Masariinit

Arvostele resepti
20 Kappaletta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Masariinit ovat makeita mantelitäytteisiä leivonnaisia. Herkullinen hillosydän tuo lisämakua näihin ranskalaisiin muroleivoksiin.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohjat

4 dlvehnäjauhoja
200 gvoita
1 1/2 dltomusokeria
1 kplkananmuna

Vuokien voiteluun

voita

Täyte

300 gmantelimassaa
150 gpehmeää voita
3 kplkananmunaa
300 gpaistonkestävää vadelmahilloa

Kuorrutus

3 dltomusokeria
4 1/2 rklvettä
tippa punaista elintarvikeväriä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Valmista pohjataikina. Nypi sekaisin jauhot, kuutioitu voi ja tomusokeri. Sekoita joukkoon muna. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi. Kauli taikina jauhojen avulla ohueksi (n. 1/2 cm) levyksi.

    MääräAinesosa
    4 dlvehnäjauhoja
    200 gvoita
    1 1/2 dltomusokeria
    1 kplkananmuna
  2. 2

    Voitele leivosvuoat ja siirrä ne vierekkäin pöydälle. Siirrä taikinalevy kaulimen avulla vuokien päälle. Paina kaulimella päältä niin, että vuokien reunat leikkaavat taikinan. Painele taikina jauhotetuin sormin muottien pohjalle ja reunoille.

    MääräAinesosa
    voita
  3. 3

    Täytettä varten vatkaa pehmeä voi ja mantelimassa sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Annostele leivosvuokiin taikinan päälle lusikallinen hilloa. Lisää päälle mantelimassatäyte.

    MääräAinesosa
    300 gmantelimassaa
    150 gpehmeää voita
    3 kplkananmunaa
    300 gpaistonkestävää vadelmahilloa
  4. 4

    Siirrä vuoat uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes täyte kypsyy ja taikina irtoaa hieman vuokien reunoilta. Jäähdytä hetki ja irrota masariinit vuoistaan.

  5. 5

    Yhdistä tomusokeri ja vesi notkeaksi kuorrutukseksi. Värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi tipalla elintarvikeväriä. Lusikoi tai pursota kuorrutus jäähtyneiden masariinien päälle.

    MääräAinesosa
    3 dltomusokeria
    4 1/2 rklvettä
    tippa punaista elintarvikeväriä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Voita, tippa punaista elintarvikeväriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä