Mätijoulutortut

Arvostele resepti
10 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Mätijoulutortut ovat täydellinen pikkujoulupurtava! Suolaisiin torttuihin lisätään klassiset täytteet vasta paistamisen jälkeen.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) torttutaikinalevyjä (pakaste)

Täyte

200 gkirjolohen mätiä (pakaste)
1 kplpunasipuli
150 g(1 prk) ranskankermaa
1/2 kplruukkua tilliä
1/2 kplrouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia aikaisemmin. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    200 gkirjolohen mätiä (pakaste)
    500 g(1 pkt) torttutaikinalevyjä (pakaste)
  2. 2

    Säädä uuni 225 asteeseen. Puolita sulaneet taikinalevyt. Tee taikinaneliöistä tähtitorttuja: Leikkaa neliön kulmista kohti keskustaa noin 3 cm:n pituiset viillot. Nosta joka toinen sakara taikinaneliön keskelle. Nipistä päät hyvin kiinni.

  3. 3

    Siirrä tortut leivinpaperille pellille. Paista niitä uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

  4. 4

    Valuta kirjolohenmäti tiheässä siivilässä. Kuori ja hienonna punasipuli. Vaahdota ranskankerma kevyesti. Päällystä tortut mädillä, ranskankermalla ja punasipulisilpulla. Viimeistele tillillä ja mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
    1/2 kplruukkua tilliä
    1/2 kplrouhittua mustapippuria
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    200 gkirjolohen mätiä (pakaste)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) torttutaikinalevyjä (pakaste), Ruukkua tilliä, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Elvi Rista
13.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä