Leikkaa kanelikorvapuustit pitkittäin kolmeen osaan. Leikkaa pullasta tai pitkosta noin 1 cm:n viipaleita. Sulata margariini. Voitele pullaviipaleiden leikkauspinnat voisulalla. Säädä uuni 225 asteeseen.
Voitele ja sokeroi pieni paistonkestävä vuoka (noin ½ l). Paina puustiviipaleita vuoan pohjalle ja reunoille niin, että viipaleet menevät hiukan päällekkäin ja tiivistyvät painaessa. Tarkista, että viipaleiden väleihin ei jää aukkoja. Jätä ylimmät palat noin sentin verran vuoan reunaa korkeammalle.
Ripottele vuoan pohjalle 1 tl perunajauhoja. Sekoita loppu perunajauho, sokerit ja kardemumma jäisiin marjoihin. Kumoa marjat vuokaan. Laita loput puustiviipaleet marjojen päälle ja painele vuoalle kanneksi. Painele reunimmaiset viipaleet tiiviisti kiinni koholla olevien viipaleiden kanssa.
Laita vuoka uuniin 10 minuutiksi. Laske uuninlämpö 175 asteeseen ja kypsennä vielä 20 minuuttia.
Anna vuoan jäähtyä haaleaksi ennen kumoamista. Auta pullareunan irtoamista vuoasta tarvittaessa varovasti taipuisalla veitsellä. Leikkaa vielä hiukan lämmin marjavanukas neljään osaan ja tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.
Vinkki: Marjavanukas sopii vagaanille, jos valitset vegaaniset kanelipuustit ja maidottoman margariinin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
268
1124
5,5 g
2,0 g
46,3 g
11,5 g
2,8 g
6,0 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 tl perunajauhoja,
0,25 tl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli