Marjakiisseli ruisrouheella - Yhteishyvä

Marjakiisseli ruisrouheella

???
Kappaleita
1
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 l
Vettä
500 g
Marjasekoitusta esim. mustikoita, vadelmia ja mansikoita
1 1/2 dl
Sokeria
5 rkl
Perunajauhoja
1/2 dl
Vettä
2 tl
Vaniljasokeria

PINNALLE:

2 dl
Raastettua hapanleipää
2 rkl
Margariinia
2 rkl
Sokeria
2 rkl
Kaakaotomusokeria
1 dl
Kermaa tai vaahtoutuvaa kasvirasvasekoitetta

Näin teet

1

Valmista ensin kiisseli. Mittaa kattilaan vesi, marjat ja sokeri ja sekoita. Keitä marjoja hiljalleen noin 5 minuuttia. Sekoita perunajauhot pieneen määrään kylmää vettä. Nosta kattila liedeltä ja kaada suurus tasaisena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin levylle ja anna kiisselin kiehahtaa. Nosta se jäähtymään ja mausta vaniljasokerilla.Kuumenna margariini paistinpannulla. Lisää sekaan hapanleipäraaste ja anna ruskistua kevyesti. Mausta raaste sokerilla ja kaakaotomusokerilla. Kaada kiisseli annosmaljoihin. Ripottele päälle leipäraaste ja nosta halutessasi nokare kerma- tai vanilliinivaahtoa pinnalle.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 10.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa