Marjakiisseli ruisrouheella

Arvostele resepti
1 Kappaletta

15 min

Ainekset

MääräAinesosa
1 lvettä
500 gmarjasekoitusta esim. mustikoita, vadelmia ja mansikoita
1 1/2 dlsokeria
5 rklperunajauhoja
1/2 dlvettä
2 tlvaniljasokeria

Pinnalle:

2 dlraastettua hapanleipää
2 rklmargariinia
2 rklsokeria
2 rklkaakaotomusokeria
1 dlkermaa tai vaahtoutuvaa kasvirasvasekoitetta

Valmistus

  1. 1

    Valmista ensin kiisseli. Mittaa kattilaan vesi, marjat ja sokeri ja sekoita. Keitä marjoja hiljalleen noin 5 minuuttia. Sekoita perunajauhot pieneen määrään kylmää vettä. Nosta kattila liedeltä ja kaada suurus tasaisena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin levylle ja anna kiisselin kiehahtaa. Nosta se jäähtymään ja mausta vaniljasokerilla.Kuumenna margariini paistinpannulla. Lisää sekaan hapanleipäraaste ja anna ruskistua kevyesti. Mausta raaste sokerilla ja kaakaotomusokerilla. Kaada kiisseli annosmaljoihin. Ripottele päälle leipäraaste ja nosta halutessasi nokare kerma- tai vanilliinivaahtoa pinnalle.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä