Mätijoulutortut
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mätijoulutortut ovat täydellinen pikkujoulupurtava! Suolaisiin torttuihin lisätään klassiset täytteet vasta paistamisen jälkeen.
| 500 g | (1 pkt) torttutaikinalevyjä (pakaste) |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | kirjolohen mätiä (pakaste) |
| 1 kpl | punasipuli |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 1/2 kpl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia aikaisemmin. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Säädä uuni 225 asteeseen. Puolita sulaneet taikinalevyt. Tee taikinaneliöistä tähtitorttuja: Leikkaa neliön kulmista kohti keskustaa noin 3 cm:n pituiset viillot. Nosta joka toinen sakara taikinaneliön keskelle. Nipistä päät hyvin kiinni.
- 3.
Siirrä tortut leivinpaperille pellille. Paista niitä uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 4.
Valuta kirjolohenmäti tiheässä siivilässä. Kuori ja hienonna punasipuli. Vaahdota ranskankerma kevyesti. Päällystä tortut mädillä, ranskankermalla ja punasipulisilpulla. Viimeistele tillillä ja mustapippurilla.
Mätijoulutortut
Mätijoulutortut ovat täydellinen pikkujoulupurtava! Suolaisiin torttuihin lisätään klassiset täytteet vasta paistamisen jälkeen.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) torttutaikinalevyjä (pakaste) |
Täyte | |
| 200 g | kirjolohen mätiä (pakaste) |
| 1 kpl | punasipuli |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 1/2 kpl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia aikaisemmin. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 200 g kirjolohen mätiä (pakaste) 500 g (1 pkt) torttutaikinalevyjä (pakaste) - 2
Säädä uuni 225 asteeseen. Puolita sulaneet taikinalevyt. Tee taikinaneliöistä tähtitorttuja: Leikkaa neliön kulmista kohti keskustaa noin 3 cm:n pituiset viillot. Nosta joka toinen sakara taikinaneliön keskelle. Nipistä päät hyvin kiinni.
- 3
Siirrä tortut leivinpaperille pellille. Paista niitä uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 4
Valuta kirjolohenmäti tiheässä siivilässä. Kuori ja hienonna punasipuli. Vaahdota ranskankerma kevyesti. Päällystä tortut mädillä, ranskankermalla ja punasipulisilpulla. Viimeistele tillillä ja mustapippurilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 1/2 kpl ruukkua tilliä 1/2 kpl rouhittua mustapippuria 150 g (1 prk) ranskankermaa 200 g kirjolohen mätiä (pakaste)
Ravintosisältö
57
Energiaa kcal
240
Energiaa kj
4,0 g
Rasvaa
1,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
4,6 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
57
Energiaa kcal
240
Energiaa kj
4,0 g
Rasvaa
1,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
4,6 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) torttutaikinalevyjä (pakaste), Ruukkua tilliä, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























