Marjavanukas
60 min

Nappaa talteen!
Pienistä korvapuusteista tai pullista tehty marjavanukas on herkullinen jälkiruoka, jonka voi tarjota sellaisenaan tai jäätelön kanssa. Hyödynnä vanukkaassa kuivahtaneet pullat ja pakastimeen unohtuneet marjat.
| 240 - 280 g | (1 ps) pieniä kanelikorvapuusteja tai muuta pullaa |
| 2 rkl | margariinia |
| 1 rkl | sokeria |
| 200 g | pakastemarjoja (esim. vadelmia) |
| 1 1/2 tl | perunajauhoja |
| 2 tl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | kardemummaa |
- 1.
Leikkaa kanelikorvapuustit pitkittäin kolmeen osaan. Leikkaa pullasta tai pitkosta noin 1 cm:n viipaleita. Sulata margariini. Voitele pullaviipaleiden leikkauspinnat voisulalla. Säädä uuni 225 asteeseen.
- 2.
Voitele ja sokeroi pieni paistonkestävä vuoka (noin ½ l). Paina puustiviipaleita vuoan pohjalle ja reunoille niin, että viipaleet menevät hiukan päällekkäin ja tiivistyvät painaessa. Tarkista, että viipaleiden väleihin ei jää aukkoja. Jätä ylimmät palat noin sentin verran vuoan reunaa korkeammalle.
- 3.
Ripottele vuoan pohjalle 1 tl perunajauhoja. Sekoita loppu perunajauho, sokerit ja kardemumma jäisiin marjoihin. Kumoa marjat vuokaan. Laita loput puustiviipaleet marjojen päälle ja painele vuoalle kanneksi. Painele reunimmaiset viipaleet tiiviisti kiinni koholla olevien viipaleiden kanssa.
- 4.
Laita vuoka uuniin 10 minuutiksi. Laske uuninlämpö 175 asteeseen ja kypsennä vielä 20 minuuttia.
- 5.
Anna vuoan jäähtyä haaleaksi ennen kumoamista. Auta pullareunan irtoamista vuoasta tarvittaessa varovasti taipuisalla veitsellä. Leikkaa vielä hiukan lämmin marjavanukas neljään osaan ja tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.
Marjavanukas
Pienistä korvapuusteista tai pullista tehty marjavanukas on herkullinen jälkiruoka, jonka voi tarjota sellaisenaan tai jäätelön kanssa. Hyödynnä vanukkaassa kuivahtaneet pullat ja pakastimeen unohtuneet marjat.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 240 - 280 g | (1 ps) pieniä kanelikorvapuusteja tai muuta pullaa |
| 2 rkl | margariinia |
| 1 rkl | sokeria |
| 200 g | pakastemarjoja (esim. vadelmia) |
| 1 1/2 tl | perunajauhoja |
| 2 tl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | kardemummaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Leikkaa kanelikorvapuustit pitkittäin kolmeen osaan. Leikkaa pullasta tai pitkosta noin 1 cm:n viipaleita. Sulata margariini. Voitele pullaviipaleiden leikkauspinnat voisulalla. Säädä uuni 225 asteeseen.
Määrä Ainesosa 240 - 280 g (1 ps) pieniä kanelikorvapuusteja tai muuta pullaa 2 rkl margariinia - 2
Voitele ja sokeroi pieni paistonkestävä vuoka (noin ½ l). Paina puustiviipaleita vuoan pohjalle ja reunoille niin, että viipaleet menevät hiukan päällekkäin ja tiivistyvät painaessa. Tarkista, että viipaleiden väleihin ei jää aukkoja. Jätä ylimmät palat noin sentin verran vuoan reunaa korkeammalle.
Määrä Ainesosa 2 rkl margariinia 1 rkl sokeria - 3
Ripottele vuoan pohjalle 1 tl perunajauhoja. Sekoita loppu perunajauho, sokerit ja kardemumma jäisiin marjoihin. Kumoa marjat vuokaan. Laita loput puustiviipaleet marjojen päälle ja painele vuoalle kanneksi. Painele reunimmaiset viipaleet tiiviisti kiinni koholla olevien viipaleiden kanssa.
Määrä Ainesosa 1 1/2 tl perunajauhoja 2 tl sokeria 1 tl vaniljasokeria 1/4 tl kardemummaa 200 g pakastemarjoja (esim. vadelmia) - 4
Laita vuoka uuniin 10 minuutiksi. Laske uuninlämpö 175 asteeseen ja kypsennä vielä 20 minuuttia.
- 5
Anna vuoan jäähtyä haaleaksi ennen kumoamista. Auta pullareunan irtoamista vuoasta tarvittaessa varovasti taipuisalla veitsellä. Leikkaa vielä hiukan lämmin marjavanukas neljään osaan ja tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.
Vinkki: Marjavanukas sopii vagaanille, jos valitset vegaaniset kanelipuustit ja maidottoman margariinin.
Ravintosisältö
268
Energiaa kcal
1124
Energiaa kj
5,5 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,3 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
268
Energiaa kcal
1124
Energiaa kj
5,5 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,3 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 tl perunajauhoja, 0.25 tl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























