Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia aikaisemmin. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Säädä uuni 225 asteeseen. Puolita sulaneet taikinalevyt. Tee taikinaneliöistä tähtitorttuja: Leikkaa neliön kulmista kohti keskustaa noin 3 cm:n pituiset viillot. Nosta joka toinen sakara taikinaneliön keskelle. Nipistä päät hyvin kiinni.
Siirrä tortut leivinpaperille pellille. Paista niitä uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valuta kirjolohenmäti tiheässä siivilässä. Kuori ja silppua punasipuli. Vaahdota ranskankerma kevyesti. Päällystä tortut mädillä, ranskankermalla ja punasipulisilpulla. Viimeistele tillillä ja mustapippurilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
56
236
4,0 g
1,9 g
0,6 g
0,6 g
0,1 g
4,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
500 g (1 pkt) torttutaikinalevyjä (pakaste),
Ruukkua tilliä,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli