Masariinit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Masariinit

Fork and knife
22 Kappaletta
Fork and knife
22 Kappaletta
Masariinit ovat makeita mantelitäytteisiä leivonnaisia. Herkullinen hillosydän tuo lisämakua näihin ranskalaisiin muroleivoksiin.

Ainekset

pohjat

4 dl
Vehnäjauhoja
Suolaa
200 g
Voita tai margariinia
1 1/2 dl
Tomusokeria
1 kpl
Kananmuna

vuokien voiteluun

Voita tai margariinia

täyte

1 kpl
(300 g) paistonkestävää hilloa (esim. aprikoosi, vadelma)
300 g
Mantelimassaa
150 g
Pehmeää voita tai margariinia
3 kpl
Kananmunaa

kuorrutus

3 dl
Tomusokeria
4 1/2 rkl
Mehutiivistettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista pohjataikina. Nypi sekaisin jauhot, suola, kuutioitu voi ja tomusokeri. Sekoita joukkoon muna. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin 30–60 minuutiksi tai yön yli. Kauli taikina jauhojen avulla ohueksi (n. 1/2 cm) levyksi.

Nosta voidellut leivosvuoat vierekkäin pöydälle. Siirrä taikinalevy kaulimen avulla vuokien päälle. Paina kaulimella päältä niin, että vuokien reunat leikkaavat taikinan. Painele taikina jauhotetuin sormin muottien pohjalle ja reunoille.

Täytettä varten vatkaa pehmeä voi ja mantelimassa sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Annostele leivosvuokiin taikinan päälle lusikallinen hilloa. Lisää päälle mantelimassatäyte. Siirrä vuoat uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes täyte kypsyy ja taikina irtoaa hieman vuokien reunoilta. Jäähdytä hetki ja irrota masariinit vuoistaan. Yhdistä tomusokeri ja mehu notkeaksi kuorrutukseksi. Lusikoi tai pursota kuorrutus jäähtyneiden masariinien päälle.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1242

297

17,7 g

9,0 g

29,5 g

20,2 g

0,6 g

4,6 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Voita tai margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli