Valmista pohjataikina. Nypi sekaisin jauhot, suola, kuutioitu voi ja tomusokeri. Sekoita joukkoon muna. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin 30–60 minuutiksi tai yön yli. Kauli taikina jauhojen avulla ohueksi (n. 1/2 cm) levyksi.
Nosta voidellut leivosvuoat vierekkäin pöydälle. Siirrä taikinalevy kaulimen avulla vuokien päälle. Paina kaulimella päältä niin, että vuokien reunat leikkaavat taikinan. Painele taikina jauhotetuin sormin muottien pohjalle ja reunoille.
Täytettä varten vatkaa pehmeä voi ja mantelimassa sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Annostele leivosvuokiin taikinan päälle lusikallinen hilloa. Lisää päälle mantelimassatäyte. Siirrä vuoat uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes täyte kypsyy ja taikina irtoaa hieman vuokien reunoilta. Jäähdytä hetki ja irrota masariinit vuoistaan. Yhdistä tomusokeri ja mehu notkeaksi kuorrutukseksi. Lusikoi tai pursota kuorrutus jäähtyneiden masariinien päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
297
1242
17,7 g
9,0 g
29,5 g
20,2 g
0,6 g
4,6 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
Voita tai margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli