljyä
1 dl
Riisiä
2 kpl
Sipulia
1/2 kpl
Purjoa
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 l
Vettä
1 kpl
Kalaliemikuutio
1 kpl
Kesäkurpitsa tai 200 g vihreitä papuja paloiteltuina
1 tl
Sitruunapippuria
400 - 500 g
Turskaa fileinä
Suolaa
Persiljasilppua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Varaa kaikki ainekset viereesi lieden äärelle. Kuori ja lohko sipulit. Huuhdo ja suikaloi purjo sekä kesäkurpitsa tai vihreät pavut. Leikkaa kala kuutioiksi.Kuumenna padan pohjalla öljy. Sekoita siihen riisit ja hämmennä, kunnes ne lasittuvat. Lisää sipulisilppu ja jatka sekoittamista kunnes sipulit saavat hiukan väriä. Lisää nopeasti purjosilppu ja suikaloidut valkosipulinkynnet. Sekoita ja lisää vesi. Lisää myös kalaliemikuutio, jos haluat.Kiehauta keitto. Lisää kesäkurpitsa ja kalapalat. Sekoita ja keitä kunnes riisit kypsyvät.Mausta keitto suolalla ja silppua päälle persiljaa. Tarjoa lisänä vaaleaa maalaisleipää.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.