Marinoidut porkkanat - Yhteishyvä

Marinoidut porkkanat

???
Kappaleita
1
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Nippua (0,5 kg) porkkanoita
Vettä, suolaa

MARINADI:

4 rkl
Appelsiinimehua
4 rkl
Oliivi- tai rypsiöljyä
3 rkl
Hienonnettua persiljaa
3 rkl
Hienonnettua ruohosipulia
2 tl
Hunajaa
Hiven suolaa
Hiven mustapippuria
2 - 3 kpl
Valkosipulin kynttä hienonnettuna halutesasi

Näin teet

1

Raaputa porkkanat. Kypsennä pienet porkkanat kokonaisina, isommat voi halkaista tai lohkoa. Keitä porkkanoita muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä, valuta ja jäähdytä. Sekoita loput ainekset keskenään ja valuta porkkanoille. Sekoita varovasti. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Tarjoa alkuruokana tai buffettipöydässä.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.3.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa