Marjavanukas | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Marjavanukas

Marjavanukas

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pienistä korvapuusteista tai pullista tehty marjavanukas on herkullinen jälkiruoka, jonka voi tarjota sellaisenaan tai jäätelön kanssa. Hyödynnä vanukkaassa kuivahtaneet pullat ja pakastimeen unohtuneet marjat.

Ruokavaliot

Ainekset

240 - 280 g
(1 ps) pieniä kanelikorvapuusteja tai muuta pullaa
2 rkl
margariinia
1 rkl
Sokeria
200 g
pakastemarjoja (esim. vadelmia)
1 1/2 tl
perunajauhoja
2 tl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
kardemummaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Leikkaa kanelikorvapuustit pitkittäin kolmeen osaan. Leikkaa pullasta tai pitkosta noin 1 cm:n viipaleita. Sulata margariini. Voitele pullaviipaleiden leikkauspinnat voisulalla. Säädä uuni 225 asteeseen.

240 - 280 g
(1 ps) pieniä kanelikorvapuusteja tai muuta pullaa
2 rkl
margariinia
2

Voitele ja sokeroi pieni paistonkestävä vuoka (noin ½ l). Paina puustiviipaleita vuoan pohjalle ja reunoille niin, että viipaleet menevät hiukan päällekkäin ja tiivistyvät painaessa. Tarkista, että viipaleiden väleihin ei jää aukkoja. Jätä ylimmät palat noin sentin verran vuoan reunaa korkeammalle.

2 rkl
margariinia
1 rkl
Sokeria
3

Ripottele vuoan pohjalle 1 tl perunajauhoja. Sekoita loppu perunajauho, sokerit ja kardemumma jäisiin marjoihin. Kumoa marjat vuokaan. Laita loput puustiviipaleet marjojen päälle ja painele vuoalle kanneksi. Painele reunimmaiset viipaleet tiiviisti kiinni koholla olevien viipaleiden kanssa.

1 1/2 tl
perunajauhoja
2 tl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
kardemummaa
200 g
pakastemarjoja (esim. vadelmia)
4

Laita vuoka uuniin 10 minuutiksi. Laske uuninlämpö 175 asteeseen ja kypsennä vielä 20 minuuttia.

5

Anna vuoan jäähtyä haaleaksi ennen kumoamista. Auta pullareunan irtoamista vuoasta tarvittaessa varovasti taipuisalla veitsellä. Leikkaa vielä hiukan lämmin marjavanukas neljään osaan ja tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

Vinkki: Marjavanukas sopii vagaanille, jos valitset vegaaniset kanelipuustit ja maidottoman margariinin.

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.10.2013
Muokattu: 19.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1124

268

5,5 g

2,0 g

46,3 g

11,5 g

2,8 g

6,0 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl perunajauhoja,

0,25 tl kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli