Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia aikaisemmin. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Säädä uuni 225 asteeseen. Puolita sulaneet taikinalevyt. Tee taikinaneliöistä tähtitorttuja: Leikkaa neliön kulmista kohti keskustaa noin 3 cm:n pituiset viillot. Nosta joka toinen sakara taikinaneliön keskelle. Nipistä päät hyvin kiinni.
Siirrä tortut leivinpaperille pellille. Paista niitä uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valuta kirjolohenmäti tiheässä siivilässä. Kuori ja silppua punasipuli. Vaahdota ranskankerma kevyesti. Päällystä tortut ranskankermalla, mädillä ja punasipulisilpulla. Viimeistele tillillä ja mustapippurilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
151
36
2,6 g
1,3 g
0,3 g
0,3 g
0,1 g
2,8 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (500 g) torttutaikinalevyjä (pakaste),
Ruukkua tilliä,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli