Marjainen täytekakku

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Sokerikakkupohja

4 kplmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
1 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Vaniljakiisseli

2 dlmaitoa
1 dlkermaa
1 kplmuna
1 rklsokeria
2 rklperunajauhoja tai maissitärkkelysjauhoa
2 tlvaniljasokeria

Kostutus

1 dlmaitoa tai 1 rkl sitruunanmehua ja 1 dl vettä ja 1 rkl sokeria

Täyte

2 dlpakastemustaherukoita soseutettuna + 2 rkl sokeria
3 dlpakastemansikoita soseutettuna

Päälle

1 kplrahkaa
2 dlkermaa
3 rklsokeria
2 tlvaniljasokeria

Koristeluun

sitruunamelissan lehtiä
marjoja

Valmistus

  1. 1

    Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka huolellisesti.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varoen.Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.Mittaa kiisselin ainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Ota pois liedeltä ja jäähdytä. Mausta vaniljasokerilla.Soseuta marjat. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Aloita ylimmästä kerroksesta. Leikkaa levyt aaltoteräisellä veitsellä sahaavin liikkein. Kokoa kakku tarjoilulautasella. Kostuta ja täytä kakku.Jätä kakku maustumaan yön yli. Nosta täytetty kakku tarjoilulautaselle ja koristele. Säilytä viileässä ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä