Marian turskakeitto

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 rkloliiviöljyä
1 dlriisiä
2 kplsipulia
1/2 kplpurjoa
2 - 3 kplvalkosipulinkynttä
1 lvettä
1 kplkalaliemikuutio
1 kplkesäkurpitsa tai 200 g vihreitä papuja paloiteltuina
1 tlsitruunapippuria
400 - 500 gturskaa fileinä
suolaa
persiljasilppua

Valmistus

  1. 1

    Varaa kaikki ainekset viereesi lieden äärelle. Kuori ja lohko sipulit. Huuhdo ja suikaloi purjo sekä kesäkurpitsa tai vihreät pavut. Leikkaa kala kuutioiksi.Kuumenna padan pohjalla öljy. Sekoita siihen riisit ja hämmennä, kunnes ne lasittuvat. Lisää sipulisilppu ja jatka sekoittamista kunnes sipulit saavat hiukan väriä. Lisää nopeasti purjosilppu ja suikaloidut valkosipulinkynnet. Sekoita ja lisää vesi. Lisää myös kalaliemikuutio, jos haluat.Kiehauta keitto. Lisää kesäkurpitsa ja kalapalat. Sekoita ja keitä kunnes riisit kypsyvät.Mausta keitto suolalla ja silppua päälle persiljaa. Tarjoa lisänä vaaleaa maalaisleipää.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025