Masariinit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Masariinit

???
Kappaleita
22
Masariinit ovat makeita mantelitäytteisiä leivonnaisia. Herkullinen hillosydän tuo lisämakua näihin ranskalaisiin muroleivoksiin.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJAT

4 dl
Vehnäjauhoja
Suolaa
200 g
Voita tai margariinia
1 1/2 dl
Tomusokeria
1 kpl
Kananmuna

VUOKIEN VOITELUUN

Voita tai margariinia

TÄYTE

1 kpl
(300 g) paistonkestävää hilloa (esim. aprikoosi, vadelma)
300 g
Mantelimassaa
150 g
Pehmeää voita tai margariinia
3 kpl
Kananmunaa

KUORRUTUS

3 dl
Tomusokeria
4 1/2 rkl
Mehutiivistettä

Näin teet

1

Valmista pohjataikina. Nypi sekaisin jauhot, suola, kuutioitu voi ja tomusokeri. Sekoita joukkoon muna. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin 30–60 minuutiksi tai yön yli. Kauli taikina jauhojen avulla ohueksi (n. 1/2 cm) levyksi.

Nosta voidellut leivosvuoat vierekkäin pöydälle. Siirrä taikinalevy kaulimen avulla vuokien päälle. Paina kaulimella päältä niin, että vuokien reunat leikkaavat taikinan. Painele taikina jauhotetuin sormin muottien pohjalle ja reunoille.

Täytettä varten vatkaa pehmeä voi ja mantelimassa sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Annostele leivosvuokiin taikinan päälle lusikallinen hilloa. Lisää päälle mantelimassatäyte. Siirrä vuoat uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes täyte kypsyy ja taikina irtoaa hieman vuokien reunoilta. Jäähdytä hetki ja irrota masariinit vuoistaan. Yhdistä tomusokeri ja mehu notkeaksi kuorrutukseksi. Lusikoi tai pursota kuorrutus jäähtyneiden masariinien päälle.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2013
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja30 g649 g
Proteiinia5 g102 g
Rasvaa18 g390 g
Kuituja1 g14 g
Energiaa kj1242 27323
Energiaa kcal297 6527

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Suolaa

  • Voita tai margariinia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja30 g649 g
Proteiinia5 g102 g
Rasvaa18 g390 g
Kuituja1 g14 g
Energiaa kj1242 27323
Energiaa kcal297 6527

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Suolaa

  • Voita tai margariinia

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.